top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Zelfzorg aan de basis / zon in Stier

De zon staat in Stier en vraagt aandacht voor de bouwstenen aan de basis van ons dagelijkse leven. Verbonden met Venus kunnen we de schoonheid zien in rituelen als water geven aan onze planten, ons wassen, een voedzame maaltijd koken, een gescheurde broek herstellen. Door die handelingen ten volle vanuit onze zintuigen te beleven, krijgen ze een grote waarde. Ze brengen rust in tijden van onzekerheid. Een veilige financiële basis, een gezond slaappatroon, voldoende eten en drinken vormen de fundering. Is die bodem niet goed, is er een gebrek aan water, aan slaap, aan mineralen en vitamines, dan komen de zaadjes tekort om zich te laten zien wanneer we verder de lente in trekken.


Deze periode is dan ook het moment om aandacht te geven aan ons wortelchakra, de kleur rood kan hierbij helpen om te aarden en veilig in onze basis te staan. Tijdens deze maand kunnen we onze fysieke batterij opladen met kunst, zelfzorg, een massage of een namiddag werken in de tuin.


Het gaat niet om het uitvoeren van zoveel mogelijk taken, maar om een bewuste aanwezigheid in het moment, zonder zorgen over gisteren of morgen. Elk stoplicht is een kans om stil te staan bij de ervaring van ons lichaam en de plek waar we zijn. De natuur vraagt om dicht te kijken naar de bloesems, de blaadjes die zich ontvouwen, de kleuren die tussen het gras wuiven.


Nog tot 10 mei speelt de conjunctie tussen Neptunus en Jupiter in Vissen uit, we voelen dan ook dat we verder mogen groeien in ons hoger potentieel. Alles wat daar niet bij hoort, vertoont weerstand en mag losweken.

Gustav Klimt - Daphne, Girl with Blue Veil, 1903

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page