top of page

Over mij

passiebloem.jpg

Volgens de Griekse wijsheid 'Ken jezelf’, ga ik steeds op zoek naar een spiegel, in kunst, in de planeten, in de ritmiek van de natuur. Ik hou van stilte, van ruwe landschappen en van het eeuwige hopen in het bereiken van de hoogte, evenzeer als in het bereiken van het dal. Een leven zonder diepte, zou een leven zonder reden zijn. Ik hou van het graven, onderzoeken, verliezen, vallen, verloren lopen, rusten als een plant in de winter, om erna opnieuw onherroepelijk en vulkanisch te bloeien en te schitteren. Het zijn de moeilijke periodes in de dalen, die mij telkens vooruit duwen om een nieuwe berg te ontdekken, een nieuwe afslag te nemen en een stap dichter bij mezelf te komen. 


Astrologie impliceert voor mij in de eerste plaats dat er persoonlijkheidstypes bestaan en dat deze gelinkt zijn aan de stand van de planeten op het moment van onze geboorte, alsook de omgang van de planeten op ieder moment in ons leven. Jezelf alsmaar beter leren kennen werkt verzachtend en motiverend, het is de basis voor een goede zelfzorg en bewuste manier van leven. Het bracht mij al heel wat warme en verrijkende gesprekken en ik kijk ernaar uit om deze weg verder te zetten. 

Opleidingen

* Driejarige cursus astrologie, Mireille Bruneel

* Bijkomende cursussen Veerle Debruyne

* Reis doorheen de chakra's - Holistisch Instituut Brugge

* Kinesiologie - Caroline Dellaert, The Tree to Be

* Helend tekenen - De Elfenkring

* Reeks over Parcival en de graal en verdiepend werk via sprookjesopstellingen - Adinda Verbanck, Op verhaal komen

* Inleiding tot de feng shui - Het Engelenhuisje

* Traject bezield en vreugdevol leven - Liese Ghekiere en Alexander Verstaen

Over mij: Over
39134773_10156652084624310_8305689945498976256_n_edited_edited_edited.jpg

Zichtbaar zijn | Wakkere zon

Het was toen verandering geen vraag meer was, maar een oplossing, dat ik het liet gebeuren. 
Ik liet het water stromen, binnen in, doorheen mijn hele lijf, ik liet het bestaan als eb en vloed. Het was toen verandering geen dreiging meer vormde, dat de modder in het water daalde, ging liggen als een vruchtbare bodem. 
Het was toen verandering bevrijding werd, dat ik wou ontsnappen, oude patronen als oude huiden afwerpen op een brandstapel. Het wit door het zwart zien. 

Het was toen verandering voelde als geboorte, dat ik ontstond en bleef ontstaan. Elke dag opnieuw, elke golfbreker als kracht, elke gedachte als dragende diepte, elke verstilling als een zachte omarming. 
De nieuwsgierigheid naar wat achter de horizon ligt, groeide -en na de ondergang van de zon, werd het vuurrood warmer. Het was toen het ijskoude water veiliger voelde dan de gekende kust waaraan ik bleef haperen, dat ik mijn schoenen durfde plaatsen daar waar het water binnen loopt. 
Laat maar stromen. 

Het was toen ik adrenaline voelde in het breken van de golven, dat ik durfde. Het water krijgt een gouden gloed. 

Het was toen verandering mij werd, 
en ik niet anders kon dan anders zijn, 
dat ik mezelf liet zien.

Over mij: Over
bottom of page