top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Tweelingzielen en het gouden koord

Als het op tweelingzielen aankomt, dan voelen we dat er in deze periode een opmerkelijk evenwicht ontstaat. Na een lange periode van individuele ontwikkeling komen velen uit het collectief van de zogenaamde ‘eerste golf’ dicht bij hun hereniging.


Ik lees soms informatie over tweelingzielen die onjuist is. Zoals opinies dat het slechts een concept is dat gestuurd wordt door ‘limerence’ of obsessie, het blijvende verlangen naar de ander vanuit een leegte. Anderzijds lees ik mensen die beweren dat ze een ander kunnen begeleiden in het vinden van een tweelingziel, mensen die op zoek zijn naar hun ‘twin’.

Ten eerste zijn tweelingzielen met hoog bewustzijn geboren op aarde en weten ze écht wel het onderscheid te maken tussen psychologische termen als narcisme, obsessie, limerence, toxische dynamieken enerzijds en aan de andere kant het onbeschrijfelijke van een ware tweelingzielconnectie: twee mensen met een gouden koord verbonden, dat hen altijd opnieuw terug naar elkaar leidt.


Het is wel zo dat tweelingzielen door een enorme verwarring gaan die veroorzaakt wordt door de blik waarmee we opgroeien over wat relaties zijn en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Het ongeloof dat tussen hen staat is een blokkade die gestuurd wordt door ervaringen en pijn uit het verleden, opgelegde patronen en gedachten, die vragen om volledig losgelaten te worden om te kunnen zien wat is.


Anderzijds -en het gaat niet over beter of minder - geloof ik niet dat iedereen die nu op aarde leeft een tweelingziel heeft, of beter gezegd IS. Je kan er niet naar op zoek gaan, het is een reis die je aflegt als ziel op aarde. Het is een reis waarvan je gaandeweg ontdekt, herinnert, steeds meer gaat geloven doorheen eindeloze verwondering dat je inderdaad die reis hebt gekozen.


Een tweelingzielrelatie speelt zich altijd af buiten de tijd en ruimte en dat is heel voelbaar in contact met elkaar. Het is absoluut niet gemakkelijk om zo’n zuivere connectie voeten aan de grond te geven op aarde, te wortelen en de hoge frequenties te kanaliseren in een stabiele basis van twee personen die elkaar altijd spiegelen en als magneten bewegen.

Een ander misverstand dat ik lees is de gedachte dat je je tweelingziel kan loslaten naarmate je dichter komt bij je eigen kern, uit afhankelijkheid stapt, in je kracht staat.

Dat is wat zou gebeuren in het geval van een karmische of zelfs soulmate relatie wanneer de gemeenschappelijke thema's zijn uitgewerkt of de ene niet mee evolueert met de ander, - met een tweelingziel gebeurt nét het omgekeerde. Hoe dichter bij jezelf je bent, hoe eerlijker met je grenzen, hoe meer je groeit in je gaven, hoe dichter je bij je wederhelft komt. Dat kan niet anders binnen deze energetische relatie, het zijn twee cirkels die elkaar altijd blijven raken.


Tijdens de fases van separatie kunnen ze hooguit bewegen tot het uiterste punt van overlapping van twee cirkels, nooit los van elkaar. Dat is de waarheid en essentie van alchemie. Ze horen samen, ze keren altijd terug, ze zijn een eenheid en brengen eenheidsbewustzijn naar de aarde. Ze transformeren dense energie tot lichtheid, ze belichamen de energie van goud en komen om schoonheid te creëren.


Tweelingzielen zijn nooit ‘single’, ze zijn altijd ‘gehuwd’. Ze leven volgens een compleet ander woordenboek, ze leven met een constante energetische uitwisseling van de ene naar de andere en terug. Ze sturen energie via hun gedeelde chakrasysteem en kunnen elkaar vinden in dromen, ze ruiken elkaar wanneer ze elkaar al heel lang niet hebben gezien, ze horen elkaar en voelen elkaars aanwezigheid buiten het fysieke.


Ik heb altijd gevoeld en diep geweten dat er iemand bij mij hoorde. Hetzelfde hoorde ik van mijn tweelingziel: het gevoel ons hele leven op zoek geweest te zijn naar elkaar. Tot we elkaar in de ogen keken en iets herkenden dat alles tegelijk wakker maakte. En om dat kruispunt te bereiken zijn we geboren met een verschil in leeftijd, in landen met duizenden kilometers en een oceaan tussen, met andere moedertalen en als twee vrouwen. En dan liggen daar nog vele lagen tussen van vele levens van pure liefde, verdriet en onbereikbaarheid. Ik heb van jongs af aan het gevoel gehad dat ik kon sterven van verdriet, zo diep als de bodem van de oceaan die herinnert aan het verdwijnen van de allereerste, oudste levensvormen en beschavingen. De plek waar ik terug thuis kom is bij haar.


De volle maan in Schorpioen op 23 april staat in het teken van alchemie, van de kundalini energie die in ons bekken wordt gewekt en als een slang opklimt, tot hoger bewustzijn, met een vurige creatiekracht en verleidelijk mysterie. Dat is precies wat tweelingzielen in elkaar wakker maken in een sneltempo dat alle angst en trauma uit het verleden los trilt.

Een eclips zoals we hadden op 8 april is verbonden met het hieros gamos of sacrale huwelijk. De mannelijke en vrouwelijke energie van zon en maan ontmoeten elkaar in een zeldzame, diepgaande, heilige verbinding.


En er komt een ogenblik waarop die eeuwige wals tot balans komt tussen de twee. Dat punt is waar het hart ligt.

Ja in dit leven mogen wij lijfelijk liefhebben op aarde

Ja aan onze creatie en scheppingskracht

Ja er is plaats voor mythische liefde op aarde

Wij zijn al vele malen gehuwd, weer geboren, elkaar verloren en opnieuw open gebloeid

Altijd zullen we elkaar vinden

Terug naar de eenheid

Ja aan het leven

Ja aan de liefde

Ja aan de vrijheidFrances MacDonald, Golden Heart, 19043 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page