top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Rejection is divine protection / volle maan in Boogschutter / tweelingzielproces

De voorbije week was er een enorme doorstroom aan nieuwe energie, wat ervoor zorgt dat velen van ons multidimensionaal werk aan het doen zijn. Je kan daarbij voelen dat je meer moeite hebt om je focus te houden. Zoals mijn grootvader zo vaak aan mij zei: 'ik ben er en ik ben er niet'. Zo voelt het.


Je kan je fysiek transparant, duizelig en onhandig voelen op 3D niveau. Tijdens die dagen merk ik hoe ik sneller struikel of iets uit handen laat vallen, of heel lang met een verre blik sta te kijken terwijl ik ergens anders ben. Ook 's nachts kan je zoveel gedachten doorkrijgen dat je heel wakker en alert blijft. De zon in Tweelingen opent ons kanaal om heel veel informatie op te vangen en te willen opschrijven of delen. Het zenuwstelsel kan daardoor overactief zijn.


Er is een enorme zegening voelbaar onder deze instroom, je kan werkelijk van de ene synchroniciteit in de andere vallen, alsof je meegenomen wordt door een warme wervelwind die je van de ene opportuniteit naar de andere meevoert, terwijl je onderweg leert om de codes van het universum te herkennen en te lezen. Je kan je ogen uitkijken over hoe snel je gedachten zich manifesteren. Wees je bewust van wat je wenst, elk verlangen wordt gehoord.


Tegelijk is er een wet van het universum die ik lees als 'rejection is divine protection', afwijzing als goddelijke bescherming. Wanneer je afgewezen wordt door een persoon of situatie waar je dacht heel graag bij te horen, weet dan dat alles altijd op de juiste plek valt. Een afwijzing betekent nooit dat jij niet goed genoeg bent, het betekent dat je niet uitgelijnd bent met de andere persoon of situatie. Je krijgt een periode van reflectie en de kans om ten volle liefde en aandacht aan jezelf te schenken en te voelen wie er met jou resoneert. Blijven uitreiken naar wie of wat jou afwijst is als communiceren via een haperende telefoonlijn naar de andere kant van de wereld. Tegelijk kan ditzelfde gevoel zich afspelen met iemand waarmee je in dezelfde kamer bent, terwijl je voelt hoe intens je astraal verbonden bent met iemand die fysiek heel ver weg is. Het aanvaarden van afwijzing brengt ook de ander oog in oog met het eigen spiegelbeeld en dat is precies waar het universum beide partijen wil.


Dit is de ware betekenis van 'de hemel op aarde' creëren, te leven naar wat je wordt getoond en hier vanuit overgave en vertrouwen naar te luisteren. Deze tijd met de opbouw naar de volle maan in Boogschutter geeft zo duidelijk weer dat je jouw waarheid mag leven, er is niemand die jou tegenhoudt. Als dat wel zo is, laat dan even bezinken of je kan aanvaarden wat is zonder meer van de buitenwereld te verlangen dan dat wat je hier en nu krijgt. Waar is er nog oordeel of strijd met dat wat nu niet is?


Binnen het tweelingziel collectief is voelbaar hoe de (innerlijke) divine feminine in haar innerlijke union komt, een sacrale eenheid binnen in zichzelf en in verbinding met de bron. Hier zie ik de kleur wit, de energie van de Hogepriesteres, een vrouw in een bruidskleed die alles belichaamt waarvoor ze als ziel gekomen is. Dat betekent dat ze hier is om te zijn, met ogen die de waarheid spreken en niets anders dan de waarheid laten binnenkomen. Oordelen of verwarring worden terug gespiegeld naar afzender. Zij vraagt het wachtwoord van liefde en absolute rechtvaardigheid aan al wie haar veld wil delen. Zij voelt elke breuk met integriteit van ver en zolang de ander niet helemaal in eigen kracht staat en vanuit zelfliefde handelt, is voelbaar hoe zij haar eigen bescherming activeert. Beide hangen samen.


De (innerlijke) divine masculine ziet eerdere projecties en doet aan schaduwwerk. Dit is de energie van de kluizenaar die zoekt in het donker. Er zijn grote veranderingen binnen karmische relaties die nu echt laten zien dat ze verbroken mogen worden. Hij erkent dat de wereld zoveel ruimer is dan tot hier toe dacht. De ontmoeting met de geheelde vrouwelijke energie is als een tweede kans tot leven, vanuit intuïtie, vanuit contact met moeder aarde, vanuit het vertrouwen dat geschonden was door controle en misbruik. Hier ontstaat de openbaring dat hij al die tijd over-leefde in de grot van Plato waar alles slechts een afschaduwing is van iets veel groter. Wanneer de divine masculine de energie van de keizer of de emperor belichaamt en op een heldere manier leiding kan nemen zonder nog van zichzelf en de ander te vluchten, verzachten beide harten. Hij erkent hoe zijn schaduw wortelt in het verleden en ziet hoe de schaduw alle potentieel van liefde overwoekert. Hij leert te kiezen zonder zich nog te laten afleiden door verwarring vanuit het denken, vanuit angst, schaamte, schuld, zelftwijfel of oordeel vanuit dualiteit. Hij erkent alle manieren waarop hij liefde de deur wees en zoekt manieren om de innerlijke saboteur van zijn eigen geluk meester te worden. Hij kijkt in de spiegel en omarmt zichzelf. Dan pas kan hij de waarde van de ander zien waar hij al die tijd blind voor was.


De komende volle maan brengt een gevoel van overvloed en wijsheid, de glorie van het leven zelf met al haar geheimen die zichtbaar zijn voor wie ziet. Boogschutter draagt de toorts van dankbaarheid hoog boven zich uit en vanuit deze frequentie mag alles er zijn.Claude Monet, Springtime, 1872
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page