top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Omarm het mysterie / nieuwe maan in Vissen

Zon en maan vallen samen in Vissen. Deze nieuwe maan in het laatste teken van de dierenriem spreekt onbewuste processen aan. De water energie vraagt om rustig in- en uit te ademen. Wanneer de ruis van de buitenwereld te overweldigend wordt, zoek de zee op, laat je mee bewegen met het eb en vloed van de golven. De kosmos is overal aanwezig, in een vloeiende beweging van begin naar einde, naar begin. De tijd van de klok is een tegenstrijdig mechanisme ten opzichte van de oneindige vloed van energie. De ziel gaat voorbij tijd en ruimte, voorbij de illusie van afgescheidenheid, voorbij grenzen.


In de liminale ruimte tussen een einde en een nieuw begin kan alles ontstaan, is alles mogelijk. Oude bagage lost op in de ether en in dat proces ontstaat een herstel, via de relatie met onszelf naar de relatie met het grotere veld waarin ook anderen zich bevinden. Waar alle organismen, alle levende partikels in bewegen. Ze laten zich voortstuwen door iets wat groter is dan het ego en het persoonlijke. Vissen brengt een flexibele energie en we kunnen voelen waar we verandering verlangen. Omarm het mysterie terwijl het water weer helder wordt.


Deze maan nodigt uit om emoties door ons heen te laten stromen. Het gevoel er niet te mogen zijn, er alleen voor te staan, genegeerd te worden. Soms is het gevoel van zinloosheid net dat wat ons over de drempel duwt om naar volledige overgave te gaan aan het goddelijke, aan het universum dat altijd de beste weg voor ons openlegt. Gevoelens zijn momentopnames als luchtbellen die van diep komen en een uitweg vinden, ze zijn niet wie we in de kern zijn. Er is altijd een onvoorwaardelijk vangnet. In alle chaos opent een deur naar geluk. Een sprankel van magie borrelt naar de oppervlakte vanuit een vertrouwen en intuïtief weten. Elke gesloten schelp kan een parel verbergen. Dromen zijn de stuwende kracht van de zoektocht van het leven.


De conjunctie tussen de zon en Saturnus de afgelopen week kon karmische thema's naar boven brengen. Diepgewortelde gevoelens van afwijzing die als een schaduw kunnen optreden. Ook die schaduw is niet wie je bent. Saturnus maakt binnen enkele weken zijn intrede in Vissen en we worden voorbereid om van dromen realiteit te maken. We komen tot emotionele integriteit en persoonlijke verantwoordelijkheid. Daaraan voorafgaand voelen we een periode waarin we het denken tot rust laten komen. We leren te kijken in de verte zonder alles te willen zien, gedachten kabbelen voorbij, de blik is vaag en pint zich niet vast aan een specifiek beeld. Deze periode vraagt om ontprikkeling, verstilling, om terug te kunnen voelen hoe we deel zijn van de zee, van de vogels, van de vissen, hoe we met alles rond ons mee cirkelen. We zijn een integraal deel van de wereld.


Venus en Neptunus stonden in conjunctie in Vissen rond het feest van de liefde. Toewijding aan de weg van onze eigen ziel is dan ook de stem die ons als een sirene roept vanuit de verte. Die stem volgen, brengt ons overal waar we horen te zijn. De energie is sluimerend. De slapende prinses weet dat ze op het meest sacrale moment teder gekust zal worden. Geef jezelf de toestemming om lief te hebben en te ontvangen. Laat het licht binnen. Zelfzorg is de lantaarn die nodig is om ook de ander ten volle te kunnen zien.

We voelen hoe we alles absorberen wat tijdens het laatste astrologische jaar sinds 21 maart 2022 gebeurde. We kunnen het verleden opnieuw bezoeken in dagdromen, flitsen van beelden die als foto's laten zien hoe we tot hier gekomen zijn. Waarheden openbaren zich in retrospectie en vanuit een hoger bewustzijn over wie we zijn en worden.Odilon Redon, The shell, 1912
11 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page