top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Nieuwe maan eclips in Weegschaal / zegenen met liefde

We bevinden ons in de aanloop naar de eclipsen op 14 en 28 oktober, wat betekent dat de komende nieuwe en volle maan een uitvergroot effect hebben. Dat is vooral zo wanneer de maan samenvalt met een planeet in jouw geboortehoroscoop of aspecten maakt. Voor mijn gevoel is er momenteel heel veel mentale energie, heel veel informatie beschikbaar, over de planeetstanden, energetische updates, zodat er bij mij vooral een verlangen is om deze weken sterk te verbinden met aarde en water. De vrouwelijke energie brengt rust wanneer er collectief veel activiteit is.


Eclipsen zijn een herinnering aan de handen van iets groter waar we allemaal en één voor één in ingebed zijn. Te veel aan informatie kan ook leiden tot angst, piekeren, het gevoel geven iets te missen of te kunnen controleren. En dat is het nu net niet. Vandaar is dit misschien een atypisch bericht, maar ik ga ervan uit dat de meeste mensen die astrologie graag als poort tot inzicht gebruiken, al gelezen hebben dat de maansknopen momenteel een belangrijk rol spelen, dat Pluto vandaag een directe beweging maakt en daardoor intens voelbaar is. Venus heeft haar schaduwzone verlaten en liet ons de afgelopen zomer reizen in alle kamers van ons hart door het teken van Leeuw, waar ze nu meer in een nuchtere zone komt in Maagd en problemen recht in de ogen kijkt om met oplossingen naar voor te komen die in dienst staan van het hoger goed, met de voeten op de grond.


De werking van planeten gaat voorbij ons ego-bewustzijn en door contact te maken met dat veld, kunnen we ook astrologie op verschillende lagen lezen, ervaren, voelen. Er gebeurt iets met ons, we worden getransformeerd. Geef jezelf de ruimte en rust om te ervaren. Iets buiten onze eigen comfortzone wil zich laten zien. En voor elk van ons zal dat iets anders zijn.

Het is voelbaar hoe we de laatste fase ingaan van dit jaar, waarbij snel duidelijk zal worden dat 2024 een volledig andere energie in zich draagt. Dit jaar stond en staat in het teken van spirituele ontwikkeling, verdieping, verfijning, het onzichtbare, trillingen die ons bewegen en van waaruit we ons verbinden met onze omgeving. We zijn magneten die bepalen wie en wat er naar ons toe komt, wie onze ruimte binnenwandelt of van ons weg gaat, omwille van wie we zijn. Je hoeft niets te doen, de sleutel van dit jaar is dat alles er altijd al was en altijd zal zijn.


Wat ik voel is het verlangen om te zegenen zoals ik vroeger voor het slapengaan de woorden mocht ontvangen: 'God zegen en bewaar je'. Waar je ook bent. We hebben de kracht om elkaar van op afstand lief te hebben, te steunen, te omarmen, om een licht van bescherming uit te sturen. Dat kunnen we bij onszelf, bij elkaar, bij dieren, planten, rotsen, rivieren, de zee. Het is tijd om te geloven. In onszelf, in elkaar, in alle prachtige zijden van het leven. We zijn binnenin lichter geworden en daardoor wordt het veld rond ons lichter en al die lichtere velden maken ook het grotere veld lichter.


10-10 is de eerste van drie poortdagen dit najaar en ik zie het als een brug die neervalt. We wisten al langer dat we niet meer op dezelfde plaats zouden blijven. We zagen al langer waar we naartoe willen, als eilanden die nog uit elkaar liggen en waartussen een afstand ligt. Nu is de brug er en ze zal duidelijker worden tussen nu en het einde van dit jaar. We kunnen op die nieuwe plek beginnen waar een fundament ontstaan is uit liefde, als twee harten die lang uit elkaar lagen en toch altijd al wisten wat de eindbestemming zou zijn.


De ziel kent enkel eenheid, daar waar het mannelijke en vrouwelijke elkaar vinden en besluiten om niet langer weg te vluchten van dat wat ze samen overstijgen. Er is veel geheeld op andere tijdlijnen en daarom kunnen we nu de overbrugging maken, met de nieuwe versie van onszelf naar de nieuwe versie van de ander. Ik zie een eiland dat door water wordt omarmd. De afstand tussen de eilanden is altijd al water geweest, de vrouwelijke energie die vraagt om te voelen, te verzachten.


De code voor eenwording ligt van in het begin opgeslagen in landschappen die we krachtplaatsen noemen, dat is waar de eenheid voelbaar is waar we allemaal terug naar onderweg zijn. Jouw brug ziet er anders uit dan die van iemand anders en dat is precies de bedoeling. Ook zou het kunnen dat je tot bepaalde plaatsen aangetrokken bent omdat er daar een uitwisseling gebeurt tussen jou en de energie op die plek.

Wil je graag een persoonlijke duiding bij de eclipsen deze maand, dan kan ik daarbij aangeven in welke richting de planeten wijzen.

Toen ik me afvroeg wat ik wou delen rond deze periode die vol activiteit zit, is dit het. Dat ik gezien heb waar mijn brug gebouwd wordt en dat ik me ook kan verplaatsen als gids om mee een blik te werpen om te zien waar jouw brug ligt, welke thema's de maan voor jou aanraakt, waar Pluto keert en toont waar je klaar bent om opnieuw geboren te worden.Florence Harrison8 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page