top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Leiderschap en vertrouwen // volle maan in Ram / Venus-Juno

We naderen de volle maan in Ram, waar ook Cheiron en de Noordelijke maansknoop te vinden zijn. Dat tegenover de zon, Mars en de Zuidelijke maansknoop in Weegschaal. De as van deze twee kardinale tekens staat duidelijk in de aandacht en daarmee het thema van ‘ik en de ander’.


Weegschaal is verbonden met diplomatie en rechtvaardigheid. Het leven naar waarheid wordt belicht na de nieuwe inzichten die we kregen tijdens de retrograde van Mercurius die nu de schaduwzone verlaat en de gewonnen informatie integreert in ons bewustzijn. Er kunnen vanaf begin oktober dan ook meer antwoorden vrijkomen.


De equinox toont het belang van innerlijke balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, donker en licht, ratio en intuïtie, hemel en aarde. We ondervinden steeds meer -en telkens weer- dat liefde, het hartchakra, de brug is waar we elkaar ontmoeten. De samenstand tussen Venus en Juno, verbonden met de huwelijkspartner, beoogt het hernieuwen van een belofte.


Er is energie beschikbaar om van koers te veranderen waar we voelen dat we niet langer op de juiste plek zijn. Het spanningsveld tussen Venus en Uranus zorgt voor een onvoorspelbaarheid die zich kan uiten in het losbreken uit situaties van afhankelijkheid. De volle maan schenkt moed en kracht om door te groeien wanneer het oncomfortabel voelt of wanneer er geen steun komt van buitenaf.


Vooral in relaties en op financieel vlak kunnen er doorbraken komen in situaties die reeds sinds juni herhaaldelijk onder spanning staan. In het oude patroon blijven is geen optie meer. Het harmonieus aspect tussen Mercurius en Uranus brengt mogelijkheden voor nieuwe contracten en ideeën. Rusteloosheid is een klare roep om vernieuwing.

De volle maan in Ram markeert ook het begin van het eclips seizoen, een periode waarin ingrijpende veranderingen kunnen weerspiegelen wat er speelde bij de zonsverduisteringen in april-mei. Patronen van zelfsabotage en illusies zijn nu zichtbaar en het innerlijk vuur wakkert het verlangen en de noodzaak aan om in onze kracht te blijven staan, te geloven in onszelf en van daar uit ook in de ander, te vertrouwen in onszelf en van uit ook in de ander. Leiderschap en vertrouwen in het zelf staan centraal onder deze volle maan.


We kunnen dezelfde realiteit waar we jaren in leefden nu helemaal anders zien. Wanneer we op angst zijn afgestemd, blijven kansen onzichtbaar. Dat betekent dat we nu kunnen zien hoeveel de wereld verandert wanneer we zelf veranderen. Alles is aanwezig en we kunnen onze energie dan ook best toewijden aan ons eigen veld, zodat we kunnen aantrekken wat tot ons behoort. Omgekeerd wordt het heel voelbaar wanneer mensen nog willen aanhaken op delen van ons die getransformeerd zijn en waar we zelf los van gekomen zijn. Grenzen aangeven nodigt de ander uit om jou te zien zoals je nu bent en om in zichzelf aan te kijken welke delen nog op zoek zijn naar een oude versie van jou.

Misschien zijn er mensen rond jou die je al jaren kent en die jou nu pas voor het eerst écht zien. Misschien ben je al jaren in contact met mensen waarbij je leeft op het potentieel dat jij in hen ziet, maar dat zij niet leven. Soms is het de ander die jou afwijst in 3D, maar op een ander niveau is het jouw hogere zelf die niet langer in de connectie kan blijven op de huidige manier. Dat komt omdat we evolueren naar bewustzijn in verschillende golven door het integreren van hogere frequenties. Al wie afgestemd is op je ziel, komt altijd bij je terug, hoe ver je ook van elkaar lijkt afgedwaald.Edwinn H. Blashfield, Angel with the flaming sword, 1890-1891


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page