top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Kracht en creatiepotentieel // Venus retrograde in Leeuw / Leeuwenpoort

Vandaag staat de maan vol in Waterman en het zal misschien verbazen, maar ik voel vooral de focus op de energie van het tegenoverliggende teken Leeuw, waar Venus retrograde gaat en ons helemaal tot in de kern van ons hart brengt. Augustus is de maand wanneer de zon koning is, de zomer naar haar hoogtepunt brengt, ook wanneer ze niet altijd zichtbaar is. Ze herinnert aan ons vol potentieel, goudomrand, verblindend, zuiver en heel krachtig.


Nu belicht ook de maan in Waterman wat het is om authentiek te zijn. Voor mij betekent dit de auteur te zijn van je eigen leven, je uit te spreken over datgene waar je voor staat en in gelooft. Weten dat je aanwezigheid voor zich spreekt wanneer je samenvalt met wie je wil zijn, vanuit je authentieke zijn. Het maakt niet uit wat je doet, het is je uitstraling die spreekt en die respons oproept.


Jaren geleden had ik een vriendin die veel met Tarot bezig was en ze zei mij dat ze altijd aan mij dacht bij de Kracht kaart. Nu werkt de associatie ook nog verder in omgekeerde richting, wanneer ik aan de kaart denk, voel ik de kracht. Deze kaart is verbonden met Leeuw en geboren onder een Venus-Mars-Jupiter conjunctie en mijn maansknoop in dit teken, voel ik mij sterk verbonden met deze energie. Hoewel ik lang een bijna onhoorbare stem heb gehad, heb ik mijn lion's roar gevonden. En ik weet dat ze in mij zit, ook wanneer ik mij onzeker voel.


Wannneer je naar de afbeelding van de kracht kaart kijkt, zie je dat het niet de vrouw is die de leeuw temt. De kracht zit in de wederzijdse interactie en hun vereniging die te lezen is uit de rozenkrans die hen beiden omringt.


Ook is de kaart verbonden met het stijgen van de kundalini energie die als een slang in ons ligt opgeslagen en die bij grote shifts voelbaar langs onze rug opstijgt in de vorm van warmte, seksuele energie en creatiepotentieel. De kaart toont hoe we als mens leren om te gaan met de animalistische en instinctieve delen in onszelf, die we leren omarmen, graag te zien, toe te laten. Door gehoor te geven aan die energie en er ruimte voor expressie aan te geven, komt er een enorme stroom vrij.


Boven het hoofd van de vrouw is het lemniscaat of oneindigheidssymbool te zien, net zoals op de kaart van de Magiër. Zij is zijn vrouwelijke tegenhanger en symboliseert hoe op een bewuste manier met het onderbewuste om te gaan.

We zien in de afbeelding het alchemistisch proces van transformatie door zelfrealisatie, door het temmen van de innerlijke leeuw ontstaat het innerlijke huwelijk. De kaart laat zich zien om de boodschap te brengen dat je de kracht en de moed hebt om iets te overwinnen.


Vincent Xeus, Soleil, 2021


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page