top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Innerlijke vereniging / nieuwe maan in Waterman

Deze week ontmoeten Venus en Saturnus elkaar in Waterman, waar ook de zon staat vanaf 20 januari. Saturnus vraagt om relaties en samenwerkingen met wijze ogen te bekijken en te vragen waar we toegewijd zijn en waar de fundering nog onstabiel is. Venus fluistert in het oor dat het antwoord ligt in zelfacceptatie, een gezonde eigenwaarde en een liefdevolle omarming van de barsten in onszelf en de ander. Waterman opent de aandacht voor een andere kijk op liefde, voorbij aan de manieren waarop relaties door vorige generaties werden beleefd. Venus en Saturnus symboliseren een huwelijk dat groeit vanuit onszelf, tussen hoofd en hart, tussen droom en realiteit, tussen verleden en toekomst, ratio en intuïtie.


Na Mars keer Mercurius direct op 18 januari en ook Uranus volgt met de nieuwe maan op 21 januari, wat ervoor kan zorgen dat onze plannen voortgestuwd worden door een verlangen naar vernieuwing en vrijheid. Midden in het vaste teken Stier maakt het gevoel van ontwrichting stilaan ruimte voor de beleving van bevrijding. Wanneer het leven ons in een oncomfortabele positie brengt, komen we op een punt waar alle gekende wegen ontoegankelijk zijn en het onbekende pad onze aandacht naar zich toe zuigt.


De komende nieuwe maan kan een bijzondere verandering aansturen die onderhuids al lang op zich liet wachten. We voelen steeds meer hoe we verlangen naar authenticiteit en een levensstijl die onze unieke kanten voluit laat zien. We kunnen steeds gerichter in de toekomst kijken vanuit het geloof in onszelf. Het potentieel is er om onze eigen originaliteit te omarmen en anderen te inspireren met die kanten van onszelf die ons ooit een gevoel van buitenstaander gaven. Wie we niet lang genoeg in de ogen kijken, kan een vreemde lijken. Hoe langer we kijken, hoe méér we lijken op elkaar.


Alsmaar meer mensen schakelen over van hun zoektocht naar status en werk - naar missie en zielsbestemming. De mannelijke energie die geneigd is om door te schieten in het mentale analyseren en het draagvlak van de buitenwereld, gaat met Mars in Tweelingen door een enorme bewustzijnsverandering. Het is voelbaar hoe we allemaal de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf uitbalanceren. Zo ontstaan bruggen waar we elkaar halverwege opwachten. Dit collectieve proces wordt ondersteund door tweelingzielen die op elkaar afstemmen als twee polen van dezelfde magneet. Dit zijn bijzonder sterke verbindingen op fijnstoffelijk niveau die ver voorbij de tijd en ruimte van het aardse hier en nu gaan.


Na een lange retrograde beweging van Mars doorloopt de planeet nog tot half maart dezelfde zone voor de tweede keer. Het kan voelen alsof iemand je geblinddoekt heeft rondgedraaid en je sinds kort opnieuw mag kijken, zoekend waar je bent en stap voor stap vooruit ziend. Het kan nog onzeker voelen, tastend, alsof we opnieuw in ons lichaam landen en leren bewegen op een zelfzekere manier. Deze tijd helpt om keuzes helder te krijgen vanuit mentale focus en onderscheidingsvermogen in onze eigen gedachtenwereld. We kunnen oefenen tussen inzoomen op details en uitzoomen om te zien wat er werkelijk toe doet.


Na de afgelopen maanden kan het zijn dat je inzichten hebt gekregen in manieren van denken over jezelf, woorden die je gebruikt die ooit in je veld zijn binnengeslopen en die je nu mag schrappen en vervangen door wat echt bij jou past. Het is tijd om ruimte in te nemen, te bestaan. Het is alsof we klaar zijn om onze levensreis verder te zetten met een betere uitrusting, minder last om te dragen en meer zelf-vertrouwen. Het vraagt nog even geduld om ten volle naar de volgende versnelling te schakelen. Zeker is dat de weg terug zelfs niet meer binnen onze reikwijdte ligt. We kunnen herademen en door ons fysieke lichaam meer in beweging te brengen ook de nieuwe energie laten doorstromen.


Tussenin zijn er periodes van leegte, van het grote niets. Alsof we een oude jas hebben afgelegd en naakt voor ons uit turen, nog zoekende naar de stijl die bij ons nieuwe zelf past. Er is stilte, verdieping en overgave na de eerste fases van ontwaking die overlopen van rouw, twijfel, angst en onzekerheid. We bewegen doorheen verschillende tijdlijnen en komen elkaar tegen. Langzaam wennen onze ogen aan nieuw daglicht, een nieuwe kijk waarmee we de wereld en anderen opnemen. Nieuwe dromen, verlangens, kansen openbaren zich. We leren te leven met en doorheen onze energie, meer dan door het denken en ons ego met beperkte waarnemingen. Wanneer we uit de densiteit van programmatie breken komen we in contact met intense heling, vreugde, gevoeligheid. Het nieuwe terrein is dat van eenheidsbewustzijn waar we allen in wandelen als lichtbakens.Marc Chagall
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page