top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Innerlijk koningschap // tweelingzielen / volle maan in Steenbok

Onder de energie van de opbouwende volle maan wil ik iets delen dat momenteel heel zichtbaar gemaakt wordt. Kijkend naar het schilderij hieronder is te zien hoe de blik van de man omhoog kijkt in de richting van de vrouw. Zij kijkt recht voor zich uit, in de verte. Ze had ook naar boven kunnen kijken richting God zoals te zien is in de Tarot kaart van de Geliefden.


De vrouw ziet er vastberaden en strijdvaardig uit. Ze is gekleed in een jurk met daarover verschillende doeken. Haar handen zijn met boeien en een ketting aan elkaar gebonden. Ze draagt een kroon, een met parels versierde riem, een kleine dolk. De man draagt een helm en houdt een schild voor zich. Hij is bedekt met rood. Aan de horizon gaat de zon onder, symbolisch voor de laatste blik.


De divine counterparts, vertegenwoordigd door Mars en Venus, bevinden zich in een boeiende dans. Mannelijke en vrouwelijke energie zoeken naar een nieuw evenwicht en dat in het teken van Leeuw, waar zelfliefde de weg toont. Die dans ontvouwt zich nog tot in september en daarin kan 20 augustus een hoogtepunt vormen, wanneer de twee planeten elkaar ontmoeten in dezelfde graden als op dezelfde dag in 2015. Een cyclus sluit zich. Een manier van liefde en relaties ervaren is rond. Generaties patronen van bindings- en verlatingsangst zijn in volle transformatie en heling.


Toen Mars, de mannelijke counterpart, naar Leeuw ging, zag ik die dag een weerspiegeling op een muur die precies de vorm van een kroon aannam en ik kreeg de boodschap door over de transformatie waar de mannelijke energie nu doorgaat: van ridder naar koning, in oefening om de leiding te nemen. Hij leert assertief te zijn op een gezonde manier, zich niet langer te laten opslorpen door karmische relaties en materialisme. Hij leert wanneer schild en helm als bescherming naast zich neer te leggen en uit zijn zelfgebouwde muren te breken, zacht te zijn. Hij herinnert zich waarvoor hij gekomen is. Ook hij is verbonden met het hogere, wijst zijn speer in de richting van de hemel. Hij draagt de taak om aardse uitdagingen aan te gaan en tegelijk de verbinding met zijn ziel te herinneren. De weg naar verbinding met zichzelf leidt zijn blik onlosmakelijk naar haar. Altijd en voor eeuwig.

Venus in Leeuw is de hartenergie die we nodig hebben om ons weer geïnspireerd te voelen, om in hogere afstemming te komen met ons licht, via ons hart, als poort naar groei in onszelf en binnen relaties. We leven ons innerlijke koningschap.

Venus is verbonden met de vrouwelijke counterpart en zij is moe van het dragen, het zorgen voor, het geven. Zij kijkt recht voor zich uit en is zich meer dan ooit bewust van haar kracht, haar intuïtieve gaven, haar samenspel met haar gidsen, engelen, God. Zij belichaamt de koningin. Ze oefent in geduld, in wachten zonder te wachten, ze weet wat ze weet. Ze heeft geen grote wapens nodig. Wanneer ze niet beschermd wordt, schiet haar innerlijke mannelijke energie aan en weet ze hoe zichzelf te beschermen. Ze ziet wie haar ziet, ze hoort wie haar hoort. Ze heeft een verbintenis met zichzelf die onverbrekelijk is. Ze draagt het ongeleefde potentieel van alle vrouwen uit haar stamboom in zich. Het is haar blik op oneindig die haar in haar volheid brengt.


De komende maanden zullen we op een nog dieper niveau door deze energieën gaan. We bevinden ons al in de schaduwperiode van deze retrograde en voelen misschien al een verschuiving rond het beleven van de relatie tot geld, eigenwaarde en de partner. We kunnen deze energie gebruiken om ons weer te verbinden met onze moed en zelfexpressie. Vertrouw op je hart als kompas, op de reis van je ziel doorheen veel tijdlijnen. Weet dat je tot hier en nu gekomen bent met een doel.Herbert Gustave Schmalz, Queen Zenobia's Last Look Upon Palmyra, 1888


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page