top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

In vuur en vlam // Jupiter in Ram / Mercurius retro in Tweelingen

Er is veel in beweging en daar heeft Jupiter in Ram iets mee te maken. De terugkeer van Jupiter in het eerste teken van de dierenriem na een cyclus van 12 jaar, heeft een heel krachtige energie in zich. Prometheus brengt de fakkel opnieuw thuis en het vuur verspreidt zich razendsnel. Elke uitdaging is als een stapsteen naar een sterkere versie van jezelf. We kunnen dan ook een boost voelen na een heel lange periode van afwachten en verstilling. Er is een roep naar actie en dat kan boosheid naar boven brengen die altijd werd ingetoomd om de lieve vrede te bewaren. Jupiter blijft in Ram tot 28 oktober dus hoewel het verlangen groot is om alles vandaag gedaan te krijgen, is er tijd. We kunnen het startschot gebruiken als een welkome motivatie om knopen door te hakken. De kleur verbonden met Ram is rood en deze helpt ons om in daadkracht te komen.


Jupiter in Ram is een call om zelf de held te zijn van ons leven, in elke dag zit iets heroïsch verscholen. We kunnen het verlangen voelen naar een ervaring waarbij we voelen dat we léven, die ons bloed doet stromen, onze ogen pretlichtjes geeft en een wilskracht om ons doel te bereiken. Het jeugdige van Ram ziet in alles potentieel, om elke hoek lonkt een nieuw avontuur dat uitnodigt om te groeien in autonomie.


Met Mercurius retrograde zijn de komende weken tegelijk een periode van herzien, terugkijken op wat de afgelopen maanden hebben gebracht en waar er nog struikelblokken liggen die nu zichtbaar worden. We kunnen het gevoel hebben dat er te veel opties zijn, te veel informatie om helder te kunnen denken. Vanuit ons hoofd mogen we dan ook zakken naar ons hart en onze buik om na te gaan wat het echt is dat we willen. Welke gevoelens liggen verscholen voorbij de dekmantel van boosheid? Wat heb jij nodig?


Als we terugkijken kunnen we ons leven visualiseren als een grote kaart, met alle wegen die we bewandeld hebben en de ontmoetingen die ons daartoe geleid hebben. De plaats waar we wonen, de mensen waarmee we omringd zijn, het werk dat we uitoefenen, alle factoren die bepalen wie we vandaag zijn. Voor jezelf kan je voelen wat er voor vreugde zorgt en waar het wringt, waar wil je verandering aanbrengen?


In onze geboortehoroscoop geeft Jupiter weer waar er mogelijkheden zijn tot groei en ontwikkeling, tot een ervaring van geluk en overvloed. De keerzijde van Ram is opgejaagd leven, al het goed in één keer willen ervaren en grijpen. De zon in Stier helpt dan ook om een evenwicht te vinden tussen versnellen en vertragen, een balans tussen het najagen van een nieuwe, opwindende ervaring en de waardering voor de grond onder onze voeten.


Woman with Flowers by Odilon Redon


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page