top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Het jaar van balans // Mercurius direct / Venus in Stier

Juni is de zesde maand van het jaar en benadrukt het thema van 2022 waarbij we allen zelfzorg mogen ervaren. Fysieke en mentale gezondheid ligt aan de basis van een bruisend leven.


Mercurius keert op 3 juni opnieuw direct en de komende week kunnen we dan ook voelen dat het opgewaaide stof van de afgelopen weken terug neerdaalt. Mercurius retrograde kan voelen als een terugblik op het verleden waarbij we duiken in oude foto's en dagboeken, herinneringen ophalen om onszelf beter te begrijpen vandaag. Na die tocht kunnen we weer helder zien en kunnen twijfels oplossen.


Wanneer we die tocht aangaan kunnen we de overwinningen van onze jongere zelf zien. Na een donkere periode of verlies, komt er een moment van een eerste lach, van een vreugdesprong en het toelaten van nieuw leven. Ook collectief kunnen we voelen dat de energie lichter wordt nadat heel wat schaduwstukken op verschillende niveaus getoond werden.


Dankzij de ervaring met moeilijkere fases in het leven, ontwikkelen we het vermogen om te onderscheiden. Wat wel of niet belangrijk is. Wanneer woorden wel of niet nodig zijn. Waar we mogen geven en ontvangen. 2022 is ook het jaar van balans, van liefdevol samenzijn en het harmoniseren van verschillen, naar het midden komen in zachtheid. Zegevieren van vrouwelijke energie, het doorbreken van de starheid van macht.


Verbonden met Venus is dit het jaar van schoonheid, waarbij we mogen ervaren dat we altijd verbinding kunnen stimuleren door de aandacht te vestigen op wat mooi is en goed voelt. Dit jaar kan onze sociale kring sterk veranderen omdat we op zoek gaan naar hartsverbinding. Vanuit eigen passie kan je dit jaar samenwerkingen starten die het groeiproces waar jullie beiden in zitten bekrachtigen en helpen om de weide te zien van aan de andere kant. Eén plus één is meer dan twee.


De connectie tussen Venus en Jupiter opent ons hart, bevestigt dat er altijd hoop is, dat we ons gezegend mogen voelen ondanks tegenslagen of verlies. Geluk is als een vlinder die onverwacht rond ons komt fladderen en dan weer even uit het zicht verdwijnt. Wanneer we weten dat er meer is dan wat onze ogen nu kunnen vangen, weten we dat geluk altijd aanwezig is.


De zon in Tweelingen helpt om elke persoon en situatie te zien in alle veelzijdigheid. Wanneer we onze omgeving alsmaar van dezelfde kant zien, dezelfde weg naar huis nemen, dan missen we niet alleen het geheel, maar ook de diversiteit aan perspectieven. Denk aan het frame wanneer we foto's nemen: er is altijd iets wat buiten beeld blijft en net dat maakt het zo interessant. De grootste drijfveer van Tweelingen is dan ook een onverzadigbare nieuwsgierigheid om te weten wat er om de hoek schuilt, wat er buiten het gekende denkkader ligt.


De lentedagen bereiken stilaan een hoogtepunt in de opbouw naar de volle maan op 14 juni en de Zomerzonnewende op 21 juni. De sterke zonnewinden brengen een stroom aan energie in beweging die we doorheen ons lichaam kunnen voelen. Die helpt om niet langer vast te houden aan het verleden, om geen energie meer te geven aan wat voorbij is. Nieuwe deuren gaan open en tonen de weg naar wat tijdens de tweede helft van dit jaar mag ontstaan.Gustav Vermehren - A Little Girl and Her Grandmother Seen Through a Doorway, 1916
6 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page