top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Een open veld / Mercurius retrograde / zon in Tweelingen

Met Mercurius retrograde kunnen we voelen dat stukjes op hun plek vallen. Doordat gedachten vertragen en er een pauze is in lopende projecten ontstaat de ruimte om te reflecteren over de manier waarop onze gedachten ons leven bepalen, hoe de woorden die we kiezen een groot stuk realiteit vormgeven. We kunnen ons voeden met verhalen die een goed gevoel geven, literatuur en boeken waaruit we bijleren, songteksten die ons troosten, woorden die onze toekomstvisie en hoop mee vormgeven. Wanneer we blijven opzoeken wat ons naar beneden trekt, kunnen we deze maand erkennen dat de sleutel in onszelf zit, de knop mag omgedraaid worden.


Waar Stier leert dat geld een energetisch contract is, leert Tweelingen dat woorden en gedachten ook koorden leggen. Blokkades in het wortelchakra of het materiële veld uiten zich in onderbetaald werk, een onzekere thuisbasis, gebrek aan veiligheid en zekerheid. Blokkades op de zonnevlecht uiten zich in een tekort aan nieuwsgierigheid en spontaniteit, optimisme en hoop. Wanneer je de neiging hebt om negatief te denken en vast te blijven in wat gekend is, kan het helpen om meer geel in je leven te integreren. De kleur geel helpt om de zonnevlecht te activeren en open te staan voor samenwerkingen vanuit geloof en wilskracht. Jij hebt de keuze. Beperkende patronen kunnen hier al opgespoord en getransformeerd worden. Tijdens de lente spiegelen heel wat voorjaarsbloeiers die tendens om te detoxen van wat ons systeem vervuild en nodigt geel uit om te luisteren naar wat ons vrolijkheid schenkt.


We kunnen nog tot de eerste week van juni terugkijken op ons verleden en de diverse ervaringen, groot en klein die ons via zijwegen tot hier hebben gebracht. Wanneer we omkijken zien we het overzicht, wanneer we voor ons kijken is er een ongekend veld waarin we alles kunnen projecteren. We kunnen elke dag de keuze maken om ons harnas en zwaard te laten liggen op de weg als een krachtig symbool voor kwetsbaarheid. Op de verdere weg hoeven we ons niet langer te verdedigen, te verantwoorden, af te schermen, die gedachten mogen blijven daar waar ze jou gediend hebben. Wanneer we op een liefdevolle manier willen ontvangen, mogen we zelf uit ons strijdpak stappen. We kunnen visualiseren hoe het achterblijft, een hard blinkend harnas dat alles weerkaatst wat probeert binnen te komen. We kunnen bedanken dat het ons gediend heeft en erkennen dat het niet langer hoort tot een wereld zonder stigmatisering of oordeel.


Wanneer we het open veld in stappen, hoeven we ons niet langer te verstoppen in de struiken, te vluchten uit angst voor gevaar dat uit alle richtingen kan komen, we mogen stevig geaard en met onze open blik op verkenning gaan. We mogen zijn. Nu al kunnen we voelen hoe alles in een warm geel licht mag baden. Hier begint jouw verhaal, hier mag je baren wat uit jou geboren wil worden, hier mogen de woorden gelezen worden die de wereld met iets mooi vervullen. Hier is alle ruimte om wensen te blazen vanuit een weten dat ze vervuld zullen worden.


Domenico Gatti, Purita, 1915
23 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page