top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Durf je midden in jouw droom te gaan staan? // volle maan in Stier / Mars retrograde

Morgen staat de maan vol in Stier, waar de maan in verhoging staat en dus een krachtige uitwerking heeft. Door de gedeeltelijke maansverduistering kunnen emoties worden uitvergroot en het gevoel geven dat we in een rollercoaster van veranderingen zitten. Vaste tekens Stier en Schorpioen stellen veranderingen graag zo lang als mogelijk uit, maar op een gegeven moment staat een boog zo gespannen dat de pijl niet meer anders kan dan weg te schieten. Deze maan kan dan ook dat moment zijn waarop we het gevoel hebben het hoogste punt van de attractie te bereiken, daar waar we weten dat we niet anders kunnen dan door de zwaartekracht aan de andere kant naar beneden te glijden. Eenmaal dat punt bereikt is -na een langzame tocht vol weerstand- gaat het nu razendsnel.


Eenmaal boven kan de maan samen met Uranus een blikseminzicht geven over de richting die je op wil. In de opbouw naar de maan morgen kunnen we ons dan ook onrustig voelen alsof er een elektrische lading van energie door ons heen stroomt. De dwergplaneten Ceres en Nessus geven aan de uitwerking van deze Volle Maan een positieve draai en helpen met het maken van nieuwe keuzes.


Het kan zijn dat je heel lang hebt vastgehouden aan veiligheid en zekerheid, het gekende terrein waar Stier graag halsstarrig blijft uit praktische overwegingen en om de angst voor het onbekende niet te moeten aangaan. Met deze volle maan tegenover de zon, Venus en Mercurius in Schorpioen kan blijken dat keuzes uit angst of gewoonte niet altijd de beste zijn en dat een 'leap of faith', een sprong in het duistere onbekende meer dan de moeite waard kan zijn, terwijl een 'leap of fear' ons alleen maar houdt waar we altijd geweest zijn, klein en vaak onbemind.


Ook op financieel vlak kan het tijd zijn om een nieuwe koers te varen omdat vasthouden aan de comfortzone geen vruchten meer aflevert. Uranus kan in samenstand met de volle maan het genie in onszelf wakkerschudden met wat eerst als een koude douche voelt, om daarna weer helder en vol nieuwe inzichten te zinderen. Stier is verwant met Venus en kan staan voor liefde en toewijding wanneer het fundament van eigenwaarde veilig voelt en stevig staat.


Met de Zuidelijke maansknoop in Schorpioen zijn verborgen gevoelens niet langer te onderdrukken, ze kunnen als een geiser opstijgen en losbarsten dwars door de schijnbaar levensloze aardkorst. We krijgen hier een energie die zich niet meer laat vasthouden of controleren. Diepe angsten die onder de bodem zitten, onze kernwondes rond verlating en graag gezien worden, ons bestaansrecht, worden diep aangeraakt en willen erkend en omarmd worden. Angst om mensen te verliezen of te weinig geld te hebben kan versterkt naar boven komen.


De volle maan in Stier laat ons ook anders nadenken over onze plaats in de wereld en de manier waarop we leven, de plaats waar we wonen en willen wortelen. Minderwaardigheidsgevoelens en schuldgevoelens zijn vaak de grootste blokkades in het nemen van beslissingen waar we diep naar verlangen. Durf je midden in jouw droom te gaan staan?

Het kan zijn dat er schulden moeten afgelost worden om los te komen van afhankelijkheidsrelaties, om jezelf los te maken uit het verleden en vrij verder te leven. Als er mensen zijn in je omgeving die je energie zwaar en donker maken, zal dit heel duidelijk worden. Wanneer we meer in contact komen met ons gevoel, onze intuïtie, kunnen we een leven creëren waarin we ons gelukkiger en lichter voelen en meer vrijheid ervaren in ons leven en in onszelf. Wegvluchten voor al die emoties of erover nadenken is een strategie die niet langer werkt, de vrouwelijke energie neemt het touw in handen en dat betekent dat de mentale energie enkel nog blokkeert wat er wil stromen. De maansverduistering zal dan ook helpen om verwerkingsprocessen ten volle aan te gaan.


Op een diepere laag voelen we met Mars retrograde verschuivingen in de collectieve mannelijke energie op aarde. Het effect van oorlogen uit lang verleden tijdlijnen kan voelbaar worden in de kernwondes die worden aangeraakt tijdens deze volle maan. De vraag is of we kunnen liefhebben wanneer het landschap is aangetast door bommen van boosheid, rivieren van verdriet, door uitputting en onrust. Het verhaal van Odysseus en Penelope legt iets belangrijks bloot over collectieve kwetsuren: vrouwen zagen tijdens lange oorlogen hun geliefde vertrekken in een totale onzekerheid over het weerzien. Van hen werd gevraagd om in overgave en vertrouwen te gaan in stilte. Ook nodigde de onzekerheid uit tot creativiteit, tot de goddelijke kracht in elke vrouw om dicht bij zichzelf te blijven en verbinding te maken met haar eigen missie in de afwezigheid van haar geliefde. Mars retrograde raakt die diepe en oude pijn aan uit oorlogen toen families uit elkaar getrokken werden, zeker wanneer je in een gebied woont waar vernietiging plaatsvond en afscheid onder geliefden. Er was verraad, verlies, er was misbruik en verkrachting.


De Zuidelijke maansknoop helpt om wantrouwen uit vroegere ervaringen los te laten. Behalve in het landschap in het collectieve veld zitten ook in onszelf die bevroren emoties die nu van binnen uit via traumawerk en hoger bewustzijn terug warmer worden, ontwaken, kolken en uit ons systeem weg willen. De stuwkracht van zo'n geiser kan enorm zijn en door alle barricades van onderdrukking en zelfopgelegde beperkingen heen breken. Alle sporen van donkere delen die tot het domein van Schorpioen behoren mogen getransformeerd worden naar onvoorwaardelijke liefde en geloof in het wonder van het leven.Neuromantic, Nightside of Eden6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page