top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De vrouwelijke heling van aarde en water / T-vierkant in de vaste tekens / nieuwe maan in Stier

Deze week voelen we een spanning in de lucht omwille van het T-vierkant in de vaste tekens. Voor het eerst sinds 1538 is het vierkant tussen Jupiter en Pluto voelbaar in de tekens van Stier en Waterman. Dit spanningsveld blijft gedurende de hele mei maand voelbaar. Voor wie hooggevoelig is, wil ik hier dan ook graag attent op maken om veel tijd door te brengen in de natuur. Weet dat je altijd negatieve energie van jou kan afstrijken en je kan opladen met zuivere energie. Die mogelijkheid is er voor iedereen.


Wanneer er veel spanning voelbaar is, dan zijn er pieken en dalen in de energie. Het ene moment kan je voelen dat je veel zwaarte ervaart en dat betekent dat je lage energie in jezelf en je omgeving aan het opkuisen bent. Voor mij is dat de ware betekenis van een empaat te zijn: dat je puur vanuit jouw aanwezigheid aan het werk bent voor het groter geheel. Je neemt in jouw veld energie op die de aarde verzwaart omdat je het vermogen hebt om die energie te transmuteren naar licht. Dat kan betekenen dat je je hele leven veel pieken en dalen ervaart in jouw eigen energiepeil omdat dit proces je fysiek, mentaal en emotioneel kan uitputten. Dit kan ook verklaren waarom je altijd mensen ontmoet die net op een kruispunt staan in hun leven, iemand die door een rouwproces gaat of trauma's in de ogen kijkt. Zo heb ik het altijd ervaren, net op dat moment komen we in ontmoeting en ik help mee te dragen. Ik zie dit nu en ik besef dat dit een bijzondere en onzichtbare missie is die voor veel zielen erkenning mag krijgen. Wanneer je dit doet, merk je in je leven een voortdurende dynamiek tussen de noodzaak om alleen te zijn zoals de kluizenaar met zijn zaklamp in het donker belicht wat er gezien mag worden. Dit afgewisseld met momenten waarop je voelt dat je iets te delen hebt, je mag laten zien en in uitwisseling wil gaan met de buitenwereld.


Weet dat er deze week heel veel naar boven geduwd wordt in het collectief en er dan ook een spanning voelbaar kan zijn. Tegelijk mag je tijdens de pieken ervaren dat er heel veel hoge trilling binnenstroomt, ook dat gevoel kan je als een antenne opvangen en kanaliseren naar de aarde. Ik ervaar het als een diepe ontroering, kippenvel, totale verwondering, euforie, volle aanwezigheid, sacrale eenheid met de bomen en bloemen rond mij én in mij. De grens vervaagt tussen wat buiten en in jou ligt als een wereld van dansende kleuren en geuren. Deze trilling brengt mededogen.


Wanneer we van bovenaf kijken, zien we de aardbol voornamelijk als groen en blauw. Dit maakt de aarde voor mij energetisch als een plaats waar we leren om altijd opnieuw ons hart open te houden (groen) en om toe te laten dat alles door ons heen mag stromen, elk gevoel, elke ervaring, elke ontmoeting en elk afscheid. Pantha rei, kai ouden menei. Alles verandert en niets blijft. Het is het toelaten van het voelen dat alles intens maakt en elke beleving zo de moeite waard. Blauw helpt om rust te vinden midden in de stroom. Alles mag er zijn.


De astrologie met nadruk op de vaste tekens -met de zon, Uranus, Mercurius en Jupiter in Stier, met Pluto in Waterman en met Mars die naar Leeuw gaat-, kan totaal ontwrichtend voelen. Hier worden alle hoeken aangeraakt waar we collectief en persoonlijk gedurende een hele lange tijd, misschien wel levenslang en generaties lang, hebben gedacht dat iets onveranderlijk was. De schaduwzijde van het spanningsveld in de vaste tekens is inertia, apathie, paralysis, passiviteit, geen keuze maken uit angst en overweldiging, bevriezen, niet voelen, zich afsluiten. Je kan jezelf visualiseren in het midden van de chaos en het antwoord van boven laten binnenkomen in plaats van je te verliezen in de hoeveelheid van perspectieven en mogelijkheden rondom, zoek de verbinding op met je buikgevoel.


Al wat verbonden is met het aarde element zit momenteel in een zichtbare transformatie: thema's als geld, het financiële systeem, grondbezit, de huizenmarkt, landbouw, voeding, klimaat. Al wat verbonden is met het wortelchakra en het fundament waarop we bouwen en wat voor fysieke veiligheid en zekerheid zorgt. De planeten Venus, Mercurius en Saturnus spelen hierin een rol.


Tegelijk is ook alles wat met het water element verbonden is in volle metamorfose op een onzichtbaar en parallel niveau. Water is verbonden met de energie van de maan, Neptunus en Pluto. Deze planeten werken op de lagen van het emotionele, spirituele (onzichtbare) en de laag van de onderwereld (het proces van dood en wedergeboorte). De komende jaren kan het helend effect van water en het vermogen van water als drager voor energiefrequenties dan ook meer aandacht krijgen. Op aarde verspreiden zich plaatsen waar water centraal staat zoals wellness centra die een afspiegeling zijn van de geborgenheid van de baarmoeder en de grote moeder, de buik van de aarde, waar het gaat om zuivering en wedergeboorte.


Zowel aarde als water zijn verbonden met vrouwelijke energie en hier schuilt de verandering waar de wereld naar verlangt. In de herinnering dat het water ook in ons stroomt met haar helende zachtheid. De grote moeder leeft in ons allemaal en we kunnen verbinden met de energie van Maria Magdalena die de inwijdingsweg leefde, zoals ook wij ze leven.


De ingang van Jupiter in Stier deze week gaat over de beleving van overvloed vanuit die verbinding met de vrouwelijke energie, de draagkracht van de aarde, de rijkdom aan bronnen, de eetbare gewassen en kruiden, het geluk dat schuilt in kunst en pure schoonheid. Het herstelproces van spirituele verbinding met de aarde wordt hier uitvergroot. Jupiter kent een cyclus van twaalf jaar en je kan dan ook terugkijken op hoe je blik veranderd is op wat rijkdom en overvloed voor jou betekenen. Er ontstaat steeds meer bewustwording rond de energetische betekenis van geld. Jupiter brengt kansen en groei. In Stier werkt de planeet in op het thema van eigenwaarde, het geloof in jezelf als basis voor het geloof in overvloed en geluk.


Mercurius loopt opnieuw direct in Stier en we voelen dan ook dat we na een periode van reflectie verder kunnen. We mogen aandacht geven aan talenten die we bij onszelf ontdekken en de mogelijkheid om deze in te zetten als een bron voor inkomsten. De nieuwe maan in Stier op 19 mei symboliseert een nieuw begin binnen deze thema's. Mercurius in Stier heeft een trage gedachtengang omdat er geduld en verstilling nodig is om de taal van de bloemen te leren, de taal van de vogels en de bomen, van de herten en de zwanen, van elke ontastbare symboliek die -voorbij de materie- altijd al aanwezig was in de symfonie op aarde.John William Waterhouse, A Song of Springtime, 191322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page