top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De tovertrap / retrograde planeten

Het voelt momenteel moeilijker om de energie met woorden te duiden en dat heeft te maken met alle retrograde planeten die de weg wijzen naar binnen. Na Pluto, Saturnus, Neptunus en Venus, gaat ook Mercurius sinds 23 augustus retrograde. Op 27 augustus keert ook Uranus en daarmee krijgen we een astrologisch beeld waarbij alle planeten behalve Mars retrograde lopen.


Het feit dat Mars in directe lijn blijft lopen, spreekt voor de mannelijke energie die klaar is om uit diepe patronen te breken van slachtofferschap, agressie, willen 'winnen', impulsiviteit en egocentrisme. Het hoger bewustzijn van Mars ligt in daadkracht, verantwoordelijkheidszin, oefenen van geduld, rekening houden met de ander, gezond leiderschap, assertiviteit en durven kwetsbaar te zijn, het harnas afleggen en uit de defensieve houding komen.


Die veranderingen gebeuren terwijl er heel veel innerlijke processen gaande zijn. Dankzij nieuwe inzichten maakt het oude plaats voor een nieuwe beweging, een andere dynamiek in relatie tot onszelf en onze omgeving, ons verleden en onze toekomst. Symbolen die ik momenteel sterk aanwezig voel zijn: trappen, sleutels, vliegtuigen, sprinkhaan, witte motten en vlinders. Ook kan je tijdens deze weken heel intens dromen, het onderbewuste helpt om cyclussen te verwerken en telkens meer te ontwaken in een nieuwe realiteit.


Het kan voelen alsof je in cirkels beweegt en terug uitkomt bij hetzelfde punt, maar in werkelijkheid gaat het om een spiraalbeweging waarbij de verandering in bewustzijn ervoor zorgt dat oude situaties en patronen er nu helemaal anders gaan uitzien. De buitenwereld wijzigt wanneer we er met nieuwe ogen naar kijken en méér zien. Dat laat toe om de daad bij het woord te voegen, een strijder te zijn van het licht.


De spiraal is zichtbaar wanneer we van bovenaf kijken, cirkels die alsmaar kleiner worden in omtrek en naar een bepaald punt toe bewegen. Er zijn treden in zwart en wit, afwisselend. Karmische stukken komen nu echt onder druk te staan, onder deze energie is voelbaar hoe we de kracht vinden om alles - alle mensen, plaatsen, plekken waar we ooit thuis hoorden - achter te laten omdat ze de weg blokkeren naar een ongeleefd stuk van onszelf dat klaar is om te léven.


We kunnen terugblikken op momenten in ons leven die een kruispunt waren, een ontmoeting, een plaats, een blik, een woord, een spiegeling, een fractie waarin de tijd en ruimte onder spanning stonden omdat het potentieel voelbaar werd van dat ongeleefde deel, de droom van de ziel die om een diepe transformatie vraagt. Daar bevinden we ons. Het vraagt moed en durf om koorden door te knippen enerzijds. Vertrouwen en geloof te weten dat sommige koorden onmogelijk door te knippen zijn en de onzichtbare leidraad vormen door alles heen.


Met de nadruk op zon en Mars in Maagd tegenover Saturnus en Neptunus in Vissen, voelen we hoe we bewegen tussen 3D en 5D, micro en macro, aarde en hemel, oplossen versus aanvaarden. Kleine stappen brengen grote bewegingen. Midden in een cirkel kan het voelen als een verloren strijd, een droom die in de mist opgaat. Van boven af bekeken is er een hogere bescherming aan het werk die weet wanneer we op een dieper niveau klaar zijn om los te laten, om opnieuw te beginnen.


León Spilliaert, Duizeling of de tovertrap, 1908


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page