top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De kosmische kus / nieuwe maan in Boogschutter

Deze week komt er heel wat in beweging. Vanaf 22 11 22 gaat de zon naar Boogschutter en op 23 november krijgen we de nieuwe maan helemaal aan het begin van dit teken.

De godin van de jacht staat klaar om haar pijlen af te schieten in de richting van haar doelen. Ze neemt haar tijd om de boog te spannen, om op het juiste ogenblik vastberaden en met een dichtgeknepen oog los te laten. Het nastreven van het doel zit hier vooral in die beweging van de voorafgaande inspanning en het punt waarop er vertrouwen genoeg ontstaat om het oude los te laten. De kunst zit in de juistheid doorheen tijd en ruimte, de goddelijke timing waarop de juiste punten verbinden en elkaar raken.


Na de zon in Schorpioen schijnt Boogschutter licht op de toekomst vanuit een hoopvolle kijk. Als Schorpioen de dood symboliseert in ons leven, dan staat Boogschutter voor het hiernamaals, voor wijsheid die voortkomt uit levenservaring. De pijl is hier in de eerste plaats gericht op de lijn tussen aarde en hemel, tussen het goddelijke en het menselijke. Zo wordt dit teken ook voorgesteld als een centaur die beide werelden belichaamt.

Boogschutter is vervuld met een spiritueel vuur als stuwkracht, altijd op weg in een queeste op zoek naar de hogere zingeving van het leven, de filosofie die het alledaagse leven verdiept en verrijkt. Het is het streven naar de hoogste waarheid die de god(in) van de jacht gaande houdt. In een verlangen naar open lucht blijft dit bewegelijke teken graag onderweg samen met de wolken in een voortdurende veranderlijkheid.


Ook is Boogschutter verbonden met Jupiter die aan de startblokken staat om opnieuw direct te lopen na een retrograde fase sinds eind juli. Jupiter en Boogschutter zijn de rechtvaardige rechters van de dierenriem en verbonden met wetten, ethiek en morele waarden. Er heerst een verlangen naar het weten voorbij de sluiers rond de aarde, te weten wat alleen God weet.


Deze tijd herinnert eraan dat bidden een vorm van dankbaarheid is voor het leven, voor alles wat er is, meer nog dan het hopen op beter. Wie wacht op een vorm van rechtzetting kan voelen dat de rollen omgedraaid zijn, het tij keert, 'the tables have turned'. Een schijnbaar hopeloze situatie kan met nieuwe inzichten alsnog ten goede keren. De kern van de waarheid is dat ze door alles heen schijnt, ook wanneer ze eerder niet geloofd werd of het zwijgen werd opgelegd, veroordeeld of aan de schandpaal genageld. Integriteit staat als een standbeeld.


Met ook Mercurius en Venus in Boogschutter kunnen we het optimisme vinden om te vertrouwen, te geloven. Beide planeten maken een harmonieus aspect met Cheiron en er ontstaat dan ook ruimte voor heling vanuit liefdevolle woorden en oprechte aandacht. De kosmische kus tussen Mercurius en Venus in het 'huis van God' kan voor een nieuw begin zorgen. Wanneer we openstaan kunnen we allerlei synchroniciteiten ontvangen die eraan herinneren dat we begeleid worden, dat er meer is dan wat het oog kan zien. Vanuit het hoofd kunnen we zien en proberen te begrijpen, maar het is vanuit het hart dat we die hogere trilling lezen en de waarheid herkennen.


Jupiter keert voor de laatste keer in deze cyclus terug naar Vissen en ook hier helpt de waterenergie om echt te gaan voelen. Op alle terreinen is merkbaar dat de vrouwelijke energie stijgt en terug de bovenhand aan het nemen is op een dragende, krachtige manier na een hele lange tijd en strijd in onderdrukking van een dominante toxische mannelijke energie. De goddelijke vrouwelijke energie stelt de relatie met de bron boven alles en leeft vanuit flow, vanuit vertrouwen, vanuit buikgevoel en innerlijk weten.


Wie spreekt over naïviteit, vergeet dat hoop de wind in de zeilen is die ons in elk geval érgens naartoe brengt. Wie weerstand biedt aan veranderingen in deze flexibele energie kan angst ervaren en de sleutel zit dan vooral in het loslaten van beperkende gedachten en terug vrij te ademen, te lachen met het totaalspektakel van het leven. Blijf niet spartelen, laat je drijven. Open je handen uit liefde voor het leven zelf, voor een wereld vol evolutie en avontuur. Liefde is het begin en het einde van elk verhaal. Liefde heelt onzekerheid en schaamte. Liefde is het licht in de donker. Liefde is waarheid.The archer
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page