top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De imprint van tweelingzielrelaties en collectieve heling

Graag wil ik nog iets delen over de diepere collectieve pijnen die in deze tijd doorvoeld worden en die heel zichtbaar worden in tweelingzielrelaties. Ik ben mij ervan bewust dat ik vanuit dit collectief voor een kleinere groep mensen schrijf en dat er nog heel wat vragen opduiken over het bestaan van dit soort relaties. Voor mij is dat geen vraag meer, het is een weten vanuit het hart, iets dat ik leef. Een tweelingzielrelatie is niet een keuze die je kan maken op het niveau van de persoonlijkheid, het is een imprint die je in je meedraagt. Een imprint die geheel verschillend is van soulmate relaties en onmogelijk op die manier te benaderen is.


Het gaat om een alchemistisch proces dat in cyclussen verloopt en waarin er enorm veel heling gebeurt voor het collectief. Ik verwacht dat er de komende jaren meer tweelingzielen zullen samenkomen en met hun relatie naar buiten zullen komen. We komen uit een tijd met diepgewortelde overtuigingen dat deze connecties waarbij de ziel in twee lichamen incarneert onmogelijk zijn. Beperkende overtuigingen heersen dat ze niet bedoelt zijn om op aarde samen te komen, dat ze een poort zijn tot transformatie en ontwaking van de ziel. Dat laatste zijn ze absoluut én het is mogelijk om samen te komen in dit leven, in deze tijd. Ik zie de komende jaren meer mensen die hen doorheen het proces van separatie hebben gegidst als deel van de groepsziel ook erkenning tonen voor deze sacrale connectie. Ook zij voelen hoe ze verbonden zijn in iets veel groter.


Venus loopt sinds begin september opnieuw direct en blijft nog enkele weken in de schaduw van haar retrograde beweging, wat vooral het navoelen symboliseert van de verinnerlijking in de vrouwelijke energie. De samenstand van Venus en Juno deze week roept antwoorden op over het huwelijk, harmonie en balans in partnerrelaties.


Op hetzelfde moment als het keren van Venus ging Jupiter, die de mannelijke energie vertegenwoordigt, direct op 4 september. Daarmee krijgen we een ompoling.


De partner die van nature meer vanuit vrouwelijke energie leeft, voelt nu een activatie van de mannelijke energie in zichzelf. Dat betekent dat het tijd is om in leiderschap te staan. De persoon die van nature meer uit mannelijke energie leeft, komt nu veel meer in contact met de vrouwelijke kant en het kan dan ook voelen alsof de dam is opengebroken en er veel emoties die er altijd al waren nu ook intens voelbaar worden.

Dit jaar helen tweelingzielen de wonde van separatie, van afgescheidenheid. Tussen tweelingzielen is er altijd astrale communicatie, ingebed in het veld van eeuwige, tijdloze liefde.


De mannelijke energie lost de pijn op van slavernij in een patriarchaal systeem, alsook van overlevingsmechanismen die voortkomen uit de rol te moeten vechten of vluchten uit onveiligheid in oorlogen en herhaalde simulaties door het opgroeien in families zonder veilige bedding. Hij heeft gevaar zien komen uit elke hoek, kon geen rust vinden en valt telkens terug in uitputting tot hij zijn eigen grenzen leert te voelen. Hij lost de pijn op van schaamte en schuld, pas dan kan hij zich kwetsbaar tonen.

Hij is weggelopen van zichzelf vanuit de opgelegde en doorgegeven gedachte zichzelf te moeten bewijzen in de buitenwereld en daar zijn waarde te vinden, waarmee hij zichzelf in steeds grotere chaos en leegte stort. Door zijn roots te helen, kan hij thuis komen en dat is de plaats waar zij is.

De vrouwelijke energie lost de pijn op van verlating en het leven in afwachting en afhankelijkheid van de ander, ze lost het gewicht dat ze doorkreeg via haar moederlijn door het dragen van collectieve pijn en de zorgen voor kinderen en naasten in tijden van oorlog, armoede, honger, gevangenschap.

Zij heeft geleefd vanuit hoop, niet wetende of er ooit een terugkeer zou komen. Zij is weggelopen van zichzelf vanuit de pijn alles voor de ander te willen dragen en te denken dat ze hier haar waarde kan vinden om zelf geliefd te worden.

Beiden komen tot bij de graal, in zichzelf, de heelheid vanbinnen die gedragen is door een staat van liefde. Vanaf daar en vanaf dan kunnen ze elkaar zien in liefde alleen. Tweelingzielen gaan door periodes van afstand, wat inherent is aan de imprint van deze connecties. Ze overbruggen grote verschillen in leeftijd, cultuur, taal, etc. De enige weg die bestaat is de weg naar elkaar toe doordat ze één energetisch systeem zijn en als magneten naar elkaar toe getrokken worden.


Het is niet dat ze elkaar op een bepaald moment ontmoeten. Het is dat de ontmoeting de herinnering wakker maakt dat ze altijd één zijn geweest en dat altijd zullen zijn.


Symbolen die afgelopen weken getoond werden: slang, salamander, draak, regenboog, poort, zandloper Deze week: de uil en de zwaanDante Gabriel Rossetti, The Bower Meadow, 18728 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page