top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De hoop die is / Volle maan in Boogschutter

De volle maan op 14 juni staat in Boogschutter tegenover de zon in Tweelingen. Deze maan wordt ook wel de strawberry moon genoemd, naar de tijd van het jaar wanneer we volop aardbeien mogen oogsten in de opbouw naar de langste dag van het jaar.


De as van deze twee beweeglijke tekens legt de nadruk op onze levensfilosofie en hoe ons geloof ons leven vormgeeft. De volle maan kan dan ook oude denkwijzen naar boven duwen en duidelijk laten voelen dat ze ons niet langer van dienst zijn. Gedachten vanuit zelfbeperking en klein zijn, voelen als een zware bagage van een verleden dat we niet meer hoeven mee te dragen. Wanneer we die echt willen achterlaten, helpt het om in te zien dat de manier waarop we kijken naar onszelf en de wereld heel vaak bepaald is door beperkingen in de gedachten van een ander, van een opvoeder, een leraar, iemand die ooit een wegwijzer was. Vandaag kiezen we zelf en terwijl een ander zegt dat iets onmogelijk is, kunnen we het alsnog waarmaken in de volle glorie van ons eigen geloof.

Boogschutter nodigt uit om vérder te kijken, opnieuw te reflecteren over wie we echt zijn vanuit onze eigen kern. De zon in Tweelingen vertelt dat het helemaal goed is om meerdere richtingen te verkennen, om een poos in het niet-weten verder te gaan, vanuit een plezier in de ontdekkingstocht van een jongere die voelt dat de hele wereld open ligt. Vaak is het vooral onze eigen identiteit die we ontdekken op die lange tochten en in dat verlangen om te reizen en ons te spiegelen aan andere visies, culturen, religies, tradities.


We hoeven de kleren niet meer te dragen die voor ons als kind werden klaargelegd. We mogen alles terug afpellen tot we naakt en onbezonnen herinneren wie we zijn. Boogschutter vraagt om rechtdoorzee te gaan, moedig, wild, levenslustig, expansief, met elke stap als een viering van het leven. We kunnen in elk moment kiezen op welke tijdlijn we ons begeven. Terugkeren naar angsten, schuld, onrecht, boosheid van vroeger, is terugkeren op de tijdlijn van het verleden. Daar denken we te kunnen helen door te praten, maar draaien we in cirkels. Deze volle maan kan dan ook helpen om onze rug te rechten en door te gaan, met de blik op de horizon. Een spirituele krijger is iemand die de eigen missie kent en leeft.


Met Neptunus vierkant op de zon en de maan kan het moeilijk voelen om momenteel een onderscheid te maken wat verder op jouw weg hoort of niet. Hoe meer helderheid we krijgen in onze eigen filosofie, hoe minder we gaan vasthangen aan die van onze voorouders of onze omgeving. Hoe minder energie we nodig hebben om onszelf uit te leggen. Vastberaden kunnen we in onze eigen waarheid staan. Het leven zelf is geen rechte weg en soms liggen alle antwoorden in het intuïtief verder gaan, aftasten onderweg en toelaten wat er komt. De wijsheid ligt in de ervaring.


Mars en Cheiron in Ram kunnen op de achtergrond voelen als een etterende wonde die niet langer genegeerd kan worden. Sluimerende boosheid is ondermijnend. Conflicten slopen energie en het is dan ook het moment om aan te geven waar de grens ligt, voor jezelf en voor anderen. Alles laten ademen is hier de meest waardevolle manier van helen. In allerijl wondes met pleisters toedekken is slechts een tijdelijke oplossing. Wanneer we begrijpen waar de wortel zit, kunnen we ervoor kiezen om een proces aan te gaan. Met zoveel vuur is er geen tijd meer om te blijven hangen in 'wat als'- verhalen. Soms is verandering geen wens maar een noodzaak tot groei. Wanneer we in alles een hogere betekenis vinden, opent dat de deur wijdopen. Er is altijd dankbaarheid voor wat is. Magie bestaat wanneer we er zelf in geloven.


Mars, Mercurius, Venus en Neptunus staan allemaal in hun eigen teken, heel bijzonder. Dat betekent dat we echt uitgenodigd worden om helemaal in ons eigen centrum te komen ongeacht wat daarbuiten gebeurt. Als er iets is wat de maan in Boogschutter kan laten voelen: elke dag draagt een nieuwe start en nieuwe hoop in zich. In elke dag schuilt een poort die het verschil kan maken tussen wie we zijn en wie we nog meer willen worden. Hoop is een mindset, een geloof dat niemand onderuit kan halen.Marcel Rieder - Ladies Looking at the Sunset, 1862-1942

2 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


Post: Blog2_Post
bottom of page