top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Belthane en de liefdesdans / tweelingziel relaties

Vandaag vieren we Belthane, het Keltische vruchtbaarheidsfeest op de drempel voor de mei-maand. Er hangt iets magisch in de lucht. De natuur straalt groei uit, licht en leven. De donkerste periode ligt achter ons en we vieren dan ook de totale heropleving die zich laat zien en horen in de bloemen, de vogels, de nesten en de bloesems. Bij de Kelten liepen mensen en vee tussen de aangemaakte vuren door om te reinigen van ziekte en zonde. Er werd gedanst rondom de meiboom, versierd met linten. Geblinddoekt met maskers ontmoetten geliefden elkaar daar en samen brachten ze de nacht door.


Tijdens de dag van Beltane is de grens tussen de aardse realiteit en de andere wereld vervaagd. Net zoals tijdens de periode van Samhain in het najaar kunnen we voelen dat ook nu ‘de sluier dun is’. Dat betekent dat we de aanwezigheid van geliefden aan de overkant kunnen voelen, de onzichtbare wereld reikt uit en geeft ons sturing. Een grote poort staat open en hoe ontvankelijker je bent, hoe vlotter je erdoorheen kan gaan. Een euforisch gevoel ontstaat wanneer jouw zender afgestemd is op licht en liefde. De inspiratie stroomt door en is bijna teveel om te grijpen.


De liefdesdans is aanwezig in de geur van de witte meidoornbloesems die het hart openzetten en het bloed doen stromen. De natuur weerspiegelt het volle potentieel van schoonheid en je kan voelen hoe je in die mystieke wereld wordt meegetrokken als in een sprookjesverhaal. Steeds meer worden we afgestemd op onze levensmissie, ons eigen hoogste potentieel. Verschillende dimensies tegelijk zijn voelbaar, je kan een glimp opvangen van de toekomst waarin je wil leven. Geloof in de maakbaarheid van je dromen.

In tweelingzielrelaties kunnen blokkades opgelost worden uit vorige levens tijdens de Keltische periode in West-Europa, Engeland, Ierland en Schotland. Je kan hierbij denken aan het meemaken van veel onderlinge oorlogen, het gezien worden als heks enz. Je kan tekens krijgen over jullie samenzijn in andere tijdlijnen door het zien van een film, het horen van een songtekst, via schilderijen of dromen. Deze periode symboliseert de paringsdans, het liefdesspel en ook mannelijke en vrouwelijke energie in een alchemistische vereniging. De sacrale eenheid begint binnen in jezelf en zet vandaar de poort open om een pure liefde te ervaren in samenzijn met een partner.


Als de zon op zondag 30 april ondergaat, begint Beltane, ook de start van het Keltische nieuwjaar en de viering van de zonnekracht die toeneemt richting zomer. Je kan voelen dat je jezelf wil reinigen voor deze nieuwe energie. Denk mooie gedachten, verzorg je lichaam als je tempel, laat je emoties door je heen stromen als een reinigende rivier. Laat alles van je afglijden wat inspeelt op strijd, angst, jaloezie, wantrouwen, wrok, verwarring. Kies zelf het frame van je leven, wat er binnen komt en wat je omarmt of wat je buiten beeld laat.


De Belthane periode duurt tot 21 juni en in de astrologie vinden we tijdens deze weken de zon in Stier en vervolgens in Tweelingen. Deze twee tekens aan het begin en in het midden van de lente vormen samen een krachtige energie die gericht is op het sensuele genot vanuit de zintuigen, het geduld om te laten groeien, te laten zijn en ten volle te proeven van het leven op het moment dat de bloei zich voordoet. Wanneer de zon naar Tweelingen gaat, wordt de energie veel beweeglijker en leidt ze ons als nieuwsgierige bijen van de ene vruchtbare plek naar de andere. Er valt zoveel te beleven, zo veel te leren. De schoonheid en wijsheid zijn oneindig.


Dompel je onder, het is nu, het gras is het groenst onder je eigen blote voeten, droom van wat je hier kan creëren, van wat je kan ontdekken in jouw omgeving die barst van de verrassingen. Het zonlicht op elke grasspriet is anders, is uniek. Schilder jouw wereld door je ogen. Laat het beeld door jouw ogen een rijkdom zijn van kleuren en geuren, een prachtig verhaal waarin je wil léven.Schilderij Józef Szermentowski4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page