top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Alchemie / transformatie

De energie van de volle maan eclips in Schorpioen herinnert aan ons volle transformatie potentieel en de kracht van overgave, vanuit vertrouwen en diep weten.

Vandaag deel ik daarom nog eens deze tekst die ik schreef in 2017, voor velen een belangrijk jaar in het ascentieproces. Verder zegt het schilderij alles wat ik nog met woorden zou kunnen toevoegen over de aanwezigheid van licht en donker in de wereld. Schorpioen energie herinnert aan het alchemistisch proces waar we deel van zijn, van onschatbare waarde doorheen dimensies en tijdlijnen.


"Het was toen verandering geen vraag meer was, maar een oplossing, dat ik het liet gebeuren. Ik liet het water stromen, binnen in, doorheen mijn hele lijf, ik liet het bestaan als eb en vloed. Het was toen verandering geen dreiging meer vormde, dat de modder in het water daalde, ging liggen als een vruchtbare bodem. Het was toen verandering bevrijding werd, dat ik wou ontsnappen, oude patronen als oude huiden afwerpen op een brandstapel. Het wit door het zwart zien.

Het was toen verandering voelde als geboorte, dat ik ontstond en bleef ontstaan. Elke dag opnieuw, elke golfbreker als kracht, elke gedachte als dragende diepte, elke verstilling als een zachte omarming. De nieuwsgierigheid naar wat voorbij de horizon ligt, groeide -en na de ondergang van de zon, werd het vuur in mij warmer. Het was toen het ijskoude water veiliger voelde dan de gekende kust waaraan ik bleef haperen, dat ik mijn schoenen durfde plaatsen daar waar het water binnen loopt. Laat maar stromen.

Het was toen ik adrenaline voelde in het breken van de golven, dat ik durfde. Het water kreeg een gouden gloed.

Het was toen verandering mij werd, en ik niet anders kon dan anders zijn, dat ik mezelf liet zien."


© Lise SurmontHilma af Klint, Swan
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page