top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Balanceren tussen actie en rust / Mars conjunct Saturnus

Bijgewerkt op: 7 apr. 2022Net nu de lente lonkte, krijgen we aprilse grillen en worden we terug naar binnen geroepen. 4 april kent een dubbele 4 energie en is daardoor verbonden met Uranus en het teken van Waterman. Er is een verlangen naar een vrije vlucht die rusteloos kan voelen. Uranus is grillig, revolutionair, excentriek en kan zorgen voor plotselinge ingevingen en veranderingen. Net wanneer we de was willen buiten hangen in de zon, steekt er een storm op en dat kan een metafoor zijn voor de energie op dit moment. Onverwachte wendingen vragen dan ook om 'wendbaarheid', het meebuigen met de wind. Verandering is voelbaar in de lucht.De zon in Ram werpt ons terug op onszelf. Ze vraagt ons de leiding te nemen over ons leven en duidelijke doelen te stellen. We kunnen daardoor soms het gevoel hebben er alleen voor te staan. Wanneer we vogels in een V-vorm zien vliegen, is er altijd één op kop. Voor zich en naast zich, is niemand te zien. Toch zijn er aan beide kanten vogels die in de luchtstroom van de leider vliegen. Wanneer we het gevoel hebben er alleen voor te staan en onzichtbaar werk te verzetten, kunnen we het beeld oproepen dat we een pionier zijn. Het vraagt moed om een nieuwe weg te banen. Degene op kop vangt de meeste wind, moet besluitvaardig zijn en weten om te gaan met twijfels en hindernissen. Ram leert ons dan ook te vertrouwen op onze eigen daadkracht.


Wanneer we moe zijn, weten we dat er een achterban is die ons steunt en die ook de talenten heeft om de leiding even over te nemen. Geef op tijd een signaal en luister naar je energiepeil -neem ook daar verantwoordelijkheid- opdat een ander die positie kan innemen en je kan rusten uit de wind, mee op de stroom. Zo bouwen we samen aan een nieuwe weg, elk vanuit ons eigen leiderschap en tegelijk in samenspraak met de mensen rond ons. Wanneer we voeding geven aan de connectie met anderen, kunnen we voelen dat we omringd zijn in ons vallen en opstaan en we beroep kunnen doen op veel levenservaringen.


In moeilijke tijden herinneren we ons misschien meer dan ooit dat we allemaal de kinderen zijn van de aarde, bedoeld om te bloeien en elkaar tot bloei te brengen. De samenstand van Mars en Saturnus deze week kan voelen als een grote uitdaging, hard werk dient verzet te worden om later de vruchten te oogsten. Soms is actie de beste keuze, soms is rust noodzakelijk. Wanneer we voelen dat we iets moeten forceren of beter opgeven, is geduld de beste deugd. We bevinden ons in een transitie en veel mogelijkheden kunnen 'hangende' zijn. Deze periode geeft de kans om stil te staan bij wat echt belangrijk is, hoe wil je jou toekomst vormgeven?


Mario Carreño - La lavandera, 1941

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page