top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Zegeningen // 9-9 / nieuwe maan in Maagd

We kunnen de opbouw voelen richting de nieuwe maan in Maagd op 15 september. Dezelfde dag keert Mercurius opnieuw direct in Maagd. Ook Venus loopt direct sinds 4 september na een lange en uitzonderlijke retrograde periode door Leeuw. We konden collectief het thema van liefde en relaties doorvoelen op veel lagen. De retrograde energie van de voorbije weken bracht ons tot introspectie, balanceren van doen en zijn, herzien, vertragen en het proces de tijd geven, onszelf de tijd gunnen om na te voelen. ‘De enige reden waarom tijd bestaat, is omdat anders alles tegelijkertijd zou gebeuren.’


Het kan dan ook voelen alsof er heel wat hangende is, gedachten, onbeantwoorde vragen die ergens boven onze hoofden zweven. Behalve de chronos tijd van de klok, leren we allen meer te leven in kairos tijd, in het moment.


Wanneer we iets nog niet weten, is dat een uitnodiging om in vertrouwen te blijven. De goddelijke tijd maakt iets kenbaar wanneer we er klaar voor zijn vanuit ons hogere zelf. Het voelt alsof we ergens bij een cliffhanger zijn blijven hangen en geleidelijk aan komt er weer beweging, een bevroren beeld ontwaakt heel geleidelijk aan. Het lichaam kan nog uitgeput en stijf voelen na de ascentie van afgelopen tijd. Het is zoals bij het opstijgen van een hoog gebergte waarbij er pauzes nodig zijn om op adem te komen.


Met de nieuwe maan en Mercurius direct in een beweeglijk teken kunnen we verandering verwachten, in de eerste plaats door mee te gaan in wat zich aandient, wat klaar ligt. Het mentale veld kan nog veel wikken en wegen, terwijl de opening er al is. We kunnen antwoorden vinden die we zoeken door af te stemmen in bewustzijn en te communiceren vanuit ons hogere zelf of de ziel, met onszelf en met de ander. Dat betekent dat communicatie er helemaal anders kan uitzien in stilte en op afstand dan dat wat er effectief gezegd of geschreven wordt. Zo kunnen er ook inzichten komen over eerdere meningsverschillen en hoe deze terug te brengen zijn naar een verschil in frequentie of bewustzijn.


Met het portaal rond 9-9 maakt de energie zich klaar om nieuwe intenties te manifesteren in niet eerder geziene vormen. We naderen het eclips-seizoen in het najaar en voor mij voelt het in de taal van Tarot als bewegen van de Toren in de richting van de Zegewagen. Er is veel weggevallen en nu is er plaats voor dat waar we al die tijd naar verlangden. We krijgen de komende tijd meer informatie over onze bestemming. Het is voor velen tijd om het leven op een andere manier te leiden.


Het kaf en het koren is gescheiden. We weten in welke richting we willen oogsten. Het onbekende krijgt licht, van gedimd naar helder. Wat losgelaten werd is net zo belangrijk als wat wel behouden blijft. Zegeningen beginnen klein en glimmend vanuit het donker en zullen alsmaar in kracht en volume toenemen. We bevinden ons in het laatste stadium voor een nieuwe cyclus. Richting de herfstequinox en bij uitbereiding het einde van dit jaar kunnen we voelen hoeveel ruimte er is voor een nieuw begin. De magie schuilt in de laatste maanden van 2023.Annie Swynnerton, Glow Worm, ca. 19007 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page