top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Winterzonnewende 2023

De energie in de periode rond de winterzonnewende voelt heel bijzonder, verstilt en krachtig tegelijk. Als een open velt waarin alles mogelijk is, waarin elke intentie zowel op micro- als macroniveau wordt opgevangen en als zaadje onder de grond klaar zit om te kiemen na de winter. Ik voel een energie van een nulpunt waarin alles is wat het is. Voor iemand die heel intens voelt, lijkt het wel erg stil momenteel. Al vermoed ik dat de volle maan in Kreeft op 27 december wel wat emoties naar boven zal duwen. Momenteel voelt het alsof een grote glazen stolp mij beschermt en ervoor zorgt dat ik mijn energie goed bij mezelf kan houden.


Als er iets is wat ik verder wil leven na dit jaar is het wel:

"ik kies wie mij kiest".

Dat betekent geen energie meer weggeven aan wie of wat mij afwijst, met woorden, fysiek, of energetisch.

Ook is deze tijd met Mercurius en Jupiter retrograde een periode van reflectie, waarbij we in gedachten onze eigen levensweg terug kunnen afwandelen om ons te herinneren wat we allemaal hebben meegemaakt, gevoeld, overwonnen om tot hier te komen.

Tijdens de winterzonnewende in december 2020 stonden Saturnus en Pluto conjunct, wat het begin was van een collectieve rollercoaster tussen donker en licht de voorbije jaren.

Dit jaar staat Pluto in de laatste graad van Steenbok en keert er nog kort terug in 2024, wat de val kan betekenen van alle structuren die niet langer werken. Pluto zal de beweging maken van aarde naar lucht en we kunnen dan ook voelen dat we ons voorbereiden en door een laatste grote zuivering gaan.


2024 begint met de directe beweging van Mercurius en Jupiter. Als dat geen mooi signaal is voor hernieuwde communicatie, voelen wat het betekent om écht dankbaar in het leven te staan, weten wat ons gelukkig maakt.


Het was 2013 toen ik afgestudeerd was en zoekende naar mijn plaats in de wereld, de samenleving. Mijn studies Kunstgeschiedenis hadden mij vervuld van een rijkdom aan kennis en mijn verlangen naar schoonheid gevoed. Dat neem ik altijd verder met mij mee en ook in mijn schrijven over de planeten zijn schilderijen vaak een aanzet om de energie te begrijpen, te zien en met woorden te vatten.


Het was in hetzelfde jaar dat ik mijn eigen geboortehoroscoop liet opmaken door een astroloog. Ik herinner me nog heel helder die dag. Het was lente, zonnig, een stralende dag. Na het gesprek kwam ik thuis en ik voelde aan alles in mij: "dat ga ik doen!". Er kwam een stroom aan inspiratie op gang en wat ik meteen sterk voelde binnenkomen was de wens om als astrologe deel te zijn van een praktijk waar psychologen werken. Beiden kunnen elkaar zo mooi aanvullen.


Wat toen een gedachte was die nog behoorlijk in de taboesfeer bestond, nog verre toekomstmuziek leek, blijkt vandaag al veel meer aanvaard te zijn. In de loop van de jaren mocht ik zelf geboortehoroscopen lezen van mensen uit veel verschillende sectoren, waaronder ook psychiatrisch verpleegkundigen, artsen, psychologen of therapeuten, coaches, en het stemt mij gelukkig omdat het voor mij een signaal is dat er op grotere schaal meer evenwicht komt tussen hoofd en hart, tussen de zuiver mannelijke en logische weg van het 'willen bewijzen' en de vrouwelijke weg van het innerlijke weten. Onvoorwaardelijke liefde kan niet ontstaan vanuit het denken.

De intense processen waar de aarde door gaat zijn voor mij allemaal te verbinden met de evolutie naar hartsbewustzijn.


Ik ben altijd heel gevoelig geweest aan de keuze van woorden en ook dit jaar voel ik meer dan ooit wanneer woorden niet uit het hart komen maar uit een programma dat ons is aangeleerd, vanuit de maatschappij, politiek, media, religie... en heel vaak ook onze eigen ouders, omdat ook zij diezelfde programma's doorkregen en hebben aangenomen. Boete, schuld, straf, winnen, gelijk, macht, controle, ... het zijn woorden die er niet meer toe doen wanneer we het grotere geheel zien.


Ik kijk er naar uit om nog meer van die nieuwe wereld te ervaren samen met alle mooie mensen die ook aandacht hebben voor dienstbaarheid, liefde, mededogen, vergeving. Het is er allemaal, we hebben ons er maar mee te verbinden. En ja, alles in ons leven hebben we zelf mee gecreëerd vanuit ons veld en dat van onze voorouders. We kregen allemaal kwetsuren mee en beperkende overtuigingen. Al heb ik het gevoel dat we vanaf nu ook vooral de talenten, gaven, verborgen intuïtie, die we meekregen nog meer mogen eren en daar de focus op leggen.Hilma af Klint Group IX/SUW, The Swan (Svanen), No. 1 19153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page