top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Wenteltrap naar het hemelrijk / eclipstijd

'De sluier is dun,' zo klinkt het gezegde over deze periode van het jaar. We kunnen het gevoel hebben dat de zichtbare en onzichtbare wereld dichter aan elkaar raken. Alsof we slechts een hand hoeven uit te steken om elkaar weer te voelen. De fysieke wereld die we 3D noemen en de fijnstoffelijke 5D wereld vallen in deze periode gemakkelijker samen. De tocht naar de onderwereld die gepaard gaat met de zon, Venus en Mercurius in Schorpioen, is tegelijkertijd een wenteltrap naar het hemelrijk. De Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen zet het schaduwrijk in de schijnwerpers, wat tot inzichten kan leiden over karmische relaties in het verleden, binnen jouw familie of vriendenkring die nu echt om afronding vragen. Aan de andere kant van de as blinkt een verlangen naar de wedergeboorte, de bloeiperiode van het jaar, waar de Noordelijke Maansknoop in Stier ons naartoe trekt.


We kunnen sterk het gevoel hebben ergens tussenin te hangen, tussen een oude en een nieuw fase in ons leven. In die tussenruimte gebeurt de alchemie, het omzetten van het verleden naar een gouden bodem voor de toekomst. Het proces is verbonden met de eclipsen in november vorig jaar, alsook april-mei dit jaar en eerder het begin van de transit van Uranus door Stier sinds 2018. De energie van Stier kan voelen als een betonblok, vastbesloten om altijd hetzelfde te blijven. Toch is de vernieuwing die Uranus wil brengen onvermijdelijk. Hoe langer iemand vasthoudt, hoe pijnlijker het wordt, hoe meer weerstand, hoe meer de ketting naar het verleden begint te schuren tussen de handen en diepe wondes veroorzaakt. Zolang de handen vol zijn van het verleden, kunnen ze de toekomst niet ontvangen.


Dat proces van vasthouden en loslaten zien we nu tot een kantelpunt komen met de energie in Schorpioen die helpt om koorden door te knippen, alles wat niet langer bij jou hoort wordt als in een draaikolk weggezogen. We gaan door een proces van rouw, van afscheid, een ritueel over een deel van ons leven dat ons tot hier heeft gebracht. In deze periode wordt ons derde oog geactiveerd en kunnen we zien waar oude pijn vandaan komt. Herinneringen over oude traumatische situaties kunnen aandacht vragen in dat proces van transitie. Het idee dat we ergens in vast zitten maakt dat het uitzichtloos lijkt, maar in werkelijkheid is het dat deel van onze psyche (trauma) wat ons daar houdt. Deze periode vraagt ook van ons om onder ogen te komen wat echt gebeurd is.


Met de Zuidelijke Maansknoop kunnen we ons situaties herinneren waarin we deel waren van een machtsspel, controle, manipulatie en kunnen we ook de littekens laten dichtgroeien. Ook kunnen er geheimen aan het licht komen die voor een doorbraak zorgen. Zo gaat de deur open naar vertrouwen en zachtheid. Onder de energie van Schorpioen is verstoppen niet meer mogelijk, de angst en het verdriet aankijken wordt de minst pijnlijke optie om authentiek verder te kunnen leven. Onze eigen schaduw aankijken met bewustzijn en begrip zorgt ervoor dat de schaduw niet langer valt op de mensen rond ons en ons eigen geloof in de toekomst. De effecten van de eclipsen tijdens deze periode kunnen nog maanden doorwerken.


Stier en Schorpioen zijn de vertegenwoordigers van leven en dood, van bloei en verval in de natuur. Ze zijn de twee polen die nodig zijn om tot creatie te komen. De energie rond deze tijd van het jaar is altijd heel open naar contact met onze voorouders en overleden dierbaren. Daarnaast helpt de helende energie om alles vanuit het hoger perspectief te bekijken van een goddelijke plan dat zich aan het ontvouwen is. We krijgen tijdens deze periode de kans om ons te bevrijden van alle energetische bagage die nog in de weg staat om te leven vanuit liefde. Als de weg is vrijgemaakt en alle betonblokken zijn verwijderd, is de code gekraakt, het oude patroon doorbroken. Uranus krijgt nu de volledige vrijheid om als een magiër nieuwe mogelijkheden te onthullen, te toveren.


In deze periode kunnen we dan ook voelen dat we mensen uit ons verleden mogen vergeven om zelf verder te kunnen. We krijgen zicht op het groter geheel, onze levenslessen en waar we onszelf tekort lieten doen. Boven alles is dit een tijd om de waarheid te laten klinken vanuit ons hart en de bereidheid om vanuit ons zielsverlangen te leven. Om in verbinding te staan met een ander dienen we niet dezelfde mening te hebben, wel hetzelfde respect om naar elkaar te luisteren. Het gaat om de frequentie die we van binnen uit belichamen. In relaties wordt duidelijk dat oprechte connecties verdiepen en op dezelfde weg gehouden worden, terwijl andere wegen splitsen.


We kunnen herinneringen ophalen aan de reden waarom we hier zijn, in deze tijd, in dit leven, in deze gedaante, in het gezin waarin we geboren werden, in verbinding met iedereen en alles rond ons. De toenemende vrouwelijke energie maakt duidelijk dat er geen competitie nodig is, allemaal maken we evenveel aanspraak op een leven in vrede, tevredenheid, waardigheid en oprechte liefde.


De maaneclips in Schorpioen liet ons duiken in de onderwereld om net aan die diepste emoties te kunnen raken en ze te laten oplossen. In dat proces volgt een punt van bevrijding, daar waar de walvis met oerkracht uit het wateroppervlak opspringt. Zo kunnen we ons voelen wanneer zware emoties niet langer doorwegen: we vinden de durf om weer te leven, te voelen, nieuwe lucht te happen en in de openheid te springen, helder wetend waar we vandaan komen. Er is een breekpunt voelbaar, daar waar er binnenkort door de sluier iets zichtbaar zal worden wat ervoor zorgt dat de hele tocht de moeite waard was.
17 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page