top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Vrije adem en eigen-waarde / Uranus direct / astro-update

We kunnen met het keren van Uranus voelen dat aan sneltempo energie door ons heen stroomt. Wat lange tijd onderdrukt bleef kan nu voelbaar worden als rusteloosheid, gevoelens van depressie of verdriet. Ook kan Uranus leiden tot woede uitbarstingen na lange onderdrukking. Vooral mensen met een cijfer 4 in hun numerologische duiding kunnen hier gevoelig aan zijn. Deze dagen na de nieuwe maan in Waterman vragen dan ook beheersing en voldoende rust om de vrijgekomen energie te kanaliseren. Het oude achterlaten kan op weerstand botsen in jezelf, alsof je een huis verlaat waar je heel lang in hebt gewoond. We voelen de impulsen tot diep in onze cellen die zich aanpassen aan deze nieuwe tijd. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten en uitputting. Aarden door contact met de natuur en het reinigen van ons energieveld blijven dan ook heel belangrijk.


Uranus direct in Stier, waar ook de Noordelijke maansknoop de richting bepaalt, vraagt nu om bewust te worden van onze basisbehoeftes en spreekt het verlangen naar vrijheid aan. Er is een collectief verlangen om los te koppelen van de ijzeren hand van een systeem dat volgens de klok draait. Het verlangen naar individuele vrijheid volgens de eigen waarden en eigen-waarde is een drijfveer in het nastreven van originaliteit. Dit met betrekking tot geld en inkomen, huisvesting en voeding. Het contact tussen de zon en de maansknopen in Stier en Schorpioen op 29 januari herinnert aan de eclipsen in april en mei vorig jaar en de karmische thema's die hier werden aangeraakt kunnen om een vervolg vragen. Ook krijgen we reeds een preview van de eclips die er dit jaar op 20 april aankomt.


Uranus beweegt nu met rasse schreden over bevroren ijs op het vaste, aardse terrein van Stier en overal ontstaan er nu barsten. Het is niet langer de vraag of er verandering nodig is, de vraag is hoe lang het ijs nog begaanbaar blijft onder dezelfde condities. Terwijl de oppervlakte kil en onverschillig lijkt als een bescherming waaronder bevroren emoties leven, ontwaakt er nieuw leven. Het kraakt en klinkt ontwrichtend. Tegelijk komt er een lange adem vrij, het is tijd.


We laten de wereld van 'denken en doen' collectief gaan en schakelen naar 'voelen en zijn' met onze intuïtie als navigator. Het is dan ook merkbaar dat wie nog steeds leeft vanuit de mannelijke energie het moeilijker krijgt om stand te houden en plezier te vinden in werk. Dit uit zich in blokkades op de stroom van inkomen en conflicten binnen samenwerkingen. Terwijl het ondernemen vanuit de vrouwelijke stroom nu moeiteloos groeit en zich vertaalt in overvloed.


Nu Venus naar Vissen beweegt, voelen we nog meer contact met die zachte flow die nooit stilstaat en tegelijk zoveel rust geeft. Venus helpt ons in dit waterteken om mee te kabbelen op de goddelijke stroom die tekens geeft wanneer de timing klopt, via signalen, dromen, muziek. We kunnen voelen dat we ons nu echt mogen laten leiden door onze verbeelding en geloven dat er een dunne lijn loopt naar de werkelijkheid. De mist die tussen droom en realiteit hangt is niet meer dan de illusie van onze eigen angsten en blokkades. Stap er doorheen en voel hoe het gordijn opentrekt, hoe je doel tastbaar is en door jou wil aangeraakt en wakker gemaakt worden. Het aspect tussen de zon en Jupiter helpt deze week om te geloven in een toekomst die vol groei zit, met nieuwe kansen en geluk.


Mercurius in Steenbok helpt om in gedachten doelen te stellen, te kristalliseren wat belangrijk is en te bouwen aan de fundering die echte toewijding op lange termijn mogelijk maakt. De angst om te falen kan voortkomen uit conditionering en ervoor zorgen dat we bevriezen in een comfortzone waar we niet meer in thuis horen. Uranus helpt om los te komen van alles wat onszelf scheidt van voorspoed en geloof in de toekomst. Wanneer we onszelf aankijken zoals we vandaag zijn, zien we de verandering die nodig is, de unieke kwaliteiten om met de wereld te delen. Wanneer het ijs is gebroken, ligt alles klaar om opnieuw te beginnen. Vanuit authenticiteit en met wat aansluit bij je ware zelf.


De start van het nieuwe jaar volgens het Chinese sterrenbeeld Konijn vertelt dat we het komende jaar nog meer onze intuïtie mogen volgen en verantwoordelijkheid nemen over de kwaliteit van ons leven, waarbij ook de verbinding met anderen, de natuur en dieren versterkt wordt. Er is een verlangen naar sociale veiligheid vanuit de steun met gelijkgestemden daar waar de overheid tekort schiet. Deze energie stemt overeen met de waarden van Waterman en de toenemende drang om buiten de lijnen te kleuren tot er nieuwe lijnen ontstaan. We zijn deel van bijzondere metamorfosen die de mensheid bottom-up naar nieuwe waarden tilt. Vrijheid zit in het uiten van wie je bent, het bevrijden van dat wat in jou leeft, controversieel, polariserend, excentriek en geheel eigenzinnig.Raymond Perry Neilson, Woman with Beads, 1914
7 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page