top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Vergeving / Neptunus direct

Momenteel voelt de energie zo vredig, zo vervuld, zo stil en vol tegelijk, engelachtig. Een cirkel sluit zich en tegelijk opent zich een nieuwe. Een stroom aan synchroniciteit komt binnen en ik voel me dansen tussen verschillende tijdlijnen, terugkijken en weer aankomen.

Er bestaat geen winnen of verliezen meer, geen gelijk of ongelijk, geen voor of tegen, geen spijt of schuld, geen goed of fout, geen straf of beloning, geen oordeel. Dat is wat we kunnen zien wanneer we door de donkere nacht van de ziel heen groeien en dat zijn de dualiteiten waar lichtwerkers heel veel geduld in beoefenen en zich telkens meer en meer van losmaken.


Ik voel bewondering, verwondering over de evolutie die ik zie in anderen, ontroering. Soms ontvang ik ook een berichtje van iemand, zoals een jonge vrouw die bij mij kwam voor haar geboortehoroscoop en die mij een jaar later liet weten dat ze haar eigen zaak met yoga voor kinderen opstart en dat ze in haar proces de motivatie kon vinden in mijn woorden tijdens onze ontmoeting: 'Alles wat je wil verwezenlijken is er al, maak het zichtbaar.'


Dit jaar heeft mij in mijn ziel uitgedaagd omdat het begon met hoop die even snel weer werd afgebroken met de woorden: 'Ik geloof niet in jou'. Ik werd gezien als iemand die ik niet ben. Het raakte een diepe wonde in mij. Is dat niet wat we allemaal willen horen, dat iemand in ons gelooft en blijft geloven? Ondanks onze menselijke breekbaarheid, ons vallen, en met onze verwezenlijkingen.


Met vergeving kunnen we de rust in onszelf herstellen en weten dat een ander pas in ons kan geloven wanneer de ander in zichzelf gelooft, wanneer de ander in de bron gelooft, in God gelooft, in de aarde gelooft, in het universum gelooft.


Het geloof en ongeloof binnen menselijke relaties is een wonde die binnen dit jaar met een 7-trilling werd blootgelegd tot op het bot. Wat we mochten helen was het diepe verdriet vanuit een gevoel verlaten te zijn door onze hogere leiding, door God. De angst om door niets of niemand opgevangen te worden konden we ervaren en herstellen vanuit onze eigen connectie.


In het grote niets reikt er een onzichtbare hand uit die ons uitnodigt om te voelen met het hart, woorden te doorzien, te horen in stilzwijgen. De connectie tussen hart en ziel herstellen betekent ook de connectie herstellen tussen onze aarde en de bovenwereld of onzichtbare wereld, tussen onze aarde en de andere planeten, sterrenstelsels, energievelden. Van daar uit gaan we ook als mensen onder elkaar anders verbinden, vanuit een besef van eenheid.

Neptunus gaat sinds 6 december opnieuw direct en inzichten openbaren zich. Wat te mooi leek om waar te zijn, blijkt toch waarachtig. Wat gebaseerd was op ijdele hoop, blijkt een teleurstelling.


Neptunus leert ons waar ons geloof op te richten, om vanuit verfijnde snaren in onze intuïtie aan te voelen en het echte van het onechte te onderscheiden. Wat echt is heeft een ziel, 'het is'. Wat onecht is, is leeg en probeert zich daarom alsmaar te bewijzen. Voor wie het innerlijk kompas kwijt is kan dit voelen als een onmogelijke taak om leugen en waarheid te zien, als valse sneeuw onder de echte te vinden.Edward Burne-Jones, An Angel Playing a Flageolet, 18783 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Post: Blog2_Post
bottom of page