top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Van hoofd naar hart // nieuwe maan eclips in Ram / Mars in Kreeft / Mercurius in Stier

We begonnen het astrologische jaar met een nieuwe maan in Ram op 20 maart, kregen op 6 april de volle maan in Weegschaal en ook op 19 april staat de nieuwe maan opnieuw in Ram. Afgelopen volle maan was dan ook symbolisch voor het vinden van het midden: het evenwicht tussen autonomie en samenzijn, tussen de noden en behoeftes van jezelf en die van je partner of collega, tussen mannelijke en vrouwelijke energie, leiderschap en samenwerking, hoofd en hart.


We kunnen voelen hoe de energie opbouwt naar de nieuwe maan eclips in de laatste graad van Ram, waar we opnieuw een duw in de rug voelen om opnieuw te beginnen, om helemaal ons eigen pad te bewandelen, met de moed en de kracht van een krijger. Tegelijk toont Weegschaal dat een strijd nooit te winnen valt met strijd. De volle maan kon ons helpen om terug te keren naar ons eigen centrum, de energie en liefde, verbonden met Venus, terug te geven aan onszelf daar waar we het nodig hebben om in balans te komen en innerlijke harmonie en vrede te ervaren.


De Ram energie helpt om terug te verbinden met ons innerlijke vuur dat we vanuit gezond leiderschap als een fakkel kunnen doorgeven. Vuur is dat wat je warm houdt vanbinnen, als de centrale haard in je huis. Zo symboliseert ook Vesta, godin van haard en bescherming, in samenstand met de zon. Waar we ons veilig voelen, kunnen we onze energie ten volle toewijden, onze passie vlam geven en de wereld in sturen. Dat gebeurt van binnen uit.


Met Mercurius in Stier wandelt de gevleugelde boodschapper door de donkere gangen van de aarde. Het doolhof aan gedachtengangen, visies, mogelijkheden, perspectieven kan overweldigend en claustrofobisch voelen in dit aardeteken dat de neiging heeft zich vast te zetten in één manier van denken. Een lange donkere tunnel blijkt vele zijwegen te hebben, niet alles is wat je dacht dat het was. Wanneer je lang in de beperking van je eigen gedachten hebt geleefd, kan het licht van de wereld daarbuiten fel en beangstigend overkomen. Mercurius vertraagt dan ook tijdens deze weken en verstopt zich voor een teveel aan prikkels. Woorden nemen plaats voor geuren, texturen, smaken, kleuren. Vertel jezelf geen beangstigende verhalen over de toekomst, of denk je niet vast over het verleden. Voel de aarde onder je voeten, stap voor stap, voel waar je spieren zich samenspannen en je jezelf kleiner houdt dan je potentieel. Wat goed voor je is, voelt niet altijd onmiddellijk comfortabel. Geef jezelf een kans.


De combinatie van de heersende Ram en Stier energie kan leiden tot een proces van versnellen en vertragen, een afwisseling van gemotiveerde actie en aarzeling of lethargie. Soms worden we de lange weg op gestuurd om een doel te bereiken omdat er onderweg nog veel te leren valt. De conjunctie tussen de zon en Jupiter deze week brengt een gloriemoment aan de dag van levensenergie en nieuwe kansen, vertrouwen in onszelf en het grote geheel waarbinnen we bewegen. Doe wat je gelukkig maakt. Geloof in jezelf.


Mars in Kreeft verbindt ons met diepe emotionele en zintuigelijke lagen waardoor we her-inneren wie we zijn en welke ervaringen ons tot hier hebben gebracht, welke moed we getoond hebben om met onze fakkel op deze plek aan te komen. Daarbij kunnen we tijdens deze weken terugdenken aan ons ouderlijk huis, onze opvoeding, ouders en familie, daar waar onze wortels liggen. We kunnen het gevoel hebben dat we ver van huis geraakt zijn, fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Met Mars vinden we de kracht om ons een weg te banen door het labyrinth van het verleden, om met meer sereniteit terug in het hier en nu terug te komen, lichter dan ooit. We leren te herkennen waar en bij wie we onze bescherming mogen afleggen. Waar er liefde is, kan er geen strijd bestaan. Thuis is niet waar je vandaan komt, maar waar je hart ten volle kan openstaan, veilig en met een verlangen om liefde te geven en te ontvangen.Dante Gabriel Rossetti, The Women of the Flame, 1870
116 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page