top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Tussen versnellen en vertragen// zon in Tweelingen/Mercurius & Venus in Stier

De nieuwe maan staat in Tweelingen en brengt ons in contact met eeuwigdurende nieuwsgierigheid, de spontaniteit en speelsheid van een kind, de drang om kattenkwaad uit te halen en de meest eigenaardige weetjes op de mouw te spelden.

Tweelingen weigert om zichzelf door één identiteit te laten meten. In dit teken schuilt het verrassingseffect als grootste zekerheid.


Als een bezige bij kunnen we inspiratie vinden in verschillende projecten die weer een nieuw aspect van onszelf aan het licht brengen. Aanpassingsvermogen is de superkracht van Tweelingen als enig flexibel luchtteken. Geef jezelf deze week de ruimte voor veranderingen, om te bewegen en mee te buigen met de richting van de wind. Vaak is het de weerstand en het vasthouden dat meer pijn veroorzaakt dan de verandering zelf. We kunnen het gevoel hebben dat er chaos heerst, dat we ongecontroleerd door de lucht spinnen en niet weten wanneer of waar we terecht zullen komen. Tweelingen heeft iets weg van een kat met zeven levens en leeft vanuit vertrouwen in het onbekende.


Met de nieuwe maan in Tweelingen kunnen nieuwe keuzes naar de voorgrond komen, gesprekken vinden een opening. Tot eind juni hebben we de tijd om te overleggen, de opties te laten bezinken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Mars en Jupiter in Ram willen het ijzer smeden terwijl het heet is. In deze conjunctie zit het potentieel om titanenwerk te verzetten. Onze gedachten neerpennen alvorens actie te ondernemen is deze weken een waardevolle tool om het vuur te kanaliseren: gericht kiezen voor een passie, een project, een sport, een relatie,... Het verlangen naar nieuwe avonturen en ondernemingen kan groot zijn. De zon in Tweelingen kan helpen om alle knowhow te verzamelen.


We kunnen de komende maand zoeken naar een evenwicht tussen versnellen en vertragen, tussen mentaal opstijgen en landen om keuzes te maken. Mercurius keert direct maar neemt tijd om na te denken in Stier. De combinatie van aarde en lucht helpt om ideeën in de vorm te gieten, om theorie in praktijk om te zetten. Tijdens deze weken kunnen we onszelf verrijken via gesprekken, boeken, lezingen, cursussen, als een bij die zich voedt van bloem tot bloem.


Venus in Stier ondersteunt de hartsverbinding. De planeet van liefde en schoonheid uit zich hier op een verfijnde, vrouwelijke, zachte en kwaliteitsvolle manier. Intens genot schuilt evengoed in eenvoud, in wat tastbaar is en uitgepuurd. Denk aan zelfzorg in de vorm van een gezonde, lekkere maaltijd, een massage, een theekrans in kleine kring, … het is in die momenten dat we ons veilig en geliefd voelen. We kunnen waardering vinden in het grote via een extatische ervaring van het kleine, van al wat we hebben en zijn in het hier en nu.Vanessa Bell, A conversation, 1913–19162 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page