top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Tijd voor gebed en alchemie // eclipstijd / Jupiter in Vissen / Mars retrograde

We bevinden ons midden in de periode tussen de eclipsen en dat kunnen we merken aan ons lichaam, hoe zware energie getransformeerd wil worden. Emoties kunnen daarom intens voelbaar zijn en vragen verstilling, de tijd en ruimte om ze te laten doorstromen. Steeds meer wordt duidelijk dat wie hooggevoelig is en de collectieve energie oppikt, ook een rol heeft van alchemist. Zoals gewone metalen in goud worden omgezet, zo kunnen zware gevoelens als schaamte, schuld, wrok, jaloezie, verbittering, spijt omgezet worden naar berusting of zelfs onvoorwaardelijke liefde.


Mars, de vuurplaneet die staat voor actie en daadkracht, keert retrograde en ook hier krijgen we de herhaalde boodschap van het universum dat we mogen schakelen van 'doen' naar 'zijn'. Mars loopt retrograde in Tweelingen en daar waar de kracht eerst lag in veel en spitsvondige woorden, overtuigingskracht, ligt de kracht nu in het doelbewust kiezen van gedachten, zinsneden, precies geplaatste woorden als in een muzikale partituur. Waar woorden met te veel zijn, glijden ze over in een compositie, als een visueel handenspel op de piano. We zien een redenaar waarvan de gebaren meer blootgeven dan het woordenvuur van zijn speech. Het ware gelaat wordt zichtbaar. In elkaar gevouwen handen en gesloten ogen spreken boekdelen.


Het besef ontstaat dat de waarheid zichzelf onthult en dat elke vorm van overtuigen overbodig is. Wanneer het hoofd verstilt, de motor van het denken vertraagt, zakken alle twijfels vanzelf langzaam naar het hart als door een zandloper. Daar vinden ze rust en een schat aan antwoorden. Wie gebukt gaat onder het leven, leert het hoofd naar de hemel te richten. Wie tijd heeft om zich zorgen te maken, heeft tijd om te bidden.


Émile Friant, Angelus (Prayer), 1885

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page