top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Stille kracht // Venus in Ram / Jupiter in Vissen / Mercurius in Tweelingen

Bijgewerkt op: 7 mei 2022

De nieuwe maan eclips in Stier aan het einde van april kon ons plotsklaps met onze neus in een andere richting duwen. De periode tot aan de volle maan eclips op 15 mei wordt ook wel 'eclips window' genoemd, binnen deze tijd is alles mogelijk.

Verandering is niet langer te ontwijken en we worden gevraagd om zorgvuldig met mensen, situaties, gewoontes en dynamieken om te gaan. Wanneer we gericht zijn op het oude en ons vastklampen uit angst voor wat kan komen, krijgt het nieuwe de kans niet om binnen te komen. Wanneer we ons openstellen, kunnen we voelen hoe we in een stroomversnelling komen om ons hoger potentieel te ontwikkelen.


Venus in Ram geeft de moed en daadkracht die we nodig hebben om een weg te banen doorheen ongekend terrein. Een moedig hart raakt vervult van zelfvertrouwen bij elke stap vooruit, als een stille strijder, vastberaden. De enige strijd die telt, is die met oude versies van onszelf waar we afscheid van mogen nemen. Het vuur element komt opnieuw binnen in mei en geeft een duw in de rug om niet langer uit te stellen, om het avontuur aan te gaan.


De vrouwelijke energie van Venus zoekt een balans binnen de impulsieve, ongeduldige energie van de mannelijke Ram die altijd en overal de leiding wil nemen. We kunnen deze maand tot een doorbraak komen. De valkuil is om te individualistisch te werk te gaan vanuit een competitiedrang en frustratie over de ander. De aspecten van de zon met Uranus en Mars bevestigen dat de motor nu niet alleen warm wordt, maar niet anders kan dan tot actie te komen in de fysieke wereld. Tijdens de eerste helft van mei kan dat keerpunt onvermijdelijk zijn. Het is goed diep adem te halen om niet vanuit oude kwetsuren te reageren. De oorlog in de wereld kan trauma's rond conflicten uit het verleden, van onze voorouders, of uit vorige levens losmaken. Wanneer we bang zijn om gekwetst te worden, blokkeren we onszelf. Misschien stond je er vroeger altijd alleen voor, maar mag je je nu openstellen voor het vangnet rond jou. Wanneer de blokkade oplost, kunnen we de kracht ervaren die vrij komt.


Mercurius in Tweelingen moedigt tegelijk aan om ons sociaal leven terug aandacht te geven, in beweging te komen en met elkaar te praten. 5-5 en de intrede van Mercurius in Tweelingen activeert het denken, het belang van communicatie, verkeer en handel. Het verzamelen en delen van kennis en vaardigheden kan nu van jou gevraagd worden. De angst om te spreken kan voortkomen uit het (mond)dood gemaakt worden in vorige levens, de tijd is er om dit te overstijgen. Je kan het licht proberen tegen te houden door de gordijnen te sluiten, maar er komt een dag dat het doorbreekt en hoe langer je wacht, hoe pijnlijker voor de ogen. Het licht laat niets ongezien of onuitgesproken en daardoor kunnen sommige mensen vanuit hun eigen schaduw moeilijk omgaan met jouw groei. Laat die tegenwind vooral een duwtje in de zeilen zijn.


Jupiter staat in de laatste graden van Vissen en versterkt daar de energie van dit teken. De hogere energiefrequenties maken veel emoties los om te transformeren. Intense dromen kunnen bewegen tussen verleden en toekomst. Tijdens de nacht kan je terugkeren in jouw tijdlijn om trauma's te helen. Ook kan je blikken opvangen over hoe jouw toekomst er gaat uitzien. Overdag kan een boodschap binnenkomen via een ontmoeting, een onverwachte vondst, door het lezen van een boek of in een dialoog die je opvangt.

Synchroniciteiten uit de onzichtbare wereld zijn sterk en verschillende dimensies staan open. We worden gedragen door onze dierbaren aan de overkant. We herinneren wie we zijn, het grotere geheel waarin we ingebed zijn.Ethel Léontine Gabain - Diana Wynyard in 'The Silent Knight', 1938
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page