top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Persephone // volle maan in Tweelingen

De verbondenheid met het verhaal van Persephone blijft voor mij heel bijzonder, als een energie die zich laag na laag openbaart. Telkens opnieuw voel ik waar ik sta in het verhaal: bloemen plukkend met de nimfen, de waarschuwing negerend om de narcis te plukken, onderweg naar de onderwereld, nieuwsgierig proevend van het juweel van de granaatappel, tussen zon en schaduw, overweldigd door het gemis van Demeter, in lente-, zomer-, herfst- of wintertooi. De veelzijdigheid van de seizoenen, van het cyclische leven, van het omarmen van licht en duister maken het verhaal tot dat waar ik mij in herken.


Met de volle maan in Tweelingen -mijn zonneteken- in aantocht en de zon in Boogschutter -mijn ascendant-, voel ik de diepe connectie met verhalen. Energie vertaalt zich voor mij altijd in beelden, fragmenten uit mythes, passages uit boeken. Het voelt alsof elk verhaal al van bij onze aankomst op aarde aanwezig is en we telkens meer vinden, als puzzelstukken die één geheel vormen.


We kunnen ze vinden al tastend, zoals we teksten lezen in braille, voelend langs grote en eeuwenoude muren. Elk vinden we daarin ons verhaal terug, onze weg tot hier en af en toe nieuwe delen, verrassingen, als een glimp van wat er komt. Als we alles zouden weten, zou er geen plezier meer aan zijn. Het verhaal laat zich al levende lezen door onze ogen, het valt met ons samen doorheen de tijd.

Het geheim van de as Tweelingen en Boogschutter voelt voor mij als het principe 'eerst geloven en dan zien' - in plaats van 'eerst zien en dan geloven'. Wat je gelooft, openbaart zich.


Ik voel ook het verlangen om verdiepend en individueel mensen te begeleiden vanuit de astrologie, vanuit beelden, vanuit de connectie met de vier seizoen en de vier elementen. Daar heb ik de ruimte voor, een zin die ik de voorbije weken als een mantra hoor: 'hold space, hold space, hold space'.


Ben je even nieuwsgierig als ik en wil je graag samen een stuk van jouw weg verkennen via jouw geboortehoroscoop, solar, numerologie... ben je heel welkom.


Vaak zie ik mensen die al een achtergrondkennis van astrologie hebben, maar toch nog met vragen zitten en ook daar zou ik graag op ingaan. We kunnen specifiek rond een bepaalde thema werken waarover ik mijn kennis en aanvoelen kan delen. Ik kan jou laten zien hoe je zelf de weg kan vinden doorheen de astrologische huizen zodat je transits, nieuwe en volle maan, voor jezelf kan terugvinden en duiden. Ook kunnen we dieper ingaan op een bepaalde planeet en de energie daarvan. Ik sta open voor de vragen die er zijn.
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page