top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Ontdooien / nieuwe maan in Schorpioen

Op 13 november kregen we de nieuwe maan in Schorpioen, wat voor mij voelt als het begin van een einde en het einde van een begin, of ook wel de eindeloze liggende acht die voelbaar is in het vacuüm van al wat aan het ontstaan is en nog ontastbaar is.

Als vast waterteken maakt Schorpioen ons bewust van emoties die vast zijn komen te zitten in ons systeem. Ontwaken betekent ook wel terug in ons lichaam komen, bewust worden van hoe we ter plaatse wegvluchten wanneer we ons onveilig voelen.


Steeds meer mensen beseffen dat ze lange tijd in een functionele freeze modus hebben geleefd en het ontdooien doet pijn omdat er rouwprocessen in verschillende lagen mee gepaard gaan: rouw over het niet gevoeld hebben, over het gevoel geleefd te zijn. De illusie van de glazen stolp begint op een gegeven moment te barsten en de breuklijn wordt groter, alles wordt wazig en een tijdlang kan je niets meer zien van de wereld buiten omdat alles rondom bestaat uit gebroken glas. Tot het valt. Dan voelt alles nieuw, onwennig, bloot, onbekend.


Lichtwerkers hebben dat proces al meerdere keren doorgemaakt. Vaak gebeurt het één keer heel intens om zich later te herhalen met nieuwe barsten die ons alert houden en telkens terugbrengen naar zelfliefde aan de basis.

Wat we nu kunnen voelen is dat heel veel mensen die nog onbewust onder de glazen stolp leven zich ongelukkig voelen of veelal depressief, apathisch, bevroren. Velen zijn ook bang om te beseffen dat er veel meer is dan wat ze dachten, dat het 'harder, faster, stronger' liedje is uitgespeeld en ze alleen nog zichzelf uitputten, maar niet langer weten hoe terug te voelen.


De healing voor deze intense energie onder het teken van Schorpioen zie ik in twee aspecten van het tegenoverliggende teken. Stier is verbonden met het keelchakra en we kunnen dan ook via stembevrijding, door te neuriën, te zingen, de weg tussen ons derde oog en ons hart terug open maken, waardoor we kunnen geloven dat het waar is dat er meer is dan wat we met onze fysieke ogen kunnen zien. Het zou zelfs kunnen dat je in deze periode het gevoel hebt minder goed te zien, dat is een uitnodiging om jouw andere oog nog meer te openen.


Door het keelchakra te activeren durven we ons uitspreken, onze stem laten horen, door de pijn gaan van vorige levens waarin we juist daarvoor veroordeeld werden. Veel lichtwerkers hebben ook dat deel van het bewustwordingsproces al in cyclussen opnieuw meegemaakt, telkens gaat er meer open, soms ook een stukje weer dicht, tussen spreken en zwijgen. De heling ligt in het leren te voelen wanneer te spreken, met precies de juiste intonatie en woorden. Weten wanneer te zwijgen in het midden van een creatieproces als een vogel die broedt en haar nest beschermt.


Schorpioen weet heel goed wat het betekent om in een huis op te groeien dat gestoeld is op geheimen, waar alles gevoeld wordt en niets uitgesproken. Ook die trauma's kunnen nu naar boven komen. We kunnen ons herinneren wanneer we voor het eerst een bevriezing voelden van ons hart en vanuit diepe pijn en shock onszelf afsloten. We leren te herkennen wanneer zo'n shutdown zich herhaalt en ook pijn veroorzaakt bij anderen die zo buitengesloten worden. De kernwonde is afwijzing en bedrog, waardoor heling kan gebeuren door vertrouwen te herstellen, door toe te laten wat goed en juist voelt.

De voorbije weken voelden als voor een oranje licht staan, niet meer kunnen omkeren en niet vooruit kunnen. Het voelde als een incubatietijd om stil te staan. De regen heeft de weg tot hier weggewassen en het zicht op het vervolg van de weg was troebel, wat voor een gevoel van verwarring of onzekerheid kon zorgen.


Wanneer alle lichten branden, de zon voluit schijnt, praten we over wat we doen, waar we naartoe gaan, hoe we dansen.

Wanneer het licht gedempt is, het aantal uren zonlicht schaars, zitten we dichter bij elkaar, rond het vuur, omgeven door kaarsen en lichtjes. Dan praten we over onze binnenwereld: over wat ons bang maakt, waar er woede vast zit in ons lijf, waar we strijd voelen. We laten meer stiltes vallen, zoeken elkaars ogen en handen in het schemerdonker. Wanneer de vormen vervagen van de omgeving rondom, beginnen ideeën te leven, suggesties. Een schaduwspel ontstaat op de muur waar we elkaar vinden met handbewegingen in figuren die onszelf verbeelden.


Deze nieuwe maan geeft inzicht in onze eigen kracht. Wanneer we ons verbinden met Pluto, God van de onderwereld, en onderzoek doen in de diepte, blijven we de protagonist van ons verhaal, gelijk wat ons overkomen is.

De tweede tool voor healing in deze energie zie ik in embodiment, belichaming van alles wat bij jou hoort. Schaamte lost op in de erkenning van falen, van pijn, van niet weten. Schorpioen leert dat onze emoties onze grootste kracht herbergen - dat wanneer de stolp barst, er een geiser ontstaat.


Iemand die door een proces van transformatie gegaan is, ziet er anders uit, straalt een kracht uit van overwinning omwille van het uitstijgen boven een oude versie van zichzelf. Ook die fase van de phoenix hebben lichtwerkers al herhaaldelijk gevoeld. We kennen het gevoel van bevrijding dat komt na een diepduik. Blijven hangen in twijfel voelt als een stille dood. Niet kiezen is de langste lijdensweg. Kom in beweging en voel hoe het van binnen uit weer gaat stromen.


De nieuwe maan in samenstand met Mars geeft de daadkracht om moeilijke beslissingen te nemen. Kiezen is altijd minimum één optie verliezen, maar daarna stellen onze gidsen alles in het werk om te laten zien dat we gesteund worden. De oppositie van Uranus met de maan doet ingesleten patronen oplichten en helpt te breken met wat niet authentiek voelt. Vandaar uit openbaart de juiste keuze zich vanzelf. Deze energie vraagt om absolute eerlijkheid met onszelf en de ander.


Pete Turner, Flying women, 19766 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page