top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Oktober in beweging //volle maan in Ram / Mercurius en Pluto direct

Met de start van oktober komt er veel in beweging. Mercurius loopt direct en vindt een nieuwe weg om gesprekken te openen in de loop van de komende weken. 8 oktober keert ook Pluto direct in de laatste graden van Steenbok. De retrograde fase van Pluto sinds april dit jaar kon bijzonder intens voelen en confronteren met diepgewortelde angsten, trauma's, alles waar je nog vast zat aan zelfbeperkende manieren van denken en leven. Soms houden we onszelf de illusie voor dat we vast zitten, terwijl we zelf de sleutel tot de kooi hebben waaruit we los willen breken. Nu Pluto klaar is voor vooruitgang, kan het dan ook zijn dat je jezelf na jaren kan losmaken uit beperkende situaties, relaties, emotionele of financiële afhankelijkheid. Daar waar je dacht veiligheid te vinden, blijkt jou te belemmeren in vrijheid, zijn wie je echt bent, doen wat je graag doet.


De zon in Weegschaal verlangt niet alleen naar balans en harmonie in relaties, maar werpt ook de vraag op waar we teveel van onszelf in de schaal geworpen hebben. Waar ben je over je eigen grens gegaan om tot een compromis te komen? Wanneer dat gebeurt voelen we spanning in de nek, spieren die verstijven en die aangeven dat je terug bij jezelf mag komen. We leren om ook bij onvrede de drang te laten liggen om alles te willen ophelderen.

De zonnestralen in het vroege herfstlicht maken deze maand het web van ons eigen leven zichtbaar, ons levenswerk. Waar sta jij? Dit kan een mooie tijd zijn om jouw support system uit te bereiden door jouw eigen behoeftes te leren uitspreken, door hulp te durven vragen. Is er energie blijven kleven die je mag zuiveren?


Het is het moment om de bezem boven te halen en helemaal in onze goddelijke vrouwelijke energie te gaan staan. Weten dat we alles naar ons toetrekken wat bij ons hoort, wanneer we in onze eigen lades durven kijken, alles voorbereiden op een gezellige winter die welkom heet. Wanneer we in onze kracht komen, weten we dat de zoeker niet alleen zoekt, maar ook gevonden wordt. Onvoorwaardelijke liefde bevindt zich in het midden. Het mirakel dat je zoekt is soms dichter dan je denkt.

Wanneer er nog emoties zijn in een zware trilling zoals schuld, twijfel, angst, ontstaat er een vlucht in herhaalde cyclussen van gewonde mannelijke energie die in een overdrive gaat en zich op werk stort, op zoek naar een bevestiging in de buitenwereld die enkel te vinden is in het stopzetten van die cyclus en het durven kijken naar de lege kamers in het hart. De angst om niet genoeg te zijn is gelijk aan de angst om te veel te zijn. Het is de angst om helemaal onszelf te zijn.


De volle maan in Ram op 9 oktober brengt vuur in de atmosfeer en hoewel een volle maan voor afronding kan staan, brengt de Ram ook een nieuwe start. Het kan zijn dat bestaande relaties een nieuwe fase ingaan in een hogere trilling. Vanaf de engelenpoort op 10 oktober staat ook Mercurius in Weegschaal samen met Venus. Een lokroep tot verbinding tussen hoofd en hart. De volle maan staat bovendien samen met Cheiron, de gewonde heler, waardoor gevoelens van ons innerlijk kind uitdrukkelijk om heling vragen over de momenten dat we er alleen voor stonden of waar we vanuit onze eigen wonde zelf vanuit ons ego hebben geleefd en de ander over het hoofd zagen of wegduwden uit angst. De volle maan in Ram kan de moed opbrengen om onze eigen weg te vervolgen én in verbinding te blijven met onze partner, onze omgeving, onze geliefden.


Oktober is een maand vol veranderingen met het eclips seizoen in aantocht. Daarbij worden we vaak op een onverwachte en chaotische manier geplaatst precies daar waar we moesten komen. 25 oktober krijgen we de eclips in de begingraden van Schorpioen en ook hier voelen we hoe we breken uit een cyclus van dood en wedergeboorte. Geheimen of verborgen motivaties kunnen nu aan het licht komen. Ook in de weken voor en na kunnen we duidelijke aanwijzingen krijgen waarover die veranderingen in ons eigen leven gaan.

Met het laatste vierkant tussen Uranus in Stier en Saturnus in Waterman kunnen we een herhaling voelen van cyclussen rond onderdrukking en bevrijding. Dit thema speelt sinds 2021 en komt nu tot een afronding. Voor velen zal dat betekenen dat zelfsabotage, angst, zelfonderdrukking, mag plaats maken voor bevrijding vanuit het denken, vanuit het hart, voor eigen verantwoordelijkheid, innerlijke kracht en nieuwe keuzes. Op hetzelfde moment keert eind deze maand ook Saturnus direct in Waterman. Nieuwe structuren, projecten en ambities kunnen terug vorm krijgen. We kunnen stilaan de resultaten zien van de gave van geduld.


Nu de planeten beginnen te keren, voelen we dat we in een rechte lijn gaan naar het einde van 2022. Dit jaar konden we vanuit introspectie en zelfliefde onder de loep nemen wat onze kernwaarden zijn en naar het einde van het jaar weten we dan ook op welke manier we omringd willen worden: vanuit liefde, respect, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en open communicatie. Aan het einde zijn we de rechter van ons eigen leven en kunnen we beslissen om van de tafel op te staan of te blijven zitten. We hoeven daarvoor geen grootse gebaren te maken. De liefde die niet ontvangen wordt, geven we terug aan onszelf, we houden onze energie dicht bij ons tot de mensen rond ons klaar zijn om ons te ontmoeten en die liefde teder vast te houden, te laten binnenkomen en te omarmen.


We kunnen voelen dat onze keelchakra zich de komende maanden voorbereidt op het nieuwe jaar 2023, waarin communicatie het grote thema is. Als er nog blokkades zitten op zelfexpressie, op het durven uiten, dan kan je keel dat fysiek voelbaar maken met het stokken van woorden, ontstekingen, het wegvallen van de stem. Roepen om oude kwaadheid te bevrijden, zingen om vreugde op te wekken, naar muziek luisteren of aangename natuurgeluiden laten binnenkomen, kunnen een stimulans zijn om hier de weg tussen hoofd en hart vrij te maken.José Rodríguez Acevedo, Two Women, 19514 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page