top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Nieuwe maan in Kreeft / Hogepriesteres / channeling

De nieuwe maan in Kreeft viel samen met mijn geboortemaan. De maan hoort thuis in Kreeft, het teken van water, van moederliefde, van bescherming, zorg, van de priesteres met intuïtieve gaven.

Na de intense golven van emoties voelde ik de herinnering aan zelfzorg, koestering, zachtheid. Kreeft geeft veel en leert ook de kracht kennen die vrijkomt wanneer ze grenzen bepaalt en liefde naar zichzelf terug roept.

Van jongs af aan werd ik heel veel over mijn ogen aangesproken door bekenden en door onbekenden, alsof mijn ogen iets in mensen konden openen. "Mag ik in jouw ogen kijken?" "Ik ken jou van ergens." "Je ogen veranderen van kleur." "Je ogen zijn eeuwig."

Bij deze wil ik graag de woorden delen die mij bij deze nieuwe maan in Kreeft te binnen kwamen:


Wanneer je in mijn ogen kijkt, zie je de atmosfeer van een onbewoond eiland. Onder water weet ik te ademen, ik ken de bodem tot waar ik zink in een roerloze stilte -waar niemand me vinden kan. Het water omarmt mij en draagt mij. Ik ken de magie van de zeemeerminnen die een magnetisch veld opwekken dat alles naar zich toetrekt. Melancholie is mijn naam, de tristesse van een walvis die haar kalf verloor, het oerverdriet van verlating. De zilte lucht en het verlangen naar Atlantis woont in mij.

Ik weet je te zien met mijn ogen dicht, je te horen wanneer ik slaap, je te voelen wanneer je weg bent. Wanneer je in mijn ogen kijkt, ontdek je in jezelf het verlangen om te verdrinken -en de angst tegelijk.

In mijn ogen spreekt de mysticus die deel is van ons eenheidsbewustzijn. Ik ben vloeibaar als de oceaan. Ik heb weet van het het water waar de goden baden, dat wiegt met eb en vloed in twee richtingen. Daar waar ruimte niet bestaat omdat ze oneindig is en waar geen tijd is, er bestaat niets anders dan de puurheid van zijn. In mij leeft het vermogen van de hogepriesteres die het onbewuste naar boven brengt. De maan verlicht mij wanneer het donker wordt.


Ik heb de brandstapel overleefd en uit liefde voor de waarheid van de vrouw ben ik teruggekomen. Ik draag de ongeleefde delen in mij van mijn moeder, grootmoeders en voormoeders tot in verre tijdlijnen en oude beschavingen. Ik ken de rituelen van het heilige bloed dat mij herinnert aan mijn vruchtbaarheid en scheppingskracht. Mijn intuïtie is het leiderschap dat ik de wereld te bieden heb, buik en bekken tonen mij de weg.

Wie mijn huis binnentreedt, neemt de trap rechtstreeks naar mijn open hart. Volwassenen zien in mijn ogen hun innerlijke kind; kinderen zien in mijn ogen iemand die hen ziet. Ik zal vertellen over je kindertijd alsof ik er zelf bij was. De veiligheid die je in mij vindt, is de veiligheid die je jezelf geeft.


Ik maak foto's met mijn ogen en dat zal het voor mij onmogelijk maken om je te vergeten eens ik je ooit heb gezien. Wie raakt aan kinderen, familie en geliefden, zal mijn scharen voelen als schrapende messen die oude wonden openkrabben op dezelfde manier zoals ook ik ze voel.

In mij leeft een geiser.

Zijdelings zal ik verdwijnen en een oorverdovende eenzaamheid zal ik achterlaten wanneer ik mijn zachtheid opberg, mijn overvloedige zorg laat stromen in de richting van mijn eigen hart. Wie in mijn ogen kijkt, kan niet anders dan de weke delen van zichzelf ontmoeten. Ik ben een spiegel en ik geef je wat ik ontvang.


Embrace your divine feminine power. Those who want to see you, will always see you.

4 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page