top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Nieuwe hoop / Venus-Jupiter/ 3-3

De maand maart opent zich. Een maand waarin we enorm veel astrologische verschuivingen van grote orde mogen verwachten. Een maand vol bewegelijke energie, als een pulserende stroom die ons ergens mee naartoe neemt. We voelen dat het goed is, dat we het mogen laten gebeuren, en toch is er onzekerheid, voelen de golven overweldigend en kunnen ze ons van dieptes naar hoogtes meenemen en terug. Wanneer er lang een gevoel geweest is vast te zitten, dan is dat nu geen optie meer. Onze intuïtie leidt ons ertoe om onze gaves nu echt te gaan inzetten voor het groter geheel, voor de ontwaking die bij steeds meer mensen begint en zich verder zet.


Om de sterke stroming te kunnen integreren, is het belangrijk te aarden, onze voeten op de grond te plaatsen. Het kan zijn dat je het gevoel krijgt te zweven, alsof iemand zo een hand door je buik zou kunnen steken. Intense dromen laten weten dat we ook ‘s nachts energetisch werk doen. We worden afgestemd op nieuwe contacten en kansen die naar ons toe komen. De samenstand van Jupiter en Venus in Ram deze week brengt het thema van overvloed en liefde naar het voorplan. Je kan voelen dat er zoveel mogelijkheden zijn, dat je ogen open gaan voor het universum dat barst van de magie. Nieuwe hoop is geboren en voelt als een hart dat overstroomt van liefde. Ook de poort van 3-3 draagt Jupiter energie in zich en je kan dan ook voelen dat je het zelfvertrouwen krijgt om je dromen na te jagen. Er gaan deuren open, er is enthousiasme en toekomst optimisme voelbaar. Wanneer je een verandering wilt doorvoeren in je uiterlijk, je huis of tuin, kan dit ook aangeven dat je een stap heb gemaakt in je ontwikkeling en wil je dat jouw uiterlijke wereld zich mee met jouw innerlijk ontvouwt.


Doordat Saturnus in de laatste graden van Waterman staat, is het goed mogelijk dat je onrust voelt en een nieuwe richting wilt inslaan. Je verlangt ernaar om uit een situatie te breken en naar je behoeften en buikgevoel te luisteren. Wanneer je het gevoel hebt dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent, ga naast een boom staan en strek je armen uit naar de hemel. Ontspan en vertrouw dat de energie die door je stroomt een wisselwerking is tussen het spirituele en het aardse, de energie zoekt door jou heen naar nieuwe vormen. Het kan zijn dat er eerst nog oude patronen mogen gezien en losgelaten worden. Het toenemende licht helpt daarbij. Weet dat er velen dezelfde weg lopen, soms al zichtbaar in ontmoeting, soms in voelbare aanwezigheid. Jij bepaalt wie en wat er toegang geeft tot jouw energie. Ook dat is verantwoordelijkheid.


Je kan voelen dat je je dienstbaar wil opstellen voor het groter geheel en dat er een vrouwelijke, helende energie beschikbaar is die door je heen kan stromen, om zich zo verder te verspreiden als door de takken van een boom. Venus en Jupiter in samenstand helpen om je hogere leiding te volgen en beslissingen te nemen die jouw toekomst ten goede komen. De vuur energie in combinatie met de water energie kan voor pieken en dalen zorgen en helpt om zowel in actie te komen als ook diep te gaan voelen en een plaats te bepalen binnen het grotere veld. Wie ben jij in de wereld vandaag? We balanceren tussen doen en zijn. Liefde, compassie en mededogen zijn de waarden van deze maand. Gevoel en gedachten komen meer op één lijn. Je kan voelen dat je soms in je vuur energie zit en vooruit gestuwd wordt, terwijl je op andere dagen teruggeroepen wordt om in stilte te gaan, de tijd te nemen om emoties en gedachten te integreren. We balanceren tussen initiatief nemen en naar ons toe laten komen. Vertrouw daarin je eigen impulsen. Hoe meer we de klop van ons eigen hart herkennen, hoe meer we zien wat er werkelijk toe doet.


Ook voor tweelingzielen is dit een nieuwe fase waarin we zich nog meer bewust worden van de illusie van afgescheidenheid. Wanneer blokkades opkomen en de mannelijke energie een innerlijke bescherming opwerpt, ontstaat er isolement en een donkere nacht van de ziel. Er komt steeds meer besef dat het leven vanuit een harnas een kil en zielloos leven is. Tegelijk wordt in de fysieke afstand tussen tweelingzielen de telepathische verbinding sterker, twee harten zijn met een gouden koord verbonden. De aangeleerde kijk op relaties is hier dan ook helemaal niet van toepassing. De dynamiek tussen tweelingzielen is een energetische connectie die een andere aanpak vraagt, puur vanuit de bron. Eerlijk met jezelf is de enige weg naar verbinding. Tweelingzielen ervaren dit jaar de uitdaging om anders te gaan communiceren, vanuit openheid en de erkenning van de synchroniciteit tussen hen, de hogere missie waarmee ze op aarde gekomen zijn. Wanneer wij een diepere verbinding kunnen maken met ons hartcentrum, kunnen er wonderbaarlijke veranderingen plaatsvinden in ons leven. De energiefrequentie van liefde heeft een sterk helend effect op onszelf en ook op anderen om ons heen. Er is niets meer om ons tegen af te zetten wanneer alles liefde is. Hoe meer we ons hartcentrum kunnen open, hoe meer liefde ook in de wereld voelbaar zal zijn.Dante Gabriel Rossetti, Joli Coeur, 1867

142 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


Post: Blog2_Post
bottom of page