top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Niemand is een eiland / Jupiter conjunct Neptunus in Vissen

Jupiter en Neptunus ontmoeten elkaar in een bijzondere samenstand in Vissen vandaag. Dit is een conjunctie waar astrologen al jaren naar uitkijken en op anticiperen, één van de hoogtepunten van 2022. Traditioneel was Jupiter de heerser van Vissen, tot Neptunus ontdekt werd. Hun samenstand voelt als een bundelen van krachten in een golf van vrouwelijke energie in dit waterteken. Alles wordt vloeibaar, we kunnen het gevoel hebben van eenheid. Wanneer we naar de zee kijken, zien we niet alleen het water, we zijn de zee. De golven brengen een belofte aan land, de kracht van de verbeelding roept beelden op van een magische wereld.


In deze energie voelen we heel goed of we leven vanuit onze ziel. Wanneer dat niet zo is, kunnen we het gevoel hebben alleen te dobberen in de oceaan, een diep verdriet openbaart zich. Jupiter en Neptunus worden gesteund door Venus en Mars in Vissen, dit is een heldere lokroep van het universum naar collectieve eenheid. Naar een geloof voorbij verschillen in religies, naar een compassie voorbij meningsverschillen. Het lijden van de ander is het lijden van allen. De vreugde van de ander is de vreugde van allen.


Het geloof in een redding van buiten af mag plaatsmaken voor het geloof in de kosmos, in de natuur, in al wat is. Schuld is een lage energie van Neptunus en mag in deze nieuwe wereld dan ook verdwijnen. In een netwerk van verbondenheid onder dezelfde hemel, is niemand schuldig. We krijgen altijd de juiste mensen en tekenen op ons pad om ons te begeleiden uit een moeilijke situatie, alleen dienen we die te zien. We mogen herinneren dat God, het lot, het toeval, in ons leeft en vanuit ons leeft.

Het water element kan wijzen op overstromingen, stromen van migratie, een golf van werkloosheid, massa's mensen die over grenzen gaan, smeltende ijskappen. Jupiter vergroot de mistbanken uit en helpt valse illusies doorprikken. Neptunus is verbonden met petrol en gas, een boeiend gegeven gezien het thema in de actualiteit. De laatste samenstand van Jupiter en Neptunus in Vissen in 1856 zorgde voor de ingebruikname van deze brandstoffen. Ook de uitvinding van synthetische kleurstof kende een bloeiperiode. In de schilderkunst was het impressionisme een uitdrukking van de Vissen energie: het afstappen van de weergave van de werkelijkheid om die in te ruilen voor indrukken, impressies op doek gezet midden in het veld van de natuur. We kunnen binnen het artistieke een heropleving zien van dit soort kunst en muziek die de ziel raakt.


Het kanaal naar andere dimensies staat wijdopen en veel mensen komen in contact met die lagen van het bestaan die onder het stof van het systeem waren verdwenen. Spiritualiteit wordt zichtbaarder in de samenleving. Collectieve meditaties doen hun werk.

Deze week kan gevoelens losmaken van rouw en opluchting tegelijk, we kunnen ons voorstellen hoe die emoties als golven uitrollen, zich terugtrekken en weer opkomen, tot ze een gevoel van pure sereniteit nalaten. Het summum van deze energie is de kracht van vergeving. Het vergeven van de ander in het besef dat we verbonden zijn en het vergeven van jezelf voor de momenten dat je er niet voor jezelf was, je over je grenzen liet gaan, je verloren liep.


We kunnen in april heel duidelijk voelen dat we een oud leven achtergelaten hebben. Zoals na een storm een stilte volgt, zo ook kan nu een andere tijdlijn voelbaar zijn. Terugkeren is onmogelijk wanneer onze reis ons diep veranderd heeft. Wie rouw gekend heeft, is doorzichtig geworden, ervaart het leven op een andere manier.


Kunst door Kimi Kuruhara24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page