top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Liefde voorbij tijd en ruimte // Venus retrograde / Cheiron / Eris / nieuwe maan in Leeuw

De voorbije periode was bijzonder intens om in te navigeren, zeker wanneer je planeten hebt in Leeuw, waar Venus retrograde loopt en de voorbije week in aspect met Cheiron diep hartzeer naar boven haalde. Tegelijk wordt duidelijk gemaakt dat ware liefde geen verboden vrucht is, dat er een kantelpunt voor nodig is in kijken, willen zien en geloven.


In Leeuw kunnen we onze relaties herevalueren volgens de waarden van loyaliteit, respect, trouw en vastberadenheid. We kunnen niet anders dan nu invoelen welke relaties op zielsniveau nog bij ons passen en daarom komen veel connecties nu onder grote druk te staan of worden karmische thema's uitgespeeld. We leren in connectie te staan met Cheiron, onszelf te zien als gewonde heler. De pijn en het verdriet mogen er zijn, soms als een open wonde die lucht nodig heeft om te helen, die gezien en erkend wil worden. Manieren vinden om je creatief te uiten kunnen nu voor heling zorgen, om de delen van onszelf die we afgewezen hebben opnieuw een plek te geven. Diepe wondes dragen het potentieel in zich van een krachtplek, van onszelf tot een heler te maken vanuit die kwetsuren die we doorleefd hebben.


Venus brengt ons terug naar wat liefde is, wat de moeite waard is om alles voor op te geven wat geen liefde is, wat niet voelt als thuiskomen. Soms hebben we het nodig de bodem te voelen waar we ons kunnen afzetten vanuit de drang naar licht en zuurstof. Een rouwproces kent geen perfecte lijnen en is voor iedereen anders. Ook dat leren we te eren.

Met de samenstand van zon en Venus in Leeuw op 13 augustus bevinden we ons halverwege de retrograde beweging en voelen we hoe onze diepste verlangens belicht worden, de vuurvliegjes die zichtbaar worden wanneer we het gevoel hebben de weg kwijt te zijn en er helemaal alleen voor te staan. In het donker is het alleen nog de liefde die de weg toont, vervlogen sprankels in de nacht.


Ook de asteroïde Eris komt op de voorgrond in samenstand met de Noordelijke maansknoop die nu in Ram staat, helemaal exact in november. Groei zit in het erkennen van triggers, van dat wat wringt en wrevel geeft, waar oude kwaadheid domineert en voor disharmonie zorgt. Er kan een oude twist naar boven komen, binnen familie, relaties, rond geld of in conflict met je eigenwaarde. De manier om met kwetsuren om te gaan die we leren in Ram is door de leiding te nemen, te kiezen voor actie, avontuur, moed, door compromisloos te zijn wanneer het nodig is en onszelf op de eerste plaats te durven zetten vanuit het vertrouwen in het hoogste goed voor iedereen.


Tijdens de nieuwe maan op 16 augustus is het Uranus die voor totaal nieuwe wendingen kan zorgen. We kunnen rond deze periode risico's nemen voor de liefde, vanuit een bliksemend buikgevoel dat eindelijk de bovenhand neemt op de angst voor afwijzing. Er ontstaat een opening voor verzoening. Het is niet nodig te wachten op de liefde van de ander, deze periode draait om overgave aan de liefde zelf. Voorbij tijd en ruimte, ik heb lief.Dante Gabriel Rossetti, Venus Verticordia, 1868


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Post: Blog2_Post
bottom of page