top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Liefde als bestemming / de hartsenergie van Leeuw

Sinds de volle maan in Leeuw is mij duidelijk geworden dat de kwaliteiten van dit teken ook essentieel zijn binnen wat het Watermantijdperk genoemd wordt. Met de werking van Pluto in Waterman over lange termijn zullen de waarden van dit teken op de voorgrond komen. De centrale vraag die veel mensen zich zullen stellen is: wat betekent het om vrij te zijn?

Het woord vrijheid zal veel in de mond genomen worden en ook hier weer voelt het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoe het voelt om vrij te zijn.

Een andere vraag die Waterman ons leert te stellen is: wat kan er nog waar zijn?

Dit luchtteken trekt alle registers open en dat betekent ook de mogelijkheid om meerdere visies naast elkaar te laten bestaan en net daarin een vorm van gelijkwaardigheid te vinden.


Waterman kent het vermogen om te observeren vanop afstand en zich niet emotioneel te verbinden. En hier wil ik op aansluiten dat voor mij de kwaliteiten van het tegenoverliggende teken even essentieel voelen in de aankomende tijd. Leeuw brengt de eigenschap van moed in ons leven, van het risico om te geloven in die ene liefde, in jouw passie, in dat wat je hart doet kloppen. Leeuw is verbonden met hartsenergie en weet dat elke queeste de moeite waard is als het gaat om liefde als bestemming. Deze energie herinnert ons aan het plezier, de verwondering, de spontaniteit in elke dag.


Leeuw stelt de vraag: hoe kan je van jezelf houden als je alsmaar bezig bent met hoe een ander over jou denkt?

Hoe kan je ten volle van het leven houden als je alles en iedereen op afstand houdt en je hart niet opent?

Leeuw leeft de kwaliteit van de zon die altijd straalt en loyaal is zonder uitzondering, trouw voor het leven.


Dit vuurteken kent de uitkomst van het alchemistische proces doorheen de verschillende fasen. Van zwart, over louterend wit, via het rood van de phoenix die herrijst tot aan het gouden huwelijk van het hierosgamos, de versmelting van de mannelijke zonsenergie met de maansenergie van het vrouwelijke.


Omdat de sleutel voor mijn gevoel net ligt in het complementaire van beide gebieden in de horoscoop, wil ik hier graag individueel dieper op ingaan. Leeuw geeft weer waar je zelfexpressie ligt, waar je op een podium mag gaan staan in dit leven, je stem mag laten horen.


Bovendien zullen mensen met één of meerdere planeten in Leeuw de oppositie meemaken van Pluto en die zal minstens zoveel transformatie aansturen als Pluto zal doen voor mensen met uitgesproken Waterman energie in hun radix.


Wil je weten hoe de energie van Waterman en Leeuw een rol spelen in jouw geboortehoroscoop, dan bied ik daarvoor een sessie aan. Stuur mij een berichtje voor meer info.Gen Jun Miya, Beauty and the Beast, 20191 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page