top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Kiezen voor vrijheid en eenvoud / Jupiter-Uranus in Stier

Astrologisch gebeurt er heel veel in deze periode tussen twee eclipsen en dat is voelbaar. De voorbije weken heb ook ik mij laten meevoeren op de stroom van veranderingen en doorbraken. Ik neem even de tijd om een aantal gewaarwordingen te delen.


Het voelt heel duidelijk voor mij dat er zich een cyclus aan het afronden is, met name de cirkel sinds 2019/20 tot nu. Dit is zowel persoonlijk als collectief voelbaar. Er gebeurt heling op het collectieve trauma van 2020: doorzien van vluchtreacties in de zin van overtuigen, rebellie, oorlogstrauma, angst, afstoten van de ander. Het is tijd voor het ontwarren van de verwarring die voor afstand zorgde. Het is tijd om een nieuwe cirkel te openen, om elkaar weer te vinden. Het mannelijke principe transformeert volop en volgt de weg die door het goddelijke vrouwelijke is opengemaakt.


Mercurius keert retrograde in Ram en we kunnen ons richten op ons innerlijk vuur: waar komt het vandaan en waar gaan we naartoe? Die vragen kunnen momenteel moeilijk te beantwoorden zijn midden in een periode van reflectie en openliggende opties.


We kunnen ons met Mercurius, Venus, Mars, Neptunus en Saturnus in Vissen nog steeds voelen wiegen in het water als in een oneindig veld waar richting moeilijk te vinden is. Venus in Vissen bekijkt de komende weken de wereld door de ogen van hoop, mededogen, geloof en de droomwereld.


Alles is een doorstroom en zolang je gelooft dat je nog iets of iemand als referentie nodig hebt om voor jouw hartsverlangen te kiezen, zijn er blokkades te vinden. Je hoeft je nergens over uit te leggen. Je hebt geen diploma of teacher als referentie nodig. Je hebt geen job of inkomen als referentie nodig voor wie jij bent. Je hebt geen religie als referentie nodig voor jouw waarden. We zijn geen idolen met fans. We zijn geen ondernemers met klanten. Deze inzichten waar oude zielen al lang op wachten krijgen eindelijk draagvlak. Dat we mensen zijn tot mensen, zielen tot zielen. Verbondenheid vanuit het hart reikt oneindig ver.


We zijn allemaal zonnen die als bollen licht met hoge energie mensen als magneten tot ons aantrekken. Ook zullen we anderen die stagneren in plaats te evolueren afstoten. Zowel aantrekken als afstoten is goed omdat er helderheid ontstaat.


Jupiter en Uranus naderen steeds dichter hun uitzonderlijke samenstand op 22 april. De conjunctie van de planeet die staat voor geluk en voorspoed samen met de planeet die voor vernieuwing en pionierswerk staat, belooft doorbraken in het effectief leven van de nieuwetijdsenergie. Dat betekent afscheid nemen van jobs, vriendschappen, status, visies die niet langer voedend zijn. En de waarheid is dat we er al lang aan voorbij gegroeid zijn, dus wie blijft vasthouden zal steeds meer lijden. Vrijheid is kiezen voor hartsverlangen, los van alle factoren waar het hoofd vat op probeert te krijgen.


Nieuwe mogelijkheden openbaren zich en vragen om alles met andere ogen te bekijken. Uranus en Jupiter in Stier maken iedereen wakker en geven de eeuwenoude geheimen van moeder aarde terug met inzichten als bliksemflitsen. Er was de voorbije jaren een tendens rond 'vertragen' en 'slow' in allerlei contexten. En nu komt de plot twist: de natuur is niet traag, de natuur volgt het tempo van de goddelijke tijd, altijd!


En waarom zouden wij dat niet doen?


Het is belangrijk om ons op te laden aan de aarde door in en met haar samen te werken. Ze opent al onze zintuigen. Overvloed ontstaat vanuit de verbinding met de aarde, doorheen ons wortelchakra, vanuit een veilig bekken. Een gevoel van onveiligheid uit zich altijd in financiële onbalans en zorgen.


Op 8 mei krijgen we een uitzonderlijk stellium aan planeten in Stier: al het vastgeroeste komt los en de uitkomst is anders dan gedacht. De omgewoelde aarde is vruchtbaar, vol plezier, welriekend, voedzaam, staat bol van de rijkdom.


Ze transformeert en schenkt schoonheid!


Jouw talenten geven jouw bestaansrecht, ze vragen jou om te wortelen, jezelf te verzorgen, te voeden en te laten groeien om vruchten te geven. Dat is de natuurlijke wisselwerking van het leven waarin wij als mens geen uitzondering vormen op bloemen, planten of bomen, elk met onze eigenheid. We dragen het allemaal in ons om iets uniek te laten ontstaan. De aarde herinnert ons aan onze fysieke kracht en onze veerkracht.


Alles wat uit de natuur voortkomt is perfect en zo zijn wij. We hoeven niet meer te 'werken' aan onszelf vanuit hetzelfde patroon van onze voorouders die dachten te moeten 'werken' voor de buitenwereld. We leven bewust en kiezen niet langer voor controle en status, we overstijgen vanuit zelfinzicht en diep verlangen naar liefde en eerlijkheid.


De samenstand in Stier roept daarom op om een anker te werpen dat ons helpt om te verbinden met de aarde en aanwezig te zijn in ons lichaam. We kunnen beslissingen nemen vanuit onze zintuigelijke gewaarwording, met ons lichaam als voelspriet.Evelyn Dunbar, Dorset, 1946–485 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page