top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Het water-element en het ascentieproces / dankwoorden

De voorbije week duwt de energie ons weer een stap verder in ons proces en met de maan in Kreeft kunnen er deze dagen emoties naar boven komen. In de maancyclus zijn de dagen met de maan in Kreeft altijd bijzonder voor mij. De vrouwelijke kracht is hier aanwezig en het is voelbaar hoe het water-element in deze nieuwe tijd door veel mensen meer roept, het voelen kan niet langer onderdrukt worden. Het voelen is nodig om het leven oprecht en echt te kunnen aangaan.


Geboren onder dit maanteken, heb ik altijd heel veel gevoeld, diep gevoeld, individueel en collectief. Ik ben het proces aangegaan om te leren onderscheiden wat van mezelf is en wat niet, daar heb ik mezelf op een andere manier ontmoet en dankzij deze pagina -door het beschrijven van wat ik voel in samengang met de stand van de planeten, lukt het mij beter om in mijn eigen centrum te blijven. Dat komt omdat ik nu zie dat ik gekomen ben om te kanaliseren en om te zetten, om alle emoties van de onderwereld ten diepste te voelen, schaamte, schuld, bitterheid, wrok, jaloezie, woede, en die lage trillingen om te zetten naar levensvreugde, aanvaarding, vergeving, liefde voor het leven en liefde voor de liefde. Die lage emoties komen meestal niet - soms wel - uit mijn persoonlijke laag, maar komen als projecties van mensen rond mij en uit het collectieve veld.


Ik ben overtuigd dat ik daarom een leven kies met heel veel tijd alleen, een andere tijdlijn dan de drukke matrix-tijd, verstilling, om dat proces van alchemie te kunnen aangaan. Om met gesloten ogen te zien, om helemaal doorzichtig te kunnen open staan in mijn beschermde omgeving. En vandaag deel ik dit omdat ik weet dat we met velen zijn die hier midden in staan en die grote golven opvangen als antennes in een woelige zee.

Het is zalig om daar te mogen staan, je kan er de meest intense levensvreugde voelen stromen door je hele lichaam, door alle cellen en lagen heen. Het is ook moeilijk om daar te staan, ontwrichtend, het vraagt heel veel om het slaan van de golven toe te laten, de ogen te sluiten en alleen maar te zijn.

Dankbaar te zijn. Een geleider te zijn. Ik voel in deze voorbije maand steeds meer mensen die daar komen staan. Velen weten nog niet goed wat ze daar doen, hoe ze daar terecht gekomen zijn, tranen zoeken een uitweg doorheen diepe lagen van oud verdriet. Bij veel mensen is er iets aan het breken en ik herken processen waar ik jaren geleden doorgegaan ben. Het is een proces van dissociatie met wie je eerder was en hoe je tot hier toe leefde. Een transitie waarbij je losweekt van wie en wat je gevormd heeft tot wie je niet bent. Je essentie wil zich meer dan ooit onthullen en het is dat ontkiemen dat je mag toelaten. Er komt een moment van opgeven van weerstand, van totale overgave, van je lichaam neerleggen op de stroom en weten dat er niets meer hoeft. Wie wil zien, zal zien. Alles is er al.


Velen van ons die zich in die rol herkennen, hebben in vorige levens ook op die plek gestaan en werden niet geloofd, ten schande veroordeeld. Die diepe pijn om niet geloofd te worden kan ook in dit leven nog aangeraakt worden. Daarom ben ik ontroerd door alle kansen die ik krijg, die ik neem, die ik geef en die ik ontvang. Zo dankbaar om te mogen geloven en om te voelen dat er in mij geloofd wordt.


*

Wat me erg stimuleert in jouw benadering, is het combineren van verschillende perspectieven en tradities, van de westerse astrologie, tot de Keltische wijsheid en Vedische benadering.


*

Dankje Lise om alles wat er in de wereld beweegt zo mooi te verwoorden, je voelt je Liefde, verbinding met alles wat er is. Het is een prachtig talent.


*

Wow indrukwekkend! Nog eens heel hartelijk bedankt!


*

Je gaf op een heldere, pittige, genuanceerde wijze uitleg bij mijn geboortehoroscoop, met oog voor mijn huidige context.


*

Ik vond het een heel fijn gesprek en ont-moeting! Ongelooflijk hoe trefzeker zoveel was...mooi, en genoeg prikkels die me verrasten. Een dikke merci.


*

Ik vond het een hele leuke ontmoeting! Ik heb er deugd van gehad.


*

Waanzinnig accuraat. Heel helder. Danku, danku.


*

Super bedankt Lise! Ik vond het een heel aangenaam gesprek en fijne ontmoeting!


*

Je bent al een tipje van al je potentieel aan het gebruiken, daar hou ik van, blij om het te zien. Er zit zoveel aardse draagkracht in je met je woorden en manier van schrijven, de wereld heeft je hierin echt nodig om Liefde meer te voelen via je woorden en er contact mee te maken.


*

Ik geloof in je.


*John Duncan, Isolde, 1912


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page