top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Handen vertellen verhalen / Sedna in Tweelingen

'Hands are unbearably beautiful. They hold on to things. They let things go.'


Dat citaat stuurde mijn tweelingziel mij door op 27 april en ik stuurde een foto terug van mijn handen terwijl ik buiten in de aarde aan het werken was. We hadden later op de dag een gesprek over handen en het feit dat ik mijn hele leven het gevoel had dat ik verliefd zou worden op de persoon met de juiste handen. Samen met de ogen vond ik altijd dat handen het meeste over iemand vertellen.


De volgende ochtend werd ik ervan bewust dat dwergplaneet Sedna net op dat moment in Tweelingen binnen ging. Laat Tweelingen het teken zijn dat regeert over armen en handen. Dat nu ook Sedna in deze periode iets te vertellen heeft maakt het wel heel boeiend.

Na een lange periode van Sedna in Stier sinds 1966, betekent deze overgang een belangrijk einde en nieuw begin in onze ontwikkeling als mens.


Om Sedna beter te begrijpen, kijken we naar de oorsprong van haar betekenis: Sedna kon geen juiste partner vinden en huwde met een hond. Haar vader gooide haar in zee uit afschuw voor haar keuze. Ze probeerde terug in de kano te klauteren en hij hakte haar vingers af. Het verhaal luidt dat alle leven is de zee daaruit ontstaan is (zeehonden, dolfijnen, walvissen…). Sedna zakt helemaal tot op de bodem van de oceaan. Ze symboliseert vandaar als zeegodin ook de emotionele onderwereld en het proces van rouwen, verlies, opoffering om te bereiken wat ze wilde.


Sedna leerde ons in de afgelopen decennia diepe processen aan te gaan en terug met de bron te verbinden. Door onze schaduwkanten en onbewuste emoties naar het licht te brengen, voelen we nu steeds meer bevrijding en zuurstof. Er is een nieuwe basis van wijsheid met geloof in onszelf, vertrouwen vanuit intuïtie en vandaar de mogelijkheid om te verbinden.


Met Sedna & Pluto in de luchttekens Tweelingen en Waterman ontstaat er een krachtige verbinding die werkt op de diepere lagen. We keren terug naar het hart van de waarheid, van geschiedschrijving, berichtgeving, onderwijs, educatie, …

We herschrijven een verhaal met nieuwe waarheden over het bestaan van de mensheid op aarde. We herschrijven de geschiedenis op basis van nieuwe inzichten en informatie.

We herzien wat er ons werd aangeleerd.


Collectief en individueel kunnen nieuwe ideeën elkaar kruisbestuiving. Conspiracy theorieën blijken al dan niet waar te zijn. Verborgen agenda’s en narratieven vanuit media komen naar buiten. Dat kan leiden tot verwarring over wat waar is en wat niet. De grote uitdagingen zijn mentale overstimulans, overprikkeling door een teveel aan informatie en dat vraagt om bewustwording van de invloed van info en hoe we daarmee omgaan.


In deze tijd is het dan ook meer dan ooit van belang om onderscheidingsvermogen te ontwikkelen, alsook andere communicatiestijlen. Door hogere trillingen op aarde en verbinding vanuit ons derde oog ontstaat een dieper begrip dat zich als een inktvlek verspreidt op grotere schaal. We voelen heel duidelijk het ontstaan van nieuwe concepten over hoe we ons leven willen leiden.


Velen voelen het verlangen om het leven op te bouwen op eigen tempo, los van conditioneringen en opgelegde verwachtingen. Op basis van een nieuw gevoel van eigenwaarde, belichaming van jouw talenten en informatie die je in je kracht zet. Het is tijd om weg te stappen van wat je dacht te moeten doen om geliefd te worden, om gezien te worden voor je gaven, om waardevol en succesvol bevonden te worden. (!)

Sedna in Tweelingen helpt in het meenemen van jouw persoonlijke waarde in je communicatie: uitspreken wie je bent, waar je voor staat, wat je kennis en wijsheid is en wat je wil overdragen in de rol van leraar, als boodschapper. We versterken ons keelchakra om ons openlijk uit te drukken.


Sedna heeft haar slachtofferschap overstegen en is klaar om haar stem, haar vingers en handen opnieuw toe te eigenen en zich uit te drukken op een ongeziene manier: authentiek, met meer dan woorden alleen, met oude pijn die zich nu krachtig vertaalt in een nieuwe manier van leven en zijn.


Onze handen zijn er om te voelen, te zorgen voor, vorm te geven, te scheppen. Onze handen vertellen verhalen.

Handgebaren gaan voorbij de grenzen van de verbale taal. We ademen dezelfde lucht, we bewegen doorheen dezelfde lucht.


De grootste gave van Tweelingen ontstaan wanneer ze haar eigen mentale energie overstijgt in een stroom aan wijsheid die zich doorheen de lucht verspreidt zoals vogels dat doen. Vanuit de bereidheid om altijd te blijven leren, vanuit verlangen naar neutraliteit, het blijvende verkennen van de wereld die open ligt en ontvankelijk is naarmate wij dat zelf zijn. Handen nemen, handen geven.


Sedna in Tweelingen zal ons in de fase tot 2067 helpen om onze mind op nieuwe lagen te gebruiken, als een altijd uitdeinend vermogen. Deze transit wordt de komende jaren ondersteunt door Jupiter en Uranus die zich ook richting Tweelingen bewegen.Franz Dvorak, The Angel of the Birds, 1910


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page