top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Een tijd om te helen / nieuwe maan in Kreeft

De nieuwe maan in Kreeft vandaag heeft een bijzondere energie. De maan hoort thuis in dit eerste waterteken van de dierenriem en staat in samenstand met Lilith. Ook maakt de nieuwe maan een vierkant met Jupiter in Ram.


Emoties komen op het voorplan. We worden gevraagd om alles te voelen wat zich aandient en een onderscheidingsvermogen te ontwikkelen om te herkennen wat van ons is en wat van de ander, of wat er uit het collectieve veld meespeelt. Ook kunnen we gaan invoelen wanneer de ziel spreekt, wanneer het gekwetste kind spreekt en wanneer de persoonlijkheid vanuit het ego spreekt.


Deze energie is voelbaar op verschillende lagen. Er is een verlangen om te weten wat er aan de overkant van het water ligt, maar de intense energie vraagt om hier en nu ten volle aanwezig te zijn. Weet dat het water heel veel draagkracht heeft. Dat ook jij je mag laten dragen.


Kreeft is verbonden met ons innerlijke kind, met ons verlangen naar een veilige plek in deze wereld. Wondes uit de moederlijn kunnen dan ook hevig naar boven komen. Er is altijd iemand die kiest waar het water niet langer doorstroomt, waar de oude patronen van een vorige generatie mogen helen en stilvallen, opgenomen door de aarde. Velen van ons voelen die opdracht in dit leven en dat vraagt mildheid. Laat het gevoel toe dat je anders bent, binnen jouw familie, binnen jouw werkplek. Je bent niet langer afhankelijk van de erkenning van buitenaf om jezelf te mogen zijn. We kunnen in deze tijd heel goed voelen op welke manier we ons als kind probeerden te beschermen: door alle prikkels buiten te sluiten, door weg te vluchten of door in strijd te gaan. In deze tijd kunnen we werken aan nieuwe manieren om geborgenheid te ervaren door in vertrouwen en overgave te gaan.

Lilith geeft de kracht om onszelf te erkennen, ook binnen het verleden waarin we ons uitgesloten voelden. Lilith laat ook achter wat niet aan haar is om te dragen, dat misschien ook nooit was. De oordelen van de ander mogen we laten liggen. Ons eigen denken kunnen we herprogrammeren vanuit overvloed in plaats van beperking. Vanuit de kracht van kwetsbaarheid.

Met deze nieuwe maan ligt de magie in het water, in het doorvoelen van emoties, er middenin durven gaan staan en laten doorstromen. Voelen wat er zich aandient zonder terug te keren, zonder terug op dezelfde positie te gaan staan waar we als kind stonden. Met deze nieuwe maan mogen we onze ouders erkennen op hun plek, om zo ook de onze volledig in te nemen.


Neptunus keerde retrograde in Vissen tot begin december en ook hier krijgen we het thema van emoties weerspiegeld. We mogen naar binnen keren om onszelf beter te begrijpen, om manieren te vinden die het verdriet, de pijn en het onbegrip kanaliseren en zuiveren. Met Neptunus retrograde kunnen we het ontblote strand waarnemen vol schelpen en vreemde vondsten, zoals ook ons onderbewuste zich laat zien. Illusies en teleurstellingen worden zichtbaar. Nog niet elke vondst is duidelijk, maar we verzamelen intuïtief wat we nodig hebben. In deze tijd leren we steeds meer te scheppen vanuit vrouwelijke energie: vanuit een visualisatie, vanuit het innerlijke weten dat de weg zich vanzelf laat ontvouwen, dat alles een eigen tempo kent. We laten magie toe wanneer we onszelf ontmoeten. Vanuit ons binnenste laten we resoneren, als een walvis die signalen uitstuurt onder water. Zij die dezelfde trilling spreken, zullen antwoord geven.


We zijn hyper sensitief onder deze energie en tijd alleen doorbrengen, kan dan ook een belangrijke manier zijn om jouw veld zuiver te houden en in contact te komen met jouw intuïtie via de natuur, door te mediteren, door te visualiseren. De maan in Kreeft brengt een sterk verbeeldingsvermogen mee en het kan dan ook wonderen doen om dromen met beelden vorm te geven of inzichten te vragen via een kaartlegging.


Het thema zorg is voelbaar. Je kan je afvragen waar je als kind te veel zorgen hebt gedragen en welke invloed dat heeft tot vandaag. In 2022 staat het thema zelfzorg en grenzen centraal. Wanneer we door een moeilijke periode gaan is het goed om hier bijzondere aandacht aan te geven. Een oude huid verliezen, betekent dat de nieuwe heel kwetsbaar voelt, transparant, en tijd nodig heeft om zich te vormen. Wanneer we blijven doorgaan, ontstaat een verharding. Kreeft heeft een zachte binnenkant, maar een bijna ondoordringbare schaal met scherpe scharen en deze kunnen dan ook snijden wanneer het verdriet te veel voelt en er niemand binnen mag. Wanneer je een ander kwetst, vraag je dan ook af wat in jou nog niet genezen is. De opbouw naar het vierkant tussen Mars en Pluto op zaterdag 2 juli kan heel intens voelen en onderdrukte kwaadheid op een destructieve manier naar buiten duwen. De gekwetste mannelijke energie laat zich luid voelen, daar waar we te lang geleefd hebben naar (zelf)opgelegde verwachtingen. Schuld en schaamte zoeken een uitweg om werkelijk bij onszelf thuis te komen.


We kunnen steeds meer voelen hoe we tussen verschillende tijdlijnen bewegen. Daardoor is het zo belangrijk om vanuit de rust te weten waar we ons bevinden, of we reageren vanuit het verleden of waar we nu zijn. Het lichaam kan niet overdenken, deze nieuwe maan haalt ons van het hoofd naar de buik, naar het tweede chakra waar onze wilskracht ligt om te zijn wie we willen zijn.

Venus in Tweelingen helpt om licht binnen te laten, herinnert aan de speelsheid die we altijd wakker kunnen maken in onszelf. In elke dag schuilt een verrassing, een lach, een spontane ontmoeting. Door het onbekende te ontmoeten, kunnen we nieuwe gedachten toelaten, een open blik. In elke situatie zit de kans om te leren en te groeien. We hebben altijd een keuze.Daniel Garber, Tanis, 1915
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page