top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Een schuilplek en een springplank // Mercurius retro / zon in Tweelingen

De zon staat in Tweelingen terwijl Mercurius retrograde terug in Stier beweegt. Tijdens de laatste week van mei zoeken we naar een evenwicht tussen vertragen en versnellen, bezinnen alvorens tot beslissingen over te gaan. De antwoorden waar we eerder geen oog voor hadden, kunnen zich kenbaar maken. Wanneer we wandelen in plaats van te fietsen of de sneltrein te nemen, kunnen we opmerken welke bronnen ons iets vertellen. De ontbrekende informatie die we nu kunnen ontwaren, zal ons in juni opnieuw op weg helpen. Herinneringen en ideeën kunnen opborrelen als luchtbellen op zoek naar een kanaal.


Mercurius komt op dezelfde plaats terug als eind april en wat toen gebeurde, kunnen we nu afronden. We keren terug naar waar we eerder waren, lopen in onze eigen voetsporen die herinneren aan eerdere tochten, vraagstukken en verlangens. Eigenwaarde, geld, emotionele en materiële en veiligheid zijn hier de grote thema's die opnieuw opspringen.

De zon in Tweelingen blijft nieuwsgierig verder zoeken, leren, contacten leggen. Deze reis gaat niet over de eindbestemming, het is een proces van kennis verzamelen in een rugzak. De weg van Tweelingen is de weg van leraarschap en de 'wandelende encyclopedie'. Die vertelt aan het einde van de weg wie jij bent, waar jouw gedachten naar uitgaan en wat de onstilbare honger is die jou alsmaar voortduwt op jouw weg. Misschien ben je nog niet op de grote reis waar je van droomt, maar kan je genieten van de kleine en grote wonderen die je tegenkomt. Net zoals de bloemen de bijen aantrekken in de lente, kunnen we voelen dat de wereld lonkt om naar buiten te gaan en nieuwe plaatsen te ontdekken.


Aan het einde van de week geeft de conjunctie van Mars en Jupiter in Ram een enorme boost aan motivatie en zelfvertrouwen om onze horizon te verleggen. Een veilige basis is belangrijk, zo ondervinden we met Mercurius retrograde in aardeteken Stier. Wanneer we onze schuilplek kennen, volstaat het te vertrouwen dat we altijd kunnen terugkeren. Wanneer we te lang in onze veilige basis blijven zitten, wordt het een gouden kooi, zo zet de zon in Tweelingen ons in beweging. Er is een moment van bouwen en een moment van het gekende loslaten en uitvliegen.The bird, William Adolphe Bouguereau, 1867
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page