top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Een nieuwe huid // Cheiron retro / Venus in Kreeft / Mercurius in Leeuw

De laatste weken heb ik meer stilte laten vallen op deze pagina. De intensiteit van de energie is zo sterk, dat ze vraagt om verstilling. De zon in Kreeft zet al onze gevoeligheden in het licht en dat vraagt veel van ons. De kracht ligt in de verbinding met het water element, dat zuivert en heelt. Wanneer we onze wondes erkennen en durven aankijken, krijgen ze de zuurstof om te genezen. De zachte kracht van water zit in het doorvoelen en durven transparant te zijn, zowel naar onszelf als naar de ander. Het Griekse gezegde 'pantha rei, kai ouden menei' is de wijsheid die water oproept: alles verandert en niets blijft.


Omdat we ons door de sterke veranderingen de afgelopen weken diep getroffen kunnen voelen, gaan velen nu door de fasen van een rouwproces. Het afscheid van een tijdlijn waarbij karmische contracten voelbaar worden. We kunnen het gevoel hebben dat eerdere verlangens en interesses vervagen, dat we ons bewust worden dat overtuigingen ons niet meer passen en werden opgelegd als een veel te strak pak waar we ons nu met geboortepijnen uit los wringen. Wanneer een nieuwe huid bloot komt te liggen, is die nog rauw. Het nieuwe kan ongemakkelijk jeuken.

Venus in Kreeft legt de focus op onze hechtingsstijl. We kunnen terugdenken aan onze eerste ervaringen met veiligheid in aan- of afwezigheid van onze ouders. Hier vinden we de basis voor angst of vermijding in onze huidige relaties. Er is een sterk verlangen naar een thuisgevoel, een vangnet, een omarming. Oude patronen rond liefde of het gebrek aan liefde kunnen duidelijk voelbaar zijn nu. Door onszelf het nodige comfort te geven en negatieve gedachten om te buigen, kunnen we de verbinding herstellen. Met wie nemen we contact wanneer onze lagen van bescherming weg vallen en we kwetsbaar kunnen zijn?


Willen we periodes uit ons verleden omzeilen of doodzwijgen, ontnemen we onszelf de gave om onze kwetsuren te overstijgen. Dat wat we doorleefd hebben, is ook die bijzondere en hoogstpersoonlijke plek die we het beste kennen en vanwaar we anderen kunnen begeleiden. We geven onszelf de kans een genezende gave te ontwikkelen. Als we onze wonden uit angst en schaamte verbergen, sluiten we onszelf af voor de transformatie naar heling. De wond -of deze nu fysiek of psychologisch is- is de katalysator voor onze eigen genezingsreis. Weten hoe lijden voelt, maakt het verleden tot een vaardigheid vanuit diep weten en begrip. Wanneer we de tocht door het donker aangaan, kunnen we oude trauma's herbeleven en komen we oog in oog met alles waar we onszelf van mogen bevrijden om lichter door het leven te gaan.


Cheiron, de gewonde heler, keert retrograde en zet dit proces in de verf. We kunnen de fases doorlopen van ontkenning, verdriet, boosheid, tot integratie en aanvaarding. We kunnen voelen hoe het water ons meeneemt in een schommelbeweging van links naar rechts, van onder naar boven. Er zijn momenten van onderduiken en van happen naar adem. Er kan een gevoel van leegte zijn. Het water leert dat aanvaarding het enige is wat rust brengt. Dat wat is, is.


Mercurius in Leeuw helpt ons om op zoek te gaan naar de silver lining, die schuilt in onze innerlijke stem die luider hoorbaar wordt. We kunnen het zelfvertrouwen vinden om stappen te zetten in het onbekende, waarbij de zoektocht naar het ervaren van geluk en plezier voorop staat.


De oppositie tussen Pluto en de zon deze week herinnert ons aan alle mogelijke gevaren die in het water schuilen. Wanneer we in een meer zwemmen, weten we niet wat er op de bodem ligt, hoe de grond onder onze voeten zal voelen. Vaak ligt er modder en het is die modder die Pluto naar boven duwt waar we naar mogen kijken. Wanneer we dat niet doen, blijft een dreiging onderhuids daveren en blijft het hart dicht als een harnas dat weerkaatst in plaats van te ontvangen. Wanneer we weten wat er onder de oppervlakte speelt, kunnen we vertrouwen op onze natuurlijke instincten. Wanneer we helder zien op welke momenten we onszelf verlaten hebben, kunnen we herstellen en vergeven. Het is tijd om uit de overleving te stappen en een gezamenlijke basis van liefde te bouwen.Georges Rochegrosse, detail The knight of the flowers, 18946 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page