top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Eclips window // Mercurius retrograde / zon in Stier / Jupiter-Uranus

Sinds de eclips voelt het alsof de tijd in versnelling is gegaan en Mercurius retrograde door Ram zorgt ervoor dat ook onze gedachten lijken te versnellen en te vertragen tegelijk. Je kan soms het gevoel hebben buiten de tijd te leven, meerdere dagen in een dag te ervaren, of dagen die niet eens lijken begonnen te zijn wanneer het opnieuw avond is. Je kan zowel déjà-vues als toekomstbeelden zien. We bewegen tussen meerdere tijdlijnen en dat is nu heel voelbaar.


Vandaag staat de planeet van communicatie in samenstand met Venus, die twee dagen geleden nog een ontmoeting had met de Noordelijke maansknoop. Dit zijn mooie astrologische aspecten die ons helder en met zachte had duwen op het pad van de liefde. Het is mogelijk om in enkele weken heel wat aan te pakken wat eerder bleef liggen, projecten af te werken, orde te scheppen. We voelen de voorbereiding op wat komt wanneer Mercurius weer direct loopt in mei.


Veel mensen zijn al een eind onderweg en verlichten de eerder onbegane paden die nu ook steeds meer zichtbaar worden. Anderen hebben nu heel sterk het gevoel met met elk been in een andere wereld te staan en die spreidstand vraagt steeds meer energie. Enerzijds is er het vasthouden aan zekerheid volgens de denkwijze dat een vast inkomen en werk noodzakelijk zijn om aan die behoefte aan veiligheid te beantwoorden. Anderzijds is er een dieper weten dat er andere mogelijkheden zijn, die meer vervullend zijn omdat ze vanuit het hart vertrekken.

Drijfzand is niet wat iemand naar beneden haalt, maar de paniek van ergens te zijn waar je niet hoort. Door rustig in beweging te komen kan iemand zichzelf bevrijden.


De zon in Stier met de bijzondere samenstand van Jupiter en Uranus helpt om keuzes te maken. Het is het moment om een Leap of Faith te nemen, de sprong te wagen vanuit vertrouwen in het onbekende. Ik hoor mensen die bang zijn omdat ze de weg niet kennen, maar eenmaal je net die stap durft te zetten, toont de weg zichzelf.

Jupiter-Uranus herinnert aan de dromen die je altijd had, die misschien jaren naar de achtergrond verdwenen en die nu weer helder worden. Het vraagt moed om kansen te grijpen, te geloven, te leven in overeenkomst met wie je bent en wat je waarden zijn. Dat is alles wat telt.


Hart en hoofd vinden een evenwicht vanuit een stevige worteling in de aarde. Vandaar kunnen we vreugde toelaten, ons openstellen, helen.

Een nieuwe cyclus van 14 jaar wordt geactiveerd met hele hoge frequenties die we naar de aarde mogen brengen en ontvangen in ons lichaam. We veranderen op cellulair niveau en oude tijdlijnen lossen op naargelang de nieuwe energie meer doorstroomt. We voelen duidelijk waar er nog afronding nodig is, waar angst nog plaats mag maken. Signalen worden duidelijk door rusteloosheid, slapeloosheid, verdriet uit voorouderlijke lijnen, fysieke pijn.


Met de focus op Stier is het belangrijk om dankbaar te zijn voor ons lichaam en ons goed te voeden. Naargelang de doorstroom aan energie en zonne-activiteit kan je merken dat je op sommige dagen weinig honger hebt en op andere heel veel. Dat heeft alles te maken met de integratie van energie, het is goed om te luisteren naar je lichaam. Veel water drinken helpt om je lichaam zuiver te houden.

Tot eind mei kunnen we genieten van een heel actieve ruimte waarin alles mogelijk is, als een raam dat open staat en waardoor oude energie kan wegwaaien en het nieuwe kan binnenkomen.


Het is vanuit liefde dat we kunnen creëren, de wereld herscheppen. Het is al langer duidelijk dat er in die nieuwe wereld plaats is voor een heel nieuw soort van relaties waarin de goddelijke energie van het mannelijke en het vrouwelijke zich verenigt. Dat is wat nu aan het gebeuren is, in de wereld, in onszelf en in onze relaties.Anna & Elena Balbusso, Mistress Gideon, 20153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page