top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Draken energie / eclips in Weegschaal en Stier

De voorbije tijd kwamen veel beelden in mij op en ze beginnen allemaal een plek te vinden. De samenstand van zon en maan in Weegschaal op 14 oktober ging vooraf aan de volle maan in Stier op 28 oktober. Dat betekent dat beide eclipsen geregeerd worden door een teken dat verbonden is aan de planeet Venus.


Weegschaal voelt voor mij als een heel androgyne energie. Als luchtteken is Weegschaal verbonden met het mannelijke, logische denken. Anderzijds geeft de verbinding met Venus dan weer de vrouwelijkheid en zin voor schoonheid weer van het sterrenteken dat boven alles streeft naar balans, vrede en harmonie met de ander.


Sinds 18 juli bewegen de maansknopen doorheen de as van Weegschaal en Ram en dat tot 11 januari 2025. De Noordelijke maansknoop staat in Ram en stimuleert op collectieve schaal leiderschap, innerlijk vuur, moed, zelfvertrouwen, daadkracht. De schaduwkant ligt hier in agressie, egoïsme, gericht zijn op winnen, conflicten als voedingsbodem voor het ego. De Noordelijke maansknoop wordt ook wel Rahu of The Dragon’s Head genoemd, symbool voor de enorme honger in de richting waar het teken staat. De krachten van ieders lotsbestemming liggen in de maansknopen besloten van bij de geboorte, als rode draden doorheen vele levens.


De voorbije periode voel ik me steeds meer verbonden met draken. De energie van draken voelt vurig, mannelijk en zoekt tegelijk evenwicht met het water waarmee draken vaak zo verbonden zijn in mythes en verhalen. Het is pas wanneer de draak stopt met vuur spuwen en zich in de schoot van bescherming neerlegt, dat hij de keizer kan belichamen.

Ik zie ook het beeld van medusa achtige dieren met vele hoofden die altijd maar bij groeien. De uitnodiging ligt momenteel zo sterk in het herstel van de relatie tussen denken en voelen, hoofd en hart. Weegschaal zet dit in de kijker. Wie in het denken een oplossing zoekt, komt in meer lijden terecht. Buiten het denken ontstaat er ruimte om te laten zijn, te horen wat er echt gezegd wordt, wat er niet gezegd werd, wat de ander voelt maar zelf niet onder woorden kan of durft te brengen.


Sinds de eclips is er een shift voelbaar waarbij de mannelijke energie - lees: in jezelf / in een zielsconnectie - in zijn kracht gaat staan en dat betekent in de energie van de zon, van de keizer. In Tarot is de Emperor verbonden met Ram en het is dan ook geen toeval dat ik ook deze kaart bleef zien tot de boodschap was doorgekomen. De keizer in lager bewustzijn reageert vanuit verlangen naar macht, gelijk, zijn verhaal, hij heeft enkel aandacht voor zijn eigen missie en kijkt boven het hoofd van de ander. De keizer in hoger bewustzijn regeert vanuit innerlijke kracht, vanuit de zon, als de grote vader die inzicht heeft en overzicht bewaart, in dienstbaarheid voor allen.


Om te stralen, om orde te scheppen, om te regeren, dient er een lange weg afgelegd te worden. De keizer weet zijn troon te vinden, weet zijn kroon te dragen, vanaf het moment dat hij zijn harnas niet meer nodig heeft. Hij kan zijn beschermingsmechanismen zien, hij kan zich openen. Hij kan de keizer worden vanaf het moment dat hij de vrouwelijke energie in zichzelf erkent, omarmt, ruimte geeft, verdriet toelaat, weet wat het is om in haar schoenen te staan. Zijn ogen gaan open voor wie zij is, voor haar wachten, haar woorden, haar zwijgen, haar spiegelende oppervlak dat op hem inwerkt als een stuwkracht om te groeien. Hij transformeert tot de keizer wanneer hij zich als een draak in haar schoot neerlegt. Zijn ogen gaan simultaan open voor wie hij is zonder masker.


Op dat moment kan ook zij écht worden wie ze is en helemaal vanuit haar maansenergie gaan leven, vanuit haar intuïtie, haar overgave, haar ultieme fijngevoeligheid en verbondenheid met het al. Ze hoeft niet meer te leiden. Ze heeft genoeg geleden.

Wanneer de mannelijke energie in overgave gaat en in haar schoot durft te rusten, kan ook zij zich laten dragen.


De ompoling heeft plaatsgevonden. Lang heeft zij vanuit de zon geleefd. Lang heeft hij vanuit de maan geleefd. Nu vinden ze elk hun natuurlijke plek terug in een sacraal zijn. Hij straalt, zij weerkaatst zijn licht voor twee.Anton Robert Leinweber, Dragon Resting Its Head On The Lap Of A Woman, 19128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page