top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De roep van de ziel // zon en Mercurius in Kreeft / Neptunus, Saturnus, Venus retrograde

Wie mijn pagina al langer volgt, merkt misschien dat de periodes waarin er geen nieuwe tekst verschijnt, ook de weken zijn waarin er net astrologisch en energetisch heel veel aan het shiften is. Dat omdat ook ik samen met jullie door die processen ga en ervaar, voel, val en opsta.


Het is de emotionele laag die met de zon en Mercurius in Kreeft nu helemaal op de voorgrond komt. Dat in combinatie met een volatiel aspect tussen Mars en Uranus de voorbije week, voelde elke dag als een onvoorspelbare golfslag. Onderliggend is er een grote kwetsbaarheid die in essentie dezelfde is in ons allemaal, het verlangen om ons veilig te voelen. Ook wanneer het stormt en alles overweldigend voelt, zoeken we naar een anker om ons aan vast te houden en wanneer dat niet lukt, kunnen er gevoelens van onveilige ervaringen als kind naar boven komen.


Wanneer we heel klein en kwetsbaar, pasgeboren in de wereld komen, hebben we de mensen rond ons nodig om de vele gewaarwordingen te reguleren in onszelf. Wanneer de ogen van onze dierbaren wegkijken en verdriet, boosheid, verlangen niet gezien of gehoord wordt, dan ontstaat er een gevoel van paniek en schieten we in overleving. Dat patroon kan ook nu zichtbaar worden en tegelijk zijn er kansen om nu wel te zoeken naar ogen die terugkijken en elkaar erkennen. Dezelfde kwetsbaarheid zit in ons allemaal. We zijn fragiel als mens op aarde en verlangen ernaar om gekoesterd te worden.


Onze gedachten kunnen meer uitgaan naar onze kindertijd, familie, ouders, opvoeders, de sfeer van het ouderlijke huis die voor altijd in onze cellen is opgeslagen en weer kan opgeroepen worden door een foto, een geur, een stem, een klank. Een lang vergeten gesprek klinkt opnieuw in de oren, het parfum in een oude kleerkast, de laatste trede van de trap die kraakt, de sleutel in het slot. Een stapel herinneringen stormt naar binnen. We kunnen tijdens deze maand dan ook een nostalgie voelen naar een verleden dat ongrijpbaar is geworden en dat tegelijk zo aanwezig kan zijn. Wat anders is als subtekst, klinkt nu luid en duidelijk door in het heden.


Je kan tijdens deze periode ook beseffen dat je heel lang - te lang - niet geluisterd hebt naar een voorgevoel, de stem van je intuïtie die nu steeds luider klinkt. Maak het stil, leg je oor te luisteren bij je eigen ziel. Neptunus keert retrograde op 30 juni en kan onthullen welke dromen hun moment gemist hebben en waar er energie verloren gaat aan illusies. Nieuwe idealen kunnen groeien wanneer de mist is opgetrokken. Elke droom is van waarde, niet in het minst het verlangen naar de droom dat leven opwekt, ook wanneer de eindbestemming onbelangrijk blijkt te zijn.


De combinatie van water -en vuurenergie met Venus en Mars nog steeds in Leeuw kan zorgen voor pieken en dalen: momenten van volle stuwkracht en motivatie afgewisseld met nood aan rust, alleen zijn en verstilling om terug te kunnen opladen. Venus maakt zich klaar om retrograde te keren op 22 juli en zal in de periode tot begin september het terrein van liefde en relaties met nieuwe ogen bekijken. De komende weken gaat Venus in haar schaduwzone en kan je al invoelen wat de belangrijke thema's voor jou zijn.


Ook Saturnus in Vissen begon op 17 juni retrograde te lopen en de voorbije weken werden dan ook heel wat karmische lessen getoond in de vorm van ontmoetingen met mensen uit het verleden, levenslessen die zich herhalen in een andere vorm. Gedurende vijf maanden kunnen we ondervinden waar we onszelf nog tegenhouden, twijfelen, angst voelen om te falen, in weerstand schieten. Een vertraging of afwijzing kan uitdraaien op een geschenk en inzicht geven in een groter plan. Er wordt getoond waar er nog blokkades zitten op zelfliefde die ervoor zorgen dat alles stug voelt, als trappelen door de modder. Neem de dam weg en het water kan stromen.Elihu Vedder, Memory, 1870


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page