top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De poort / Leeuwenpoort 8-8

We kunnen voelen dat een poort open gaat. Misschien zie je ze al in de verte, misschien ben je nog op zoek naar de weg ernaartoe. 8 augustus is de dag van de Leeuwenpoort, wat energetisch betekent dat we kunnen voelen dat we nieuwe kansen krijgen, dat er betekenisvolle ontmoetingen komen die ons begeleiden, dat er vormen komen voor de dromen die al in onszelf ontstaan zijn in een veilige broeikas, klaar om nu ook uit te breken. Juli was een maand van voelen in golven en alsmaar dieper zakken in wat is. Durven te breken en het niet meer te weten. Durven toe te geven wanneer de vermoeidheid tot stilstand roept. Durven drijven, niet wetende waar naartoe.


Augustus stimuleert een andere energie na de densiteit van juli die alle doodlopende paden zichtbaar maakte. We kunnen beseffen dat we bezig waren met een heel intense zuivering en een zoektocht in een labyrinth van het verleden. Wanneer we de draad terugvinden, onszelf weer kunnen oppikken, kunnen we de uitgang vinden en voorgoed achterlaten wat daar lag, de draad liefdevol doorknippen en een nieuwe aanspinnen. De uitgang van het verleden wordt de ingang voor de toekomst. Dat kan een bewuste visualisatie zijn, kies een kleur die bij je past, die je nieuwe zijn laat zien. Laat je begeleiden door symbolen onderweg.


Mercurius in Maagd helpt om gedachten te gronden. Geef aandacht aan details, maar ga niet pikken tot het bloedt, wat de schaduwzijde is van perfectionisme. Door bewust aandacht te geven aan de woorden die we gebruiken, kunnen we vanuit de taal ons bewustzijn ondersteunen. Ook ons lichaam kan ons de signalen geven die we nodig hebben om onze richting te vinden. Wanneer we ons voeden met wat we nodig hebben, in ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam, kunnen we vanuit een mooie balans geven en ontvangen. Vicieuze cirkels kunnen zich openen tot spiralen, die helpen bewegen van kleindenkend en onzichtbaar naar groots en stralend.


Het is duidelijk geworden wanneer we vanuit ons valse zelf reageren en wanneer we ons ware zelf voelen uitblinken. Wanneer we ons verstoppen, muren rond ons bouwen, een schild van wantrouwen, bang zijn om afgewezen te worden, uitgelachen, genegeerd, dan creëren we een zelf dat afgestemd is op de buitenwereld en uiteindelijk in isolement leeft, het eigen bestaansrecht wegduwt. Wanneer we onze eigen waarheid leven, verbonden vanuit ons hart en intuïtie, dan gaan we uit van vertrouwen dat we onszelf mogen zijn, van wederzijdse ontmoeting, van ogen die elkaar aankijken.


De Leeuwenpoort maakt duidelijk dat het wachtwoord 'liefde' is en dat alle benaderingen die niet afgelijnd zijn op liefde een schaduw werpen die voor storing zorgt in de relatie met onszelf en anderen. Wanneer we ons ware zelf leven, kunnen we voelen hoe we verzachten, ons niet langer hoeven te verdedigen of te beschermen. Van hier uit kunnen we stappen zetten in een ontspannen houding.

De poort staat open wanneer ook de poort in onszelf open staat. Dan kunnen we oprecht en echt ervaren, openbaart er zich iets.Jean-François Portaels - Portrait of a Young Girl with a Mask, 1886
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page