top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

De dans naar een open hart / zomerzonnewende 21 juni

We naderen de zomerzonnewende op 21 juni en kunnen de afgelopen weken voelen hoe intens de energie opbouwt. De zon baant zich een weg naar haar hoogtepunt, het licht duwt naar boven en doorheen ons lichaam. Daarmee wordt tegelijk ook de schaduwkant aangeraakt. Wanneer we naar een pyramide kijken, zien we dat het licht en de schaduw elkaar het dichtste raken op het hoogste punt.


Daar bevinden we ons nu, wat voor een grote doorstroom zorgt aan hoge trilling en tegelijk voor een heel aanwezige onderstroom van oude pijn en verdriet die geheeld wil worden. Het helen gebeurt vooral door het zien, het erkennen van die schaduwkant.


De zon in de laatste graden van Tweelingen en Mercurius in zijn thuisteken helpen om de wereld beter te begrijpen. We krijgen grote kansen om te groeien en hebben elke dag de keuze om, zonder oordeel over onszelf of de ander, in de schaduw of in het licht te gaan staan. Soms voelt het licht te sterk zoals op een hete zomerdag en helpen we ons proces vooruit door te rusten aan de andere zijde. Zo bewegen we tussen verschillende tijdlijnen, want ook kwetsuren uit vorige levens of vanuit de moederlijn kunnen nu voelbaar zijn.

Vrouwelijke en mannelijke energie zoeken naar een evenwicht, in onszelf en in de wereld. Tussen doen en zijn, tussen onszelf zichtbaar maken en alles laten zakken. De energie van de 2 is duidelijk voelbaar in emoties die schommelen, in een verlangen naar balans en rust. 'Have a little faith,' fluistert de wind ons toe tussen de stormen door. Mee bewegen kost minder energie dan tegen de wind in lopen.


Tweelingen is het teken dat in ons die beide kanten voorstelt en helpt om beide te omarmen. Ze mogen naast elkaar bestaan en elkaar aflossen en ondersteunen. Terwijl de maatschappij verwacht dat we alsmaar doordraven, neemt de vrouwelijke kracht toe net door het hoofd te ruste te leggen en in overgave te gaan. Door dat te doen, kunnen alle prikkels in ons hart neerdalen. Zo houden we ons hart open. We maken plaats om elk geschenk in onze schoot te ontvangen dat voor ons is bedoeld.


In de natuur zien we hoe overal kleuren opduiken tussen het weelderige groen. De bessen, vruchten, groenten, zijn een viering van het leven. De energie kruipt tijdens deze tijd van het jaar in de bovenste delen van de planten en laat zien dat er geoogst mag worden. Geven en nemen, zich laten dragen en zorgen voor.Mary Fairchild MacMonnies, The breeze, 1895
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page